Reprenent l’activitat gastronòmica del bloc després de les vacances, i tenint en compte que ara és època d’entrants fresquets, he fet aquesta sopa de meló, inspirada en la que vaig menjar a can Cofa, de Llívia. Em va agradar tant, que vaig pensar que la faria a casa. A més, em van explicar quins eren els ingredients. Què més vull?.
Com us podeu suposar, és molt senzilla de fer. No hi ha unes quantitats exactes dels ingredients, van en funció de les persones que n’han de menjar, ja que es calcula mig meló per persona. Així doncs, us els posaré amb les mides que jo he fet servir, perquè us serveixi d’orientació.
Ingredients per a 2 persones:
- 1 meló cantalup d’1,300 kg
- 100 ml de crema de llet
- Sal
- Pebre blanc
- Pernil ibèric
Preparació:
Tallar el meló en dues meitats, en horitzontal, netejar-les de llavors, buidar-les i reservar-les.
Triturar la polpa del meló juntament amb la crema de llet, afegir-hi sal i pebre blanc al gust.
Deixar la sopa a la nevera, i en el moment de servir-la, omplir les dues meitats del meló i decorar-la amb el pernil ibèric tallat a tiretes.
N'he fet ja unes quantes vegades una de molt semblant (li poso unes fulles de menta), perquè a la meva dóna li encanta, però jo més m'estimo menjar-me el pernil amb una llesqueta de pa amb oli, la veritat. :))
ResponEliminaA casa tb en faig sovint, jo acostumo a posar un iogur de llimona...xo aquesta us ha quedat amb una presentació excel.lent!!! Molt bona idea de fer servir la pell del meló de plat!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
glòria, la sopa de meló amb pernil és un clàssic, però feta amb la senzillesa que expliques i amb aquesta presentació en el propi meló, queda genial.
ResponEliminaM'encanta la presentació, la sopa de meló l'he tastada algun cop i i gual que l'Enric prefereixo el meló i el pernil en estat sòlid
ResponEliminaUn petó
Ester
Glòria, fantàstica recepta!!! al curs del Liena, ens en va donar-ne una de recepta de sopa de meló, a veure quan la publiquem i així en tenim més receptes! petons!
ResponEliminaSopa de meló??? jo també sóc de les que o prefereixen en sòlid!!
ResponEliminaPerò s'ha de reconeixer que la presentació es mereix un 10.
ANNA DE LA VILA
Enric,
ResponEliminaM'apunto això de les fulles de menta, suposo que deuen donar-li un punt encara més refrescant, oi?. Ah, i el pernil també m'agrada amb una llesca de pa amb tomàquet!.
Eva,
Per què li poses el iogurt de llimona?. Queda més cremosa la sopa, potser?. Ho provaré.
Manel,
La presentació me l'he copiada d'un dels plats que vaig tastar aquestes vacances. Queda aparent, oi?.
Ester,
A mi també m'agraden el meló i el pernil en "estat sòlid", sobretot el pernil si és d'aquell sequet, sequet, ummmmmmm, que bo!
Parella vermella,
Ja penjareu la recepta del Lienas, a veure com és, perquè de moment, ja he recollit dos suggeriments de l'Enric i de l'Eva, i segur que el David haurà fet alguna cosa innovadora.
Anna,
Moltes gràcies pel 10. La veritat és que el meló en "estat líquid" refresca molt, però tot són gustos, per això tenim tant on triar, eh?.
Fins aviat
Gloria, realment presentada així, fa molta "patxoca"!!!
ResponEliminaJo la faig com tú, hi queda molt refrescant.
D'aixó s'en diu aprofitar les vacances per apendre coses noves, eh?
Una abraçada
Xaro
Xaro,
ResponEliminaSí que va quedar bona, però com hem pogut veure, hi ha altres formes de fer-la que s'hauran de provar. La propera que faci, serà el teu gaspatxo de síndria, a més, com que no hi ha cogombre, faràs feliç el Josep. No pot ni sentir l'olor!.
Fins aviat
Quina pinta!!!, no l'he provat mai i veient que és molt senzilla de fer segurament abans de que acabi l'estiu la provaré de fer.
ResponEliminaPetonets
un nou sutgeriment: les virutes de pernil es poden posar al for dins un paper de plata, queda cruixent i és boníssim. També si pot afegir un pinxo amb boletes de meló i trocets de pernil.
ResponElimina