Aquesta és una recepta que vaig descobrir en el blog de l’Eva, El cullerot festuc. L’any passat ja l’havia fet i ara que ja hi ha carxofes al mercat, és l’hora de recuperar-la. És una crema boníssima i original, que fa quedar molt bé.
INGREDIENTS:
- 9 carxofes
- 16 cloïsses
- 1 ceba de figueres
- 1 got de nata
- 2 cullerades de farina
- Julivert
- 1 llauna d'ous de truita
PREPARACIÓ:
Netejar les carxofes (reservar-ne una), retirant les fulles exteriors i la part superior.
Tallar-les en quatre trossos i posar-les a coure en una olla amb abundant aigua, la nata, el julivert i una mica de sal. Coure-les 35 o 40 minuts i triturar-les fins aconseguir un puré molt fi. Colar-ho.
Picar la ceba i daurar-la en una paella amb oli. Afegir la farina i deixar coure uns segons. Abocar a sobre de la crema, barrejar bé i donar un bull.
Pelar la carxofa reservada, tallar-la a làmines fines i fregir-les.
Posar les cloïsses en una paella amb una mica d'aigua fins que s'obrin.
Col•locar els ous de truita en la petxina que no té carn.
Servir la crema en plats individuals i decorar amb les cloïsses i les làmines de carxofa.
.
mmmmmm nosaltres també l'em feta! esta de "muerte" però amics cafeters quan es fa un plat així s'avisa, eh!! que venim tots ;))
ResponEliminaRècords
Que bona que ha de ser! I ara que ja comença a ser l' època de les carxofes.
ResponEliminaAquesta sí que no la coneixia. M'encanten les carxofes, m'encanten les sopes i cremes... faig un Crtl+C per fer-la un dia d'aquests.
ResponEliminaPetons!
Les carxofes i les cloïses són una combinació deliciosa! I trobo que fan festa grossa, oi? I és que els dies de cada dia també es pot menjar com si fos Festa Major...
ResponEliminaAquest cap de setmana mateix cauurà aquesta crema, us ho asseguro ;)
glória, quin plat més maravellós has preparat, axó es diú de cinema...salutaçións per a tú el josep..paco
ResponEliminaGlòria, és boníssima oi? Hem d'aprofitar la temporada de carxofes!!! Aquesta crema apart trobo que fa molt de festa al servir-la amb les cloïsses... ;)
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Jo avui mateix pensava que l' havia de fer, la tinc pendent des de que l' Eva la va penjar!
ResponEliminaTé una pinta estupenda!
Un petó amics!
Beth
Crema d`carxofes ummm ahir en vaig fer sense les cloïsses, la pròxima ho provaré
ResponEliminaPetons
Anna,
ResponEliminaQuan la vam posar al bloc, vaig dir: segur que a l'Anna li agradaria aquesta crema i mira, ja l'havies fet!.
Anna,
S'ha d'aprofitar cada estació amb els seus productes i les carxofes són tan bones...
Maragda,
Fes-la, ja veuràs que bona és!. Quan la vaig veure al bloc de l'Eva, em va robar el cor!.
Gemma,
Sí que és un plat de festa i molt elegant amb les cloïsses!. Ummmmm, deliciós!.
Paco,
Doncs a veure si entre arrosset i arrosset la fas i ja ens diràs què tal!.
Eva,
Qual el plat és buit, dius: ja s'ha acabat?. Quina pena!.
Beth,
Doncs posa-la al cap de munt de la llista, val la pena!.
Sion,
Les cloïsses li donen el punt de festa, encara que sense també és ben bona, eh?.
A la llista de pendents!
ResponElimina(ja he estat al U Fleku!!)
Ptnts
Marta,
ResponEliminaQuan puguis, fes-la, val la pena!. Ets a Praga ara mateix o vols dir que havies estat a l'U Fleku en un altre viatge?
Bona nit Glòria !!!
ResponEliminaAquesta recepta és deliciosa , jo no li feta mai però si que en menjo a vegades.
Una abrasada.
Ara venen molt de gust aquestsp lats de cullera, bon profit
ResponEliminaEster
Ma germana és fans fans fans de la carxofa. I jo una mica també... així que aquesta té molts números de caure!!
ResponEliminaMolt bona pinta!
Les carxofes m´agraden fins i tot de l´inrevés ,i tot i que he fet cassoleta de carxofes i cloïses no he tastat mai la crema així i com és temps la faré.
ResponEliminaJa us ho conto , petons
Glòria, tan si fa fret o calor una bona crema calenteta está bonisima, a te una pinta estupenda.
ResponEliminaPetons
Quin plat de Festa Major!, quina bona combinació. Jo les havia fet amb carxofes senceres però així fa més de Festa i, el guarniment del plat fastàstic.
ResponEliminaSalut,
Dolors,
ResponEliminaDoncs anima't a fer-la, ja veuràs que no dóna massa feina!.
Ester,
Jo també sóc molt de cremetes i ara venen tant de gust...
Òscar,
Doncs ja saps, la fas en honor de la teva germana i una miqueta en honor teu, je, je.
Mai,
Veus, la cassoleta de carxofes i cloïsses jo no l'he fet mai. La buscaré.
Reme,
Ara que s'acosta l'hora de sopar, me'n mengaria un platet. Llàstima que no en tingui. Avui ho canviarem per un pa amb tomàquet.
Carme,
La crema és bona però el guarniment li dóna un toc que va molt bé quan tens convidats.
Una abraçada a tothom
Sí que ho ha de ser bona aquesta crema, penso fer-la ... petonets
ResponEliminaÉs una assignatura pendent, la que tenim les carxofes i jo , ja que a casa sempre les mengem a la planxa o arrebossades (que a mi m'encanten!): ni a cap restaurant he menjat mai crema de carxofes... Potser ja comença a ser hora, oi? ;)
ResponEliminaMaria José,
ResponEliminaQuan la vaig veure al bloc de l'Eva, em va cridar l'atenció de seguida!. Lúnica cosa que no m'agrada és pelar les carxofes, je, je.
Enric,
A mi també m'agraden arrebossades i fregidetes, ben primetes, que quedin ben torradetes, ummmmmmm!. Ara que aquesta crema, és boníssima!. Proveu i ja ens ho explicareu!.
Fins aviat
Aquesta crema és de les més fines i bones que he menjat!! :) Un plat de categoria! ;)
ResponEliminaPetons!
Mercè,
ResponEliminaTambé es podria fer per a un dels menús de festes, oi?