dilluns, 22 de juny del 2009

ELS AMORS DE PATRICIA PETIBON

El passat cap de setmana es va celebrar el dia de la música i amb aquest motiu molts comerciants van treure al carrer paradetes amb força varietat d’oferta musical. Un dels discos que “va caure” va ser Amoreuses, que la soprano francesa Patricia Petibon va gravar fa uns mesos per a la Deutsche Grammophon.

La Patricia Petibon és una soprano no massa coneguda, però amb unes grans facultats i una expressivitat fantàstica. S’ha especialitat en música barroca francesa de compositors com Lully, Charpentier, Rameau o Couperin.
En aquest disc interpreta obres de Haydn, Mozart i Gluck, amb un repertori que barreja fragments molt coneguts amb d’altres que ho són molt poc. El que sí que queda abastament demostrat és que la soprano francesa té una tècnica excepcional i una veu molt versàtil que li permet realitzar unes coloratures perfectes.

La passió, el despit, la desesperació, l’odi o la força amb que la Patricia Petibon interpreta els diferents personatges fan que aquesta gravació sigui un autèntic plaer per als que l’escolten.


.

9 comentaris:

  1. Caram, desconeixia el dia de la música al mes de juny! Pensava que es feia al 22 de novembre per Santa Cecília, patrona dels músics! O almenys això havíem fet a Girona tota la vida. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  2. No sabia jo tampoc del dia de la música. Una veu fantàstica, estic aprenent una barbaritat amb vosaltres, gràcies.Salutacions

    ResponElimina
  3. Tinc aquest cd pendent d'escoltar amb l'atenció que es mereix. Els teus comentaris me'l faran passar al davant d'altres coses.
    Una abraáda Josep i Glòria

    Glòria

    ResponElimina
  4. Mercè,
    Sembla que va ser a inicis dels noranta que és va establir a nivell europeu el dia de la música el 21 de juny coincidint amb l'entrada de l'estiu.
    De totes maneres, enguany hi ha hagut menys concerts als carrers (altres anys escoles de música i musics de carrer omplien Barcelona) i la festa ha estat més "comercial" amb l'afegit d'alguns concerts de pagament.

    Maia,
    Ens encanta xerrar amb tu de música i viatges, llàstima que el darrer dia que ens vam veure no vam tenir temps de fer-ho per les presses de sempre. Esperem que en el futur ho poguem fer amb més tranquilitat.

    Glòria,
    Espero que t'agradi el disc. La Patricia Petibon la va descobrir la Glòria en una petita intervenció en un concert que vam veure per la tele. Ens va interessar molt la seva veu i la seva forma d'interpretar, i amb aquest disc ens demostra que la primera impresió va ser totalment encertada.

    Una abraçada a les tres.

    ResponElimina
  5. No us perdeu ni un... de lo que estigui relacionat amb música i cuina...jeje. M'ha encantat conèixer i sentir a la Patricia, té una veu espectacular...Gràcies com sempre, per fer-nos aprendre....


    Núria

    ResponElimina
  6. No coneixia aquesta cantant.. I quina veu que té!
    Tampoc sabia quin era el dia de la música. Va bé aprendre coses!
    ptns.

    ResponElimina
  7. Núria,
    Malauradament si que ens perdem moltes coses, però es clar, no és pot tenir tot el que vols. Això si, intentem fer el màxim de coses que ens agraden, com anar a les trobades amb amics blocaires o musicalment parlant, anar a concerts o escoltar la música que més ens agrada.
    Fins aviat

    Anna,
    Pel que veig hi havia molta gent que desconeixia que el 21 de juny és celebrava el dia de la música, però fins a cert punt és lògic ja que a Barcelona és fa però no sé si també a altres llocs. Pel que fa a la Patricia Petibon, tens raó, te una veu magnífica i és poc coneguda.... de moment.

    Gràcie per la visita i una abraçada a les dues

    ResponElimina
  8. No coneixia aquesta cantant i m'ha agradat molt.

    Un petó

    ResponElimina
  9. Maria,
    A nosaltres també ens va agradar molt la primera vegada que la vam escoltar. Lamentablement es poc coneguda al nostre país. Esperem poder veure-la en directe.
    Una abraçada

    ResponElimina