No havia fet mai salmorejo, encara que l’havia provat a Còrdova, d’on és originari aquest popular plat, i em va agradar molt, tant pel seu gust com per la seva textura cremosa.
Vaig veure la recepta que va fer el Manel, seguint les indicacions de la Su, una manxega que molts de vosaltres ja coneixeu i que té un bloc magnífic amb unes fotos fantàstiques.
Com que encara fa calor, ve molt de gust un salmorejo com a primer plat.
Aquí teniu la recepta, tal com l’explica la Su.
Ingredients:
- 1 kg de tomàquets madurs
- 200 g de molla de pa blanc del dia abans
- 150 g d’oli d’oliva
- 25 g de vinagre
- 1 gra d’all
- Sal
Per decorar:
- Un ou dur
- Pernil ibèric
Preparació:
Pelar els tomàquets (jo també els vaig treure les llavors), posar-los juntament amb la resta dels ingredients en un bol i triturar-ho bé.
Decorar el salmorejo amb l’ou dur picadet i el pernil tallat a quadradets.
Que vagi de gust!.
Aquest plat es d'aquells que en castellá en dirien: les tres B; bueno; bonito y barato. Senzill i com dius Glória encara es estiu i bé de gust. Bon profit¡¡. JOSEP.
ResponEliminaAquest salmorejo fa mengera. Salutacions
ResponEliminaTotalment d'acord amb el Jospe: és un plat de 3 B's!
ResponEliminaEstic més acostumada al gaspatxo que al salmorejo, però entre vosaltres i l'altre dia a l'Olletadeverdures, me n'heu fet venir ganes :)
És una passada que amb pocs ingredients i poca feina es puguin fer aquestes delicies. Al final, i abans que acabi l'estiu, a casa ha de caure el Salmorejo! Petons.
ResponEliminaA mi el gaspatxo no m'agrada, però en canvi el salmorejo si, aquest estiu me n'he fet un tip.
ResponEliminaBon profit
Ester
Com la Gemma i la Cuina Vermella, encara no l'he provat.....però d'aquesta setmana no passa!!!!
ResponEliminaJosep,
ResponEliminaA les tres B, jo afegiria les dues F: fàcil de fer, ja, ja.
Gemma,
L'olleta, el Manel, la Su, nosaltres, vinga, prova-ho, segur que t'agradarà.
Parella,
Tal com l'he fet jo sí que és fàcil,però si mireu la recepta de la Su, veureu que ella fins i tot va fer uns bols de pa!. Quina feinada, però quin aspecte tan sensacional!. Jo vaig tirar pel camí més fàcil.
Ester,
A mi el gaspatxo fins fa poc, ni fu ni fa, però aquest estiu l'he redescobert. El salmorejo és més suau i més cremós.
Xaro,
A veure si afegeixes el salmorejo a la llista de fets!.
Fins aviat
Molt bó el salmorejo, jo el vaig tastar a Còrdova i em va semblar una delícia, peró a casa no ho he preparat.
ResponEliminaM'encanta el salmorejo, jo li poso tb tonyina per acompanyar! És fantàstic!!Petunets,
ResponEliminaEva.
Núria,
ResponEliminaEstà bé això de tastar els plats típics "en origen", oi?. Val la pena fer-lo a casa, no costa gens i trobo que amb el pernil i l'ou dur queda molt "autèntic", ja, ja.
Eva,
M'apunto aquest acompanyament de la tonyina. Veus, sempre s'aprèn alguna cosa nova, eh?.
Fins aviat
Francesc,
ResponEliminaAi, que ara veig que no t'havia dit res del teu comentari!. I això que has fet la paraula "mengera", que saps que m'agrada eh?.
Fins aviat
Jo també el vaig fer seguint les indicacions d'en Manel, i hi vaig posar sardines. La veritat és que és un plat molt bo de cara a l'estiu.
ResponEliminaEnric,
ResponEliminaEm d'aprofitar els últims dies de calor per fer plats com aquest. Aviat haurem d'obrir la carpeta de les receptes de tardor.
Fins aviat
He de confessar que mai he provat el salmorrejo, però la veritat és que fa molt bona pinta. I amb aquests trossets de pernil serrà. Mmmmm! Ha de ser deliciós fins i tot amb la fresqueta d'aquests dies.
ResponEliminaAnna,
ResponEliminaSí que és bo, queda molt cremós i suau. Encara que faci una mica de fresqueta, el podem fer, així ens ressistim a que marxi l'estiu.
Fins aviat