dilluns, 7 de setembre del 2009

PÚDING DE BRIOIX, MÓRES I GERDS

En la nova etapa de la revista Descobrir Cuina, que ara es diu simplement CUINA, amb un nou disseny i uns nous continguts, es manté la secció habitual de la Carme Ruscalleda, Bo i Sa, i aquest mes per postres ens proposa una recepta que quan la vaig veure, va ser com un amor a primera vista!. És aquesta, a veure què us sembla.

PÚDING DE BRIOIX, MÓRES I GERDS

Ingredients:

- 4 brioixos de mida regular (o 4 ensaimades, o 8 magdalenes, 0 12 galetes)
- 200 ml de moscatel
- 100 g de móres
- 100 g de gerds
- 300 ml de nata
- 50 g de sucre
- La ratlladura molt fina d’una llimona
- 50 ml de suc de llimona
- 4 fulles de gelatina (de 2 g cadascuna)

Preparació:

-1 Talleu els brioixos a tires regulars (o el producte que hagueu escollit) i poseu-les en una safata, mulleu-les amb el moscatel i deixeu-les reposar perquè quedin ben embegudes.

-2 Munteu només 200 ml de nata amb el sucre, procureu que us quedi un muntat no gaire ferm.

-3 Poseu les fulles de gelatina a remullar, escorreu-les i poseu-les a fondre en contacte amb un foc suau. Afegiu-hi els 100 ml de nata líquida restant, el suc i la ratlladura de llimona, i mescleu-ho bé amb la gelatina fosa, com una crema.

-4 Amb delicadesa i lentament, mescleu la nata muntada amb la mescla (3) i disposeu-vos a muntar el púding.

-5 Folreu una terrina tipus plum-cake amb paper sulfurat i esteneu al fons del motlle un terç de la mescla (4). Poseu-hi la meitat de les barretes de brioix i la meitat de la fruita. Al cim, esteneu un altre terç de la mescla i l’altra meitat de brioix i fruita. Tapeu-ho amb la resta de la mescla.

-6 Reserveu-ho a la nevera 4 h per aconseguir una textura ideal per servir a talls.
-

28 comentaris:

  1. Quina bona pinta que fá, deu estar bonissim, ho probaré de fer.

    ResponElimina
  2. em sembla espectacular i molt amorós...jo també me n'he enamorat!!! Quina pinta més bona!!!

    ResponElimina
  3. Jo quan el vaig veure tb vaig sentir amor a primera vista! Glòria, t'ha quedat espectacular!!! És un postre de festa!!! Que bonic...
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  4. Glòria, Glòria, ja m'has passat al davant! A mi em va passar el mateix que tú, quan el vaig veure va ser com un flash.
    T'ha quedat molt i molt bé.
    Ptons
    Mònica

    ResponElimina
  5. jo no l'havia vist a la revista, però realment la teva versió té un aspecte que enamora.

    ResponElimina
  6. Jo també l'he posat a pendents i ara que vosaltres l'heu tastat crec que passarà a ser un dels primers de la llista
    Bon profit
    Ester

    ResponElimina
  7. Wow!!! nosaltres també tenim la fulla de la revista doblegada per assenyalar que hi tenim un pendent!!! Boníssima i excel·lent recepta, molt ben retratada, tant que diu: menja'm!!!

    ResponElimina
  8. Quina pinta!!!! Un altre a pendents!! No donaré mai a l'abast!!!

    Petonets

    ResponElimina
  9. Glòria, vist el resultat, no m'estranya gens que te n'enamorares a primera vista!!! Fa un aspecte boníssm!!!! Ací encara no he pogut trobar la nova "Cuina". Té una distribució una mica difícil, però la vaig trobant cada mes. Salutacions

    ResponElimina
  10. Veig que som una pila de blocaires que hem sentit amor a primera vista amb aquest púding... em sembla que es convertirà en el gran èxit entre les receptes de tardor de la colla de blocaires, je je je...
    Us ha quedat fenomenal!

    ResponElimina
  11. Hola, Quina bona pinta que te es dels que a mi m'agrada, encara no he pogut veure la revista aquest mes vaig subscriure al meu fill i esta de vacances

    ResponElimina
  12. Hola Glòria, no tinc la revista però llegint tots els comentaris i la bona pinta que té no dubtaré a posar-lo a la llista de pendents, je je je
    Petons

    ResponElimina
  13. Xavi,

    Prova de fer-lo, segur que serà d'aquells que repetiràs!

    Anna,

    Oi que sí que fa aquest efecte?. Va ser veure'l i dir: aquest el faig ara mateix!.

    Eva,

    Era bo....!!!!. I amb gustet de moscatell deliciós!. M'agrada el vi dolç!.

    Mònica,

    Doncs au, a la feina!. Només una observació, trobo que el motlle no ha de ser molt gros, perquè no queda massa quantitat de mescla i si no, no n'hi hauria prou per fer totes les capes.

    Manel,

    Aquesta versió és la que més em va agradar, però la Carme Ruscalleda també suggereix variacions com per exemple, fer-lo amb fruits secs. També ha de ser bo.

    Ester,

    Saps què?. Crec que aquest no és per estar a la llista de pendents, és per fer-lo ja!.

    Parella,

    Doncs no perdeu el punt a la revista, val mooooolt moooolt la pena, és suau, suau, amb aquell puntet del moscatell!

    Maria,

    Això ens passa a tots. Jo voldria fer el plantejament de dir, veig això, doncs vinga, pim, pam, a fer-ho!, però em sembla que tampoc donaré a l'abast!.

    Francesc,

    Memtre esperes la revista, aquesta recepta és un tastet, ja veuràs que hi ha coses molt interessants, com una altra recepta de la Ruscalleda, llentíes amb sípia.

    Gemma,

    Tant de bo la Carme Ruscalleda veiés que molts blocaires hem caigut a la temptació de les seves postres!.

    Àngels,

    Quan torni el teu fill, que no se'n oblidi, t'ha de deixar la revista, ja veuràs quantes coses bones!.

    Reme,

    Posa'l a la llista de pendents, però a dalt de tot, que val la pena!.

    Una abraçada a tothom

    ResponElimina
  14. Ostres Glòria aquest púding ha de ser boníssim, les fotos són molt maques i no m´extranya que fos amor a primera vista a mi aquesta recepta també m´ha conquistat!! petonets

    ResponElimina
  15. Qué bo! Quin puding ! i amb aquestes fruites de tardor és perfecte. Recepta anotada.
    ptns.

    ResponElimina
  16. Maria José,

    Veig que cada vegada som més els que coincidim que aquesta recepta és espectacular. La veritat és que d'aspecte queda molt bonic, tot blanquet, no hi ha cap decoració per sobre i acolorit per dins, i de gust... boníssim!.

    Anna

    Tal com suggeria la Carme Ruscalleda, també es pot fer amb fruits secs, jo ho penso provar.

    Fins aviat

    ResponElimina
  17. Oh, oh, oh... quin púding més espectacular i bo! I si és de la Ruscalleda, èxit assegurat!
    Petons!

    ResponElimina
  18. Que fantástico!! En mi casa con lo que gustan estas cosas....
    Espero que hayais pasado un buen verano!

    ResponElimina
  19. Qué bien se ve este puding. Y tiene que saber a gloria.

    ResponElimina
  20. Ostres quina gràcia just ahir a la nit estava llegint el Cuines d'aquest mes i quan vaig veure la proposta dela Rusqui vaig dir l'haig de fer perque encantarà a casa .. i mira per on!!! T'ha quedat igual o millor inclús que a la revista !!!!!!!

    petunets

    ResponElimina
  21. Bones, acabo de trobar el vostre blog...us seguiré visitant!!

    salutacions
    jorge
    http://pocohecho.wordpress.com/

    ResponElimina
  22. HOLA ESTOY EN TU BLOG ,PASE A TRAVÉS DE OTRO EL DE MARYLOU Y ME GUSTO , TE SEGUIRÉ EN TU BLOG , UN SALUDO DE JOSÉ LUIS

    ResponElimina
  23. Mercè,

    Era bo, bo, d'aquells de repetir a taula si en queda i si no... a fer-lo una altra vegada.

    Su,

    Carme Ruscalleda es una de nuestras debilidades, por tanto, cuando veo una receta suya es fácil que tenga ganas de hacerla. Queda un púding suavecito, con un ligero toquecito del licor, ummmmm!.

    Maria,

    Era delicioso, de aquellos que no puedes tomar sólo un poquito, hay que repetir.

    Mar,

    Em penso que és la vegada que he fet servir la revista més ràpidament. I que bo que era!. Si hi ha canalla, potser seria millor la versió amb Cacaolat, que proposa la Carme Ruscalleda, en lloc del moscatell.

    Jorge,

    Benvingut al Cafè de Nit. Em sembla que no et coneixia (hi ha tants blocs, que perdem la pista, oi?). Ara mateix vaig a passejar pel teu.

    José Luis,

    Encantada de tenerte por aquí. Voy a dar una vueltecita por tu blog.

    Una abraçada per a tothom

    ResponElimina
  24. Meravellós postre, quina bona presència. Salut!!!!

    ResponElimina
  25. Hola veïns!
    La veritat és que aquest postre em va enamorar quan el vaig veure al CUINA, però ara fet per vosaltres encara té més bona pinta.

    Ves tu que no el fem aqeust cap de setmana!

    Salut!

    ResponElimina
  26. Olles,

    Fes-lo, val la pena de veritat!!!!

    Massitet,

    Mira que ha tingut "ganxo" aquesta recepta de la Ruscalleda, eh?. És d'aquelles que et deixa tan bon regust que segur que repeteixes. I per acompanyar, una copeta de moscatell fresquet!

    Fins aviat

    ResponElimina
  27. Hola

    He hagut de mirar dos cops per saber si la fotografia era la mateixa de la revista o no... us ha quedat genial, també l'havia posat a la llista de pendents... Felicitats! segur que estava molt bo!

    ResponElimina
  28. Moltes gràcies. Si tens aquesta recepta a la llista de pendents, fes-la, segur que us agradarà, a més, la Carme Ruscalleda transmet seguretat i a l'hora de fer les receptes, semblen fàcils amb la qual cosa, no es pateix.

    Fins aviat

    ResponElimina