dissabte, 26 d’abril del 2008

MASCAGNI - CAVALLERIA RUSTICANA

Ara feia dies que tenia abandonada aquesta secció, però m'hi poso novament i per la "rentrée" us proposo un tema de l'òpera Cavalleria Rusticana (una de les preferides de la Glòria). El tema és l'arxifamós intermezzo que tots haureu escoltat en alguna ocasió.

Cavalleria rusticana fou estrenada a Roma el 17 de maig del 1890 i l'acció se situa a la rural Sicília. El seu autor, Pietro Mascagni (1863-1945) va escriure un total de 17 òperes, de les quals només es mantenen en el repertori actual Cavalleria Rusticana i L'amico Fritz.

Aquesta versió és la que va dirigir Riccardo Mutti al Festival de Ravenna el 1996. Si voleu escoltar-la, només són quatre minutets de res, i segurament les notes d'aquesta música us relaxaran d'allò més. Que ho gaudiu.

2 comentaris:

  1. Sempre és un plaer sentir aquest meravellós "intermezzo", i sempre és un plaer afegit sentir-lo dirigit pel grandiós Mutti. Gràcies, Josep!

    ResponElimina
  2. Enric,

    Jo no sóc molt "verista" (la Glòria si), però aquesta òpera i l'intermezzo en concret em té el cor robat, i com molt be dius, si el director es en Mutti, oli en un llum.

    ResponElimina