dilluns, 15 de desembre del 2008

SOPA D'AVELLANES

L’Anna, de la Vella Carmanyola, va posar aquesta recepta que li va explicar l’Elena, una amiga seva, feta amb un producte típic de la seva terra, les avellanes. Queda una crema molt fina i amb un gustet d’avellana ben bo. Així és com ella ens l’ha explicat.

Ingredients per a 4 persones:

- 1 l d’aigua
- 4 patates grosses
- 2 cebes grosses
- 75 g d’avellanes torrades
- 4 formatgets
- 1 pastilla de brou concentrat

Preparació:

Posar 1 litre d’aigua a l’olla i quan arrenqui el bull, tirar-hi les patates, les cebes i la pastilla de brou concentrat. Quan això estigui cuit, posar-hi les avellanes (guardar-ne unes quantes per decorar) i els formatgets, i triturar-ho amb el braç elèctric, fins que quedi ben fi.

No cal posar oli perquè els fruits secs ja són prou greixosos ni sal perquè la pastilla de brou concentrat ja ho és.

26 comentaris:

  1. Una sopa molt nostrada, si sneyors.
    Bon profit
    Ester

    ResponElimina
  2. Quan la vaig llegir al blog de l'Anna ja em va fer molt el pes. I si voslatres també l'heu trobat bona, encara m'he convençut més. Aquesta cau segur!
    Potser per un entrant en un àpat de Nadal? Què us sembla, és adequat?

    ResponElimina
  3. Bufff... Quina pinta que fa!! I gens complicada de fer!

    ResponElimina
  4. sí que té cara d'estar bona, és una bona idea per variar una mica de les cremes i sopes que fem sempre.
    per cert, quins plats més bonics que tens per a la sopa ;)

    ResponElimina
  5. Amb el fred que fà res millor que una crema ben calantoneta i senzilla de fer. Tens raó de no posar oli ja que quedaría massa greixosa...
    Records...

    ResponElimina
  6. Esta recepta també caura segur. I a no massa tardar. Té un aspecte boníssim!! Glòria i Josep, m'encanten les vostres receptes perquè totes semblen facils de fer!

    Una abraçada
    Cristina

    ResponElimina
  7. Ai Glòria, aquest plat que tens m'encanta, és tant atrevit i original!!! a veure si el tió mira el vostre blog i s'enrotlla amb mi i me'l regala!
    Aquesta sopa és molt xula, i és d'aquelles receptes de quedar-te amb la gent, oi?
    petons.

    ResponElimina
  8. Ja era hora no? fa molt de temps que us veig a i sempre penso en entrar al vostre blog i fer una ullada , m´agradat molt,és molt interessant i ni que dir de la crema d´avellanes , sóc una mica del Baix camp jo així que fent país.
    Si m´ho permeteu us aniré visitant.
    salutacions

    ResponElimina
  9. Ai, ai, ai!! que arribo tard! mira la meva sopetaaaaa! a que si que esta per llepar-se els dits.

    Ahir em vam tornar a fer, a casa es un exit en fem de dos a tres vegades al mes.

    Si tens convidat també va bé pq es economica i no saben el que mengen però ho troben molt gustos.

    FELICITATS GLÒRIA!! t'ha quedat molt bé! t'aprovo!!! jejejeje

    Recordssss

    ResponElimina
  10. mmm...una crema de les que a mi m'agraden! La provaré ben aviat. gràcies!

    ResponElimina
  11. Jo també busco una sopa diferent pel dia de Nadal i me l'haveu feta recordar.
    Ei, quin plat, això no es fàcil de superar, eh?

    ResponElimina
  12. Ester,

    És clar que sí, hem de fer país, oi?.

    Gemma,

    Jo també ho havia pensat que podia ser un bon entrant per a aquestes festes de Nadal, crec que pot quedar força bé.

    Sara Maria,

    No és gens difícil i a més es pot deixar preparada per endavant, que també va bé això.

    Manel,

    El gust de l'avellana li dóna un toc diferent. Pel que fa als plats per a la sopa, he fet servir la teva tàctica amb la vaixella!!!.

    Teresa,

    Encara que els fruits secs siguin una mica greixosos, val la pena fer-la, i el gust de les avellanes es nota ben bé.

    Cristina,

    Em fa il·lusió que t'agradin les receptes que posem al blog. A veure si la fas aviat i a veure què en pensen el Lluís i el Lluís jr. Ja m'ho diràs!.

    Txell,

    Digue's al tió que miri una botiga Casa Viva, a veure si troba uns plats com aquest. Tenen moltes coses bufones.

    Mai,

    Ens ha fet molta il·lusió que ens hagis visitat. Seràs benvinguda al bloc sempre que vulguis. Ara mateix vaig a passejar-me pel teu. Estarem en contacte.

    Anna,

    Ja trobava a faltar el teu comentari. Ens ha agradat molt aquesta sopeta, és totalment recomanable. Me'n alegro d'haver superat la prova, je, je.

    Anna,

    A tu que ets de cremetes, segur que t'agradaria!. Una teva que m'agrada molt és la crema de xampinyons, boníssima!.

    Maria,

    Ja ho dèiem amb la Gemma, que pot servir com un entrant per a un àpat de les festes. Val la pena tenir-la en compte. És diferent i servida en plats de festa, pot quedar molt bé.

    Una abraçada per a tothom i fins aviat.

    ResponElimina
  13. Amb avellanes??Segur que ha d'estar molt bona i molt fina al paladar..si senyora, es ben original...

    Núria

    ResponElimina
  14. Glòria, aquesta sopa quan la vaig veure al blog de l'Anna ja em va cridar l'atenció... i si vosaltres teambé la recomaneu, doncs haurà d'anar a la llista de pendents!

    ResponElimina
  15. Jo també provaré aquesta recepta que també m'ha encantat. Amb avellanes de Reus quedarà ideal.
    Salut!!!!

    ResponElimina
  16. Núria,

    Això mateix vaig pensar jo quan la vaig veure al bloc de l'Anna (La Vella Carmanyola.

    Mercè,

    Ja l'hi pots posar i a provar-la ben aviat, que val la pena!.

    Amiga de Reus,

    I tant que has de fer servir avellanes de Reus!. Productes de la terra!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  17. Molt bé Glória¡¡ Jo també l'ha vaig fer i és d'alló tant i tant bona i queda d'alló més bé. Gràcies a la Vella Cramanyola i naturalment a l'Anna¡ Salutacions Glória -i Josep .josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  18. Aissss...la tinc a la de pendents....xo és que la llista és tan llaaaaarga!!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  19. Josepb,

    Ha estat un bon descobriment, oi?. Jo segur que la tornaré a fer i em sembla que no tardaré gaire!.

    Eva,

    Com vols que no creixi la llista de pendents, amb la quantitat de coses que hi ha pels blocs?. Què hi farem, afegirem cosetes bones i au, anar fent!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  20. Si és sopa procedent dels de la "Carmanyola", segur que és garantia de qualitat. Fantàstica idea, ja que per a mi l'avellana és el fruit sec per excel·lència.

    ResponElimina
  21. Qui millor que els de la Vila per aconsellar-nos en qüestió de fruits secs?. És una crema molt encertada, vas trobant el regust de les avellanes, saps com quan et menges un gelat d'avellana?, doncs així. Boníssima!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  22. Ja sé que em repeteixo, quin goig fa Gloria el plat amb aquesta crema d'avellanes, ara estava cuinant pel meu fill, que aquest cap de setmana treballa de nit,i he necessitat avellanes per una picada, i ara trobo la teva recepta, i jo tinc avellanes de Vimbodí, he pensat perfecta, però falta un detall es tenen que trencar.

    ResponElimina
  23. Una recepta MOLT BONA! Què tal si hi substituïm el brou concentrat per un de casolà?

    ResponElimina
  24. Glòria,
    M'acabo d'anotar la recepta i un dia d'aquestes fstes a casa es menjarà sopa d'avellana. Gràcies!

    ResponElimina
  25. Francesc,

    Perfecte!. Sobretot si es vol fer per a un dia festa. Si no, amb la pastilla de brou concentrat queda força bona i més ràpida de fer.

    Glòria,

    Jo també tinc intenció de fer-la un dia d'aquestes festes. Espero que us agradi. Quan la vas menjant, fa un regustet d'avellanes, boníssim!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  26. Àngels,

    Què preparaves amb una picadeta?. Les avellanes que et sobrin les pots fer servir per aquesta sopa. Encara que siguin amb closca, no n'has de trencar moltes i segur que seran ben bones.

    Fins aviat

    ResponElimina