Aquesta és una de les tres receptes que la Mireia Carbó ens va ensenyar a la classe del dijous passat al Club Social Caprabo-Eroski. Amb el sentit de l’humor que la caracteritza, la Mireia ens va recalcar que sobretot no diguéssim canelons a aquests rollers, “que no quedava bé”. Així ho hem fet.
Ingredients per a 4 persones:
- De 8 a 12 llesques de pa de motlle sense crosta
- 3 albergínies
- 100 g de dauets de formatge feta
- 1 pot d’anxoves amb oli
- Gotes de crema balsàmica
- Herbes de Provença
- Sal
Per a la salsa:
- 150 g de formatge Cheddar i Samsoe (una bossa de Finello, per a amanides)
- 100 ml de nata líquida per muntar
- ½ culleradeta de pebre vermell dolç
- Julivert fresc picat
- Olives negres sense pinyol
Preparació:
Coeu les albergínies al microones a màxima potència durant 10 minuts, fins que estiguin tendres. Peleu-les.
Estireu les llesques de pa amb el corró.
Col•loqueu damunt de cada llesca de pa una mica de polpa d’albergínies, tres trossets de formatge, tres trossets d’anxoves, un polsim d’herbes de la Provença, sal i unes gotes de crema balsàmica. Enrotlleu-los com un caneló i coeu-los al forn, a 200ºC, fins que siguin daurats.
Desfeu el formatges junt amb la nata i el pebre vermell fins aconseguir una salsa.
Serviu-ho amb la salsa, les olives tallades i el julivert picat per damunt.
.
Ingredients per a 4 persones:
- De 8 a 12 llesques de pa de motlle sense crosta
- 3 albergínies
- 100 g de dauets de formatge feta
- 1 pot d’anxoves amb oli
- Gotes de crema balsàmica
- Herbes de Provença
- Sal
Per a la salsa:
- 150 g de formatge Cheddar i Samsoe (una bossa de Finello, per a amanides)
- 100 ml de nata líquida per muntar
- ½ culleradeta de pebre vermell dolç
- Julivert fresc picat
- Olives negres sense pinyol
Preparació:
Coeu les albergínies al microones a màxima potència durant 10 minuts, fins que estiguin tendres. Peleu-les.
Estireu les llesques de pa amb el corró.
Col•loqueu damunt de cada llesca de pa una mica de polpa d’albergínies, tres trossets de formatge, tres trossets d’anxoves, un polsim d’herbes de la Provença, sal i unes gotes de crema balsàmica. Enrotlleu-los com un caneló i coeu-los al forn, a 200ºC, fins que siguin daurats.
Desfeu el formatges junt amb la nata i el pebre vermell fins aconseguir una salsa.
Serviu-ho amb la salsa, les olives tallades i el julivert picat per damunt.
.
ostres!! quina rapidessa tots plegats!!
ResponEliminaAquest cap de setmana heu anat tots a tope preparant les receptes de la Mireia.
A mi aquest rollers també em van fer el pes, però el que no em va agradar és el de tenir de fer-ho tot al moment pq quan tens gent per casa va bé deixar-ho fet amb antelació.
Records
P.D: com debieu disfrutar menjant-vos-lo, eh??
Quins rollers més bons! i amb ingredients molt mediterrnis: l'albergínia, el formatge feta, les anxoves, les olives... boníssim!!!
ResponEliminaÉs el meu primer comentari en aquest blog, però segur que no serà l´últim, val la pena!
A veure si puc trobar un foradet la propera classe de la Mireia.
De moment començaré amb en Lienes el divendres.
Fins aviat!
Mònica
Bueno, ja els tenim aquí, era la recepta que em faltava, i Glòria, tha quedat espectacular. La presentació de 10!!
ResponEliminaNúria
Petons
Anna,
ResponEliminaEns hem aplicat bé, eh?. Jo crec que sí que es pot tenir força feina feta per endavant, només cal deixar per al final els 5 o 10 minutets perquè quedin cruixents i tirar la salseta per sobre. Ah!, i eren boníssims, tres rollers i plat únic!.
Mònica,
Benvinguda al bloc!. Ens coneixerem a la classe del David Lienas. T'hem posat a la nostra llista de blocs per visitar-te tot sovint.
Núria,
Moltes gràcies. Aquesta vegada ens hem diversificat i hem posat les tres receptes ben aviat, així tothom que vulgui fer-les ja les té. A mi em falta fer la coca i el flam. Pendents!.
què bons aquests rollers! sempre s'aprenen un munt de receptes boníssimes amb la Mireia, me l'apunto per l'estiuet!!!
ResponEliminapetons!
Això sí que son uns"canalons"interesants, amb aquest sí que m'atreveixo..
ResponEliminaDeuen ser boníssims.
Bravoooooo!!! Quines ganes tenia de veure la recepta!! Que bé Glòria!! :)
ResponEliminaQuina pinta tan bona aquesta canelons...ai perdó...els rollers!!! jeje!! Escolta, i l'alberginia feta almicroones queda bona??? m'ha encantat la idea, que ràpid i no cal encendre el forn!!
La salsa ha de ser ben bona!!
Petunets,
Eva.
Això dic, quina rapidessa!! Us han quedat de meravella
ResponEliminaCaram! Caram!
ResponEliminaSiguin rollers o canelons, les receptes de la Mireia Carbó sempre triomfen... I la presentació uns ha quedat genial! Llàstima no poder provar-ne un trosset...
Felicitats als cuiners!
Anna,
ResponEliminaSí que és una bona proposta per als sopars d'estiu, no gaire feina i divertit!.
Dolors,
Que noooooo, que no són canalons, que són rollers, ja, ja, i ben bons!.
Eva,
Ai! si et llegeix la Mireia, que dius canalons..., je, je. L'albergínia al microones queda molt bona, queda toveta, no és com l'escalivada, que té aquell punt torradet, però és bona per acompanyar una carn i la Mireia la recomana tallada a trossets, per fer una truita.
Sara Maria,
Crec que és la vegada que les tres receptes han sortit de seguida. Queden deliciosos i es pot inventar qualsevol altre farcit que agradi.
Anna,
Si et decideixes a fer-los, veuràs com t'agradaran. Sobretot, es nota el polsim d'herbes de la Provença, li dóna molt bon gust.
Fins aviat
Nosaltres aquests canelons de pa els hi diem panelons!!! jajajaja però m'encanta també la idea d'anomenar-los rollers!
ResponEliminaBrutal aquesta recepta, i que ben presentada Glòria!
Molts petons bonica.
Quina recepta més bona!! Aquesta Mireia és genial, eh? Salutacions
ResponEliminaWow, quins alumnes més aplicats esteu fets tots plegats!! ;)
ResponEliminaI aquests rollers, si us han quedat millors que els de la Mireia!! :)
Us han quedat genials, genials!
Petons!
Parella,
ResponEliminaMolt bona idea això d'anomenar-los panelons, potser a la Mireia aquest nom sí que li agradaria, ja, ja.
Francesc,
I tant que ho és de genial la Mireia. Per això ens té abonats a les seves classes!!.
Mercè,
Aquesta vegada sí que hem après la lliçó ben apresa tots plegats, eh?. Entre tots ja em fet les tres receptes. I aquests rollers són boníssims!.
Fins aviat
Glòria, m' encanta aquesta salseta, crec q pot anar bé amb molts altres plats, un tall de llom a la planxa per exemple, amb un acompanyament d' arròs blanc, quantes idees surten de les classes de la Mireia!!
ResponEliminaUn petó! Beth
I tant que sí, bona idea!. Un altre suggeriment que ens va fer la Mireia era per acompanyar una hamburguesa. ja veus si dóna joc aquesta salseta!.
ResponEliminaEi, us han quedat genials! I al final vau fer plat únic, eh? Je je je... i amb les olives bon´ssims, encara que a la Mireia no li agradin... ;)
ResponEliminaGemma,
ResponEliminaSí, sí, plat únic, eh?. Amb tres rollers, i per sopar, n'hi ha ben bé prou!. Si hi ha una altra cosa al darrera, posem-ne dos (un seria escàs, com diu la Mireia). Que bons!!!
Ai aquests rotllets! Què fàcils i que bons. I a més molt originals. Recepta anotada.
ResponEliminaptns.
Molt bé aquest rollers (que no canelons...jejeje). En menys d'una setmana entre tots ja hem posat a la pràctica les 3 receptes que ens va ensenyar la Mireia en el darrer curs! Quina efectivitat!!!
ResponEliminaUna abraçada
Us han quedat tan be que pensava que era la foto dels que vam fer a la classe de la Mireia però desprès he vist el plat diferent.
ResponEliminaMolt macos i rebons amb aquest farcit.
Anna,
ResponEliminaSón fàcils de fer i a més trobo divertit estirar les llesques de pa de motlle, no es trenquen!, ja, ja.
Rubén,
Veig que tu també vas estar al cas amb el nom de la recepta, NOOOO són canelons. Què et sembla el nom de "panelons" que els dónen la parella vermella?.
Maria,
Nooooo, aquests els vam fer a casa i ens els vam "cruspir" ben a gust!
Fins aviat
Ni canelons ni rollers! Això són uns "entrepans fashion"! ja,ja...
ResponEliminaM'ha agradat la idea. I a qui no li agradi l'albargínia els pot farcir amb uns altres ingredients.
Petons.
Margarida,
ResponEliminaMolt original la teva denominació, ja, ja. Realment fashion o no, eren ben bons.
Una abraçada
amics, això té molt bona pinta, i a més permet anar variant el farciment segons el que et ve més de gust.
ResponEliminam'encanta que sigueu tan aplicats :))
Aquests rollers han d'estar per llepar-se els dits
ResponEliminaGràcies per penjar-ne la recepta
Una abraçada
Ester
Manel,
ResponEliminaAquesta vegada sí que es pot dir que hem estat uns molt bons alumnes, eh?. Jo repetiré la idea amb uns espàrrecs bladers, potser?
Ester,
Tal com els va fer la Mireia van resultar molt bons, però penso que també es poden adaptar al gust de la canalla, no et sembla?.
Una abraçada a tots dos
Holaaaa, això em compensa de no poder venir a las classes de la Mireia, que després vosaltres publiqueu les receptes....i aquesta sembla molt bona...una pregunteta, es que no he fet mai res al microones, a les albergínies els hi talles les extremitats? mercis!!
ResponEliminaPeró i jo me'he perdut aixó? que bó, es una recepte de les que m'agradan.
ResponEliminaT'han quedat genial i molt bona presentació.
Bon cap de setamana parella
Maria José,
ResponEliminaPer fer les albergínies al microones, tallem el tros de dalt, on hi ha les punxes, la punta de baix no cal. Es renten i mullades es posen en un plat o una safata per al microones, es tapen i es couen uns 10 minuts, fins que estan tovetes. Jo ho vaig fer per fer truita, i va quedar molt bona, perquè d'aquesta manera les albergínies no queden gens olioses. Si ho proves, a veure si t'agraden.
Marta,
Doncs sí, eh?, et vas perdre unes recepte ben bones, però aquesta vegada han sortit totes tres ben aviat. Suposo que amb el canvi de pis deus estar molt enfeinada. A veure si et queda una estoneta per provar els rollers.
Una abraçada
Hola Glòria, gràcies per contestar-me, una idea boníssima per fer truita i que no quedin olioses, m´ha encantat...perdona que siga tan pesada però amb què les tapes? amb un plat? o paper d´alumini? un petonet (d´això...jajajaj...es nota que tan sols fa uns mesos que tinc el microones? :D )
ResponEliminaMaria José,
ResponEliminaNo et preocupis i pregunta tot el que necessitis, que jo també ho faig, eh?. Jo les coses que poso al microones les tapo amb unes tapadores de plàstic que tenen uns foradets, que les venen en aquestes botigues que tenen de tot i molt barat, de xinesos, per exemple, que suposo que voslatres també en deveu tenir alguna.
També es poden tapar amb paper film una mica punxat, perquè surti el vapor, però amb paper d'alumini no és recomanable, perquè al microones dèien que no hi podien anar metalls,suposo que encara deu ser així.
A veure si et va bé.
Petonets
Arribant tant tard com sempre arribo, ja no em faré el pesat repetint el que, amb tota justícia, ja t'ha anat dient tothom, però em quedo una mica intrigat no sabent què és la crema balsàmica.
ResponEliminaEnric,
ResponEliminaLa crema balsàmica és com una reducció de vinagre de Mòdena, com la que podem fer a casa, però que ja venen preparada. És molt bona per acompanyar amanides i va molt bé per decorar plats.
Una abraçada