Una recepta de la Mireia Carbó, del seu llibre La cuina et dóna joc. És un entrant que ho té tot: és senzill de preparar, una presentació molt vistosa i un gust excel·lent. Es pot servir fred o calent.
Ingredients:
- 6 ous
- 2 carbassons ben macos
- 100 g de mató
- 100 g de formatge de cabra (de rul·lo)
- 40 g de parmesà ratllat
- 1 cullerada de mantega
- pa ratllat
- sal i pebre
Preparació:
Escalfar el forn a 180º (amb l’escalfor de baix).
Rentar els carbassons i tallar-los a rodanxes fines, sense pelar. En una paella, saltar els carbassons amb la mantega i un pessic de sal, fins que siguin tendres.
Batre, amb la batedora elèctrica, els ous amb els formatges, i un pessic de sal i pebre, fins que tot quedi homogeni. Afegir-hi els carbassons saltats i remenar-ho amb cura per tal de no trencar-los.
Pintar un motlle per a pastissos o per a púding amb mantega i empolvorar-lo de pa ratllat. Omplir-lo amb la preparació anterior.
Coure el pastís al forn durant uns 20 o 30 minuts.
Ingredients:
- 6 ous
- 2 carbassons ben macos
- 100 g de mató
- 100 g de formatge de cabra (de rul·lo)
- 40 g de parmesà ratllat
- 1 cullerada de mantega
- pa ratllat
- sal i pebre
Preparació:
Escalfar el forn a 180º (amb l’escalfor de baix).
Rentar els carbassons i tallar-los a rodanxes fines, sense pelar. En una paella, saltar els carbassons amb la mantega i un pessic de sal, fins que siguin tendres.
Batre, amb la batedora elèctrica, els ous amb els formatges, i un pessic de sal i pebre, fins que tot quedi homogeni. Afegir-hi els carbassons saltats i remenar-ho amb cura per tal de no trencar-los.
Pintar un motlle per a pastissos o per a púding amb mantega i empolvorar-lo de pa ratllat. Omplir-lo amb la preparació anterior.
Coure el pastís al forn durant uns 20 o 30 minuts.
.
Com la majoria de receptes de la Mireia, és senzilla, original i boníssima
ResponEliminaUna abraçada
Ester
Ostres aquesta de la Mireia no l'he feta encara!! I penseu que tinc els 3 llibres de la Mireia de capçalera!
ResponEliminaUs ha quedat fantàstic aquest pastís de carbassó, i tebi deu estar boníssim!!!
Una abraçada!!!
Oooooh, quina filigrana tan i tan bona, estimats noctàmbuls. Sens dubte la vostra cuina, els vostres posts i el vostre bloc és una delícia pels sentits. Us estimem.
ResponEliminaDoncs sí que és fàcil de preparar. I sembla deliciós! Jo me'l menjaria més aviat calent.
ResponEliminaLa decoració tan senzilla i tan maca!
Hola!!! Segur que està boníssim! La floreta li dina un toc d'estil espectacular!!
ResponEliminaUs ha quedat un pastís bo i amb una presentació fantàstica. Sembla molt facilet (marca de la casa "Mireia Carbó"). Molt bonica eixa rosa que el decora. Salutacions
ResponEliminaAquests llibres de la Mireia són d'aquells per anar fullejant de tant en tant perquè sempre s'hi descobreixen receptes delicioses, com aquest pastís que ens presenteu avui! Que bo! I la presentació amb la rosa, molt delicada! ;)
ResponEliminaPetons!
Carai, mai no m' ho hauria pensat que fos tan fàcil de fer, una bona alternativa a la truita que sens dubte porta més feina. Aquesta va directe a pendents, que ara se'm presenta una bona tanda de sopars i dinars, amb la història del pis nou, gràcies per la recepta, perquè em farà molt de servei! Sou els millors!!
ResponEliminaLa rosa de tomàquet preciosa, que no un tomàquet de rosa ;)
Senzill, vistós i ben bo!!!
ResponEliminaNo trigaré a fer-ho!!:-) :-)
Petonets
Ester,
ResponEliminaSobretot, bonííííííííma!!.
Nuni,
És veritat, a mi em va agradar més tebi, quedava molt amorós.
Parella,
Quans afalags!!!!. Ja m''estic posant vermella!!.
Margarida,
Això de la decoració em sembla que em va quedar clar per sempre, després de fer un taller al Museu de la Xocolata, on pràcticament tothom va guarnir en excés, ja, ja.
Anna,
I no costa gens de fer la floreta, total, és pelar un tomàquet i amb la pell donar la forma de la flor.
Francesc,
És d'aquelles receptes que es fan sense patir, confiant que surtirà bé, perquè la Mireia ens ho explica amb tot detall i ben clar.
Mercè,
A vegades, per triar una recepta, donem voltes i voltes i a vegades és mirar i dir: aquesta!!!!. I això em va passar amb aquest pastís!.
Beth,
Felicitats pel pis nou i ara ja se sap, toca convidar família i amics per estrenar-lo. Me'n alegro que aquesta recepta et pugui servir.
Una abraçada a tothom
Maria,
ResponEliminaDoncs a veure què et sembla, a nosaltres ens va agradar molt.
Fins aviat
Senzilla i segurament mol gustosa
ResponEliminaSalutacions
Aquesta recepta l'he repetit més d'un cop, és fàcil i molt vistosa. Queda bé amb els amics, en un dinar de diumenge, en un pica-pica tallat a trossets... ferd, calent... què més volem? :)
ResponEliminaI amb variacions en els ingredients, tenim un pila de noves idees, visca les receptes de la Mireia!
sencillo, buena vista, buén comer y sobre todo suave y delicioso...molt grat xiqueta...has vist el últim arrosset al méu blog..y bones veús..t´agradrá crec.....
ResponEliminaQuina recepta més bona, aquest pastissos van molt bé quan sóm colla, ha quedat molt ben quallat eh ..
ResponEliminapetonets
Aquest pastís segur que ens encanta a casa!! Me l'apunto a la llista...i si és de la Mireia carbó i a sobre dius tu que està boníssima...ja no tinc més excuses! :)
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Hola nois, no estic desapareguga, no.. es que he tingut problemes amb l'ordinador i no he pogut ni penjar res. He repassat aquest pastís i com sempre, la Mireia, ens dóna un bon cop de ma però em quedo amb els canelons de peix, que mai els he fet i toca provar-los.
ResponEliminaFins aviat..
Sion,
ResponEliminaAixò és el que interessa, oi?, que no costi gaire de fer i que doni bons resultats.
Gemma,
Crec que jo també la repetiré, és molt resultona. Miraré els suggeriments per variar els ingredients.
Paco,
Queda un pastís ben flonjo i gustós. Sí que vaig veure el teu arrosset, volia deixar un comentari però no em va funcionar. Volia dir-te que aquelles gambes enamoraven i acompanyades de bona música, millor.
Mar,
Van bé perquè es poden tenir fets per endavant, aixì estalvien feina.
Eva,
Benvinguda després de les vacances. Ja et trobàvem a faltar!. Segur que han anat molt bé, ja ens ho explicaràs.
Maria,
Això són meravelles de la tècnica, a tots ens passa, un moment o altre. A vegades, a mi m'ha deixat penjada en els comentaris.
Fes els canelons de peix, són boníssims, i sobretot, fes el truqui d'aixafar els caps de les gambes, donen molt bon gust.
Una abraçada a tothom
És de la Mireia?? mira que tinc els tres llibres! és super fort pq me'ls he mirat cinquanta-mil vegades, doncs sempre em surt alguna recepta com aquesta que se'm cola i realment és una maravella de bona i fàcil.
ResponEliminaAra és quan penso: i com és que encara no le feta?? :(
És un pastis per quedar bé i sorprendre els convidats.
Rècords
Ahhh! mira, ara que vaig cap al llit els tornaré a mirar els llibres dela Carbó. Ja veuras com alguna cosa torno a descobrir!! ;)
ResponEliminaBona nit
Carbassó i formatges sempre em venent de gust i si sont barrejats encara més!!!!!!
ResponEliminaUn gran encert!!!!
Ptnts
Anna,
ResponEliminaÉs que tenim tanta informació, que sempre se'ns en cola alguna!. Aquesta no te la deixis perdre!.
Fins aviat
Xaro,
ResponEliminaI els tres formatges trobo que combinen molt bé, i el formatge de cabra que sempre es fa notar, queda suavitzat. Molt bo!.
josep; ésta mañana me he enterado que la "responsable" del desaguisado de la adulteración del libreto de Roger de Flor dijo hayer en rueda de prensa que la reprondán tal cuál está en Italiano, pero claro ella es "inocente" la culpa se ha cargado el director de orquesta, que por cierto siguió instrucciones de la misma alcaldesa, y que además culpa a un concejal de la oposión y le ha llamado "talibán"; ver para creer, abraçades
ResponEliminaQuina recepta tan rebona, se m'ha caigut la baba, i ja m'imagino el seu sabor. Una entrada-recepta preciosa.
ResponEliminaMolts petons!
Tinc tres llibres de la Mireia, i de tant en tant faig receptes seves, totes molt fàcil i amb resultats encara més bons!! Aquest pastís encara no l'he fet, però s'ha de fer, per que fa molt bona pinta!!!
ResponEliminaUNA ABRAÇADA!!!
Maragda,
ResponEliminaDoncs si la fas, ja em diràs si resulta tal com te l'imagines!.
Isabel,
Benvinguda al Cafè de Nit. No et coneixia. Ara mateix vaig a veure el teu bloc i t'enllaçem entre els nostres blocs de visita habitual.
Fins aviat
Bona nit Gloria !!!
ResponEliminaT´hi copiat aquest pastis i els hi faré als de casa que els hi agrada molt el carbassó i també els formatges.
Fins aviat.
Dolors,
ResponEliminaEspero que als de casa els agradi aquest pastís. A nosaltres ens va agradar molt, ja m'ho diràs!.
Fins aviat