diumenge, 7 de juny del 2009

LA CLASSE DE JUNY AMB EL DAVID LIENAS

El divendres un grup de blocaires i amics vam assistir a una nova classe del David Lienas a l’Espai del Consum, del supermercat Bonpreu. Quan vam arribar, el David ja ens esperava a la porta per donar-nos la benvinguda i tot seguit va començar la classe. En aquesta ocasió, les receptes eren un gratinat de pinya confitada a la vainilla, un chutney de tomàquet madur i una confitura d’albercocs i taronja a la vainilla.

El David és molt bon comunicador i molt didàctic i qualsevol cosa que fa mentre prepara una recepta, li suggereix un munt de consells i recomanacions, d’aquelles que val la pena recordar, perquè un moment o altre ens serviran.

Així doncs, com que per fer la massa del gratinat de pinya necessitava molts rovells d’ou i sobraven les clares, ens va recordar aquell peix amb merenga a la sal que ja ens havia ensenyat en una altra classe; ens va aconsellar congelar les clares (això ja ho fem, segur) però batudes, a punt de fer-les servir per exemple per fer unes creps, o per quallar-les i després trinxar-les per sobre d’una amanida, o enrotllar-les amb alguna cosa a dins. Ho veieu, quantes coses? I tot just començàvem!.

Per a la mateixa recepta, necessitem fer un almívar, doncs bé, el va perfumar amb vainilla i llavors vam poder comparar els diferents tipus de vainilla que podem trobar al mercat: beines, vainilla natural triturada, aroma de vainilla, vainillina ensucrada (atenció, quan està caducada, pica!!!).

Pel que fa al chutney de tomàquet, el va definir com “el precursor del ketchup” i encara que podríem dir que el gust el recorda una mica, no té ni punt de comparació aquest chutney, fet amb ingredients naturals i espècies. Per a aquesta recepta, va fer servir oli de sèsam no refinat, que és el que s’utilitza per coure. Si el féssim servir per a una amanida, hauria de ser oli de sèsam refinat.

I amb les explicacions de la tercera recepta, ens va ensenyar com esterilitzar ben bé els pots on guardarem la melmelada i moltes coses més relacionades amb les melmelades i les confitures. Si una melmelada es vol conservar més temps, s’hi ha de posar més sucre, si es vol menys dolça, es pot guardar dues setmanes. Una proposta atrevida per a fer melmelada de maduixa amb canyella, pebre negre i una mica de bitxo picant.

Les dues hores van passar volant, i al final vam tenir ocasió de tastar els plats que va preparar, que eren deliciosos!.

Com no podia ser d’una altra manera, vam acabar amb la foto de grup. Fins la propera!.

21 comentaris:

  1. Ostres quina llàstima no haver-hi pogut assistir... Sort de les vostres magnífiques cròniques!! En David és fantàstic i un gran cuiner! Segur que aprofitareu els seus consells i les receptes que us va explicar! Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Sóc una fan absoluta dels chutneys...m'encanten alhora d'acompanyar les carns!!! A veure si algú s'anima i el fa ben aviat! jejeje!
    Gràcies per la crònica parella...les fotos com sempre genials!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  3. Hola Gloria, Molt bona crònica de la classe del divendres i també les fotos , a veure si les coses es normalitzen i puc anar alguna classe i també puc començar a navegar. Petons

    ResponElimina
  4. Llàstima...aquesta em pensava que si podria assistir....però la normalitat ha arrivat un altre cop...i el primer és el primer!
    Ptnts

    ResponElimina
  5. Nuni,

    Sí que és una llàstima perquè mira que les classes valen la pena. A veure si a la propera pots venir.

    Eva,

    A mi em va agradar força la recepta del chutney. Em falten un parell d'ingredients, un és l'oli de sèsam, ho buscaré i el faré segur.

    Àngels,

    Ja ens va comentar el Joan que possiblement no podries arribar a la classe. A veure si tot va millor i a la propera ens veiem.

    Marta,

    Per als que veniu de més lluny sempre és més difícil, però a veure si hi ha sort i per a la propera t'hi pots apuntar.

    ResponElimina
  6. Quin greu no haver pogut venir!!!
    Amb en David sempre s'aprenen un munt de coses.
    Molt bona crònica i fotos,com sempre.
    A veure si els que hi vareu anar feu aviat les receptes!!!!!

    ResponElimina
  7. gràcies per la crònica literària i gràfica, com sempre ens va sentir com si hi haguéssim estat.

    ResponElimina
  8. Aquesta classe ja la tenia mig coll avall, però tampoc va poder ser. Gràcies per fer-nos la crònica i, de ben segur, ben aviat alguna recepta, oi? ;)

    ResponElimina
  9. Parelleta, una crònica ben completa!! I a les fotos ja he vist que en Lienas, per fer el buit als pots de confitura també els inverteix! :) És un truc ben senzill i ràpid!
    Petons!

    ResponElimina
  10. Quina pena no haver-hi pogut anar... quines receptes tan fantàstiques, i quina pila de consells! :)

    ResponElimina
  11. Hola bonics nostres!
    Doncs és una pena que la feina no ens deixi venir a les classes d'en David, és el nostre heroi a la cuina!! Menys mal que vosaltres ens feu un crònica detallada i unes fotos boníssimes. Moltes gràcies.

    ResponElimina
  12. Quan vaig a una classe del David sempre penso: "el proper cop haig de portar una gravadora". Llàstima que després no hi penso... i és que és impossible recordar tots els consells que dóna mentre fa les receptes!
    Ja he fet la confitura, però amb nespres enlloc d'albercocs, que a casa ja no sabem què fer-ne de tants que en tenim... amb el gustet de la vainilla ha quedat molt bona, a veure si penjo la recepta :)
    I tinc ganes de provar la variant de maduixa que ens va dir ;)

    ResponElimina
  13. Parella, aquest David es un pou de sabiduria culinaria...s'apren tant amb ell. Em va saber greu no poder venir, perque m'encanten les seves classes.

    Em tornaré a llegir amb calma tots els apunts de la Glòria que són molt bons.

    Núria

    ResponElimina
  14. Veus que be m'ha anat amb la teva crònica tan detallada ... ja no em recordava de quin tipus era l'oli de sèsam que tenia que comprar per fer aquella salsa de tomàquet.
    A mi també em a agradar molt el seu gust i també la vull provar.

    ResponElimina
  15. Carai.. quantes cosses per aprendre. És que no pareu de fer tallers i classes... que bé!
    ptns.

    ResponElimina
  16. Caram! Veig que la classe va ser profitosa i a través de tres receptes el David us va donar un munt de consells interessants.
    Em quedo amb el gratinat de pinya. Té una pinta fabulosa i, a més, m'anoto això de congelar les clares. No ho hagués dit mai...

    ResponElimina
  17. Xaro,

    És ben bé un munt de coses, així que va començar a treballar va començar a explicar coses i més coses, i totes molt interessants.

    Manel,

    A veure s i a la propera pots venir, i escoltes els consells de primera mà, d'acord?.

    Enric,

    Quin greu que no poguessis venir, ja hi comptàvem. Segur que farem alguna recepta, segur que sí.

    Mercè,

    Ens va ensenyar tots els passos per fer confitura i al final, els pots cap per avall!.

    Sílvia,

    És que les classes del David són sempre així, consells i trucs sense parar, i el temps passa volant!.

    Parella,

    Us vam trobar a faltar, però el deure és el deure, oi?. Però, un canvi de torn per un dia no seria possible?. Les classes del David s'ho valen!.

    Gemma,

    Jo també ho dic i tampoc ho faig, per això no paro d'escriure i escriure!. Volem veure la confitura de nespres a la vainilla!!!.

    Núria,

    I encara em vaig deixar d'escriure coses a la crònica, per no avorrir!.

    Maria,

    Jo també vull fer el chutney, era deliciós!.

    Anna,

    Últimament han coincidit dos o tres tallers molt junts, però no sempre és així, eh?. També ens toca esperar una mica, je, je.

    Anna,

    El gratinat de pinya també era molt bo, segur que en un bloc o altre sortirà.

    Una abraçada per a tothom

    ResponElimina
  18. Quina llàstima, al final vaig tenir un concert, que va a estar molt bé per cert. A veure si puc anar a la propera. No conec al David i em sembla que m'agradará.
    Petons!

    ResponElimina
  19. Que bé que us ho passeu, i quantes coses apreneu! quina enveja!
    Sort que després ens expliqueu les receptes i també aprenem coses!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  20. Si que va ser una classe genial, com sempre. Ho has explicat molt bé. He posat un enllaç d'aquest post al meu bloc, espero que no et molesti...

    Una abraçada!

    ResponElimina
  21. Marta,

    Segur que si vas a una classe del David, t'agradarà!. A veure si a la propera!

    Margarida,

    Jo vull fer el chutney però estic buscant un ingredient. A veure si el trobo i el faig aviat!

    Maria,

    Va ser un plaer conèixer-te. No hi ha cap problema perquè posis un enllaç, al contrari. Nosaltres també posarem l'enllaç al teu bloc, per visitar-te sovint. Fins la propera!.

    ResponElimina