dimarts, 10 de juny de 2008

LLAGOSTINS AL CAVA

Aquesta és una altra recepta de la Conxita, del Casal Artesà d’Hostafrancs. És molt ràpida de fer i queda molt bona. A veure si us animeu.

Ingredients per a 4 persones:

- 750 g de llagostins
- 3 alls
- Oli
- 50 g d’ametlles torrades
- 25 g de farina
- 1 ampolla de cava brut
- Sal
- Julivert

Preparació:

Saltejar els llagostins en una cassola amb oli i retirar-los. Treure el cor als alls, tallar-los a làmines i enrossir-los en el mateix oli, vigilant que no es cremin.

Fer una picada amb les ametlles torrades, els alls i el julivert.

En el mateix oli que hem fet servir per saltejar els llagostins i enrossir els alls, torrar la farina, afegir-hi el cava, com a mínim mitja ampolla, i la picada.


Incorporar els llagostins a la cassola i coure-ho tot junt a foc lent durant 10 minuts. Si el suc s’evapora massa, afegir-hi una mica més de cava.

Servir els llagostins acompanyats de flamets d’arròs. Jo he fet servir una barreja d’arròs vermell, salvatge, basmati i integral rodó.

Bon profit !

20 comentaris:

  1. Jolines!!!...Això ha d'estar bo per força!!!!...Quina pinta...mmmm...d'aquests plats per llepar-nos els dits!! ;)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  2. Aquests llagostins són fantàstics, vene ganes de xuclar-los fins a deixar-los ben aixerraits
    Moltes felicitats
    Ester

    ResponElimina
  3. Glòria,
    Jo aquest plat el faig però més rudimentari -no li cal ni recepta-i serà perquè els llagostins són bons, l'all també i no diguem el Cava, en menys de deu minuts surt un plat deliciós.
    Jo no hi poso flamets, però la propera vegada ho tindré en compte.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. es veritat, glòria, sembla fàcil de fer i el resultat és espectacular.
    aquesta barreja d'arrossos amb arròs vermell no l'havia vist mai, com se n'assabenti la parella de la cuina vermella...

    ResponElimina
  5. Us ho creureu o no, però són dos quarts de dues de la matinada; fa tres hores que he sopat (i bé!) :) però ara mateix faria un ressopó amb aquests llagostins... Uau! Des d'aquí sento la flaire!!! I, naturalment, amb el flamet d'arrossos, eh?

    Uauuu!!!

    ResponElimina
  6. Aquest plat és de categoria, quins llagostins més preciosos.. Les receptes amb cava són boníssimes. Nosaltres quan ens sobra cava (poques vegades us ho asseguro) l'anem guardant, així sempre en tenim per poder cuinar.
    Felicitats per l'èxit del teu plat, bonica!

    ResponElimina
  7. Això és una recepta per a un dinar de celebració! I mira que és ben senzill, eh? La picada d'ametlles i el cava han de donar un gustet... si el producte és bo, no cal complicar-se gaire amb la recepta, oi?

    ResponElimina
  8. Ha d'estar d'alló més bé! I gens complicada!

    ResponElimina
  9. Aquesta ja le feta alguna vegada! i sempre queda molt bé, pq si amb llagostins no quedes bé!!

    Records de l'ANNA DE LA VILA

    ResponElimina
  10. Una recepta d'allò més bona i molt resultona. Quin aspecte té aquest plat!!!
    Aquesta cau segur.
    Fins aviat
    Susanna

    ResponElimina
  11. Eva,

    Aquest plat sí que és per llepar-se els dits, i mai millor dit, eh?, ja ja

    Ester,

    Això de xuclar els llagostins no sé si és gaire fi, però són tan bons...

    Per al MEME de la Montserrat Seguí, si vols, digue'm de què vols fer la recepta, i el dijous quan ens veiem al Caprabo et porto algunes fotocòpies, d'acord?.

    Glòria,

    Tens raó, el cava és el cava, eh?. La propera vegada prova a posar-hi els flamets d'arròs, són un bon acompanyament.

    Manel,

    Aquesta és d'aquelles receptes que us dic que m'agraden, faciletes i que donen bon resultat.

    Aquest arròs és ben bo, només té una "pega" i és que tarda molt a coure, ben bé mitja hora.

    Enric,

    Què fas a aquestes hores davant la pantalla?. No te'n vas dormir més aviat per poder pair el bon sopar? ja ja

    Sí que eren bons els llagostins, sí, i varem obrir una ampolla de cava per fer-los i el que va sobrar, doncs mira, per brindar!

    Gemma,

    Aquesta recepta és pot provar un dia que tens convidats sense por que surti malament, no costa gens i té força presència, no et sembla?.

    Sara Maria,

    L'has de provar, veuràs que surt molt bé, encara que ara potser no és el millor moment, eh?, amb la vaga del transport...

    Anna,

    A mi m'agraden molt els llagostins. Mmmmmmmmmmm, ara que torno a mirar-me la foto, m'agafen ganes de tornar-los a fer!.

    Susanna,

    Els llagostins ja són bons per sí sols, però si a més li afegeixes el cava... què més vols? (es nota que m'agrada el cava, eh?) je je

    ResponElimina
  12. mmm...una recepta de 10! I amb el timbal d'arròs multicolor queda un plat molt estilós!

    ResponElimina
  13. ÒÒsstreesss! Quina passada! Ara mateix, me'n menjava un d'igual, encara que acabe de sopar no fa ni mitja hora! A més, sembla fàcil de fer. Enhorabona, com sempre.

    ResponElimina
  14. Aquest plat ha de ser boníssim!!! Mira que és dora, però no em costaria res menjar-m'ho, que bo!

    Fins aviat

    Carme

    ResponElimina
  15. Se m'ha fet la boca aigua al entrar en el vostre bloc...mmmmmmm que bo

    ResponElimina
  16. Hola Gloria, fa estona que estic mirant la recepte dels llagostins i m'he quedat tant bocabadada que no se que escriure, ja tinc ganes de fer-la i si puc serà ben aviat.
    Montse

    ResponElimina
  17. Anna,

    Moltes gràcies, l'arròs hi va molt bé i a més li dóna color, eh?.

    Francesc,

    Sí que és fàcil, sí, va anima't a fer-lo! No costa i quedaràs com un senyor!.

    Carme,

    Podria servir com a esmorzar de forquilla i ganivet, oi?.

    Rubén,

    Llàstima que no es puguin tastar els plats a través de la pantalla, eh?.

    Montse,

    Quan els facis, ja m'explicaràs si us han agradat, a més, poqueta feina, que això també és interessant.

    Petonets i fins aviat

    Quan

    ResponElimina
  18. Un parell de preguntes:
    - Creus que aquest plat ha pot servir com a 2n, o més aviat el faries de primer?
    - Creus que es pot preparar amb antel·lació?
    És que tinc una companya de feina que m'ha demanat que li busqui idees per a fer el sopar de la nit de Sant Joan. Té 14 convidats i ha de ser alguna cosa ràpida i que es pugui deixar preparada una mica abans.
    Qualsevol suggerència serà benvinguda!

    ResponElimina
  19. Hola, Anna

    Precisament jo vaig fer aquest plat com a segon.

    Sí que és un plat que es pot preparar per endavant, només cal vigilar que la salsa no quedi massa espessa, ja que com que porta la picada, quan reposa, s'espesseix una mica. Només tenint aquesta precaució, jo crec que pot anar molt bé, a més, es fa ràpid,i això és interessant quan hi ha colla.

    Espero que, si el fa, li vagi bé.

    Fins aviat

    ResponElimina