Ahir un grup de blocaires i amics vam tenir novament la sort de poder assistir a una altra classe de la Mireia Carbó al Club Social Caprabo – Eroski.
Com que s’acosten les festes, aquesta vegada les receptes eren això: receptes de festa. La Mireia ens va ensenyar a fer crema de gambes amb tres textures, canelons d’ànec amb salsa oriental de poma i tiramisú de torró amb estel de Nadal.
Així, d’entrada, la cosa prometia i, com no podia ser d’una altra manera, no ens va decebre gens, ben al contrari!.
La crema de gambes en sí ja és un plat ben elegant però si hi afegim l’atractiu de les gambes en tres textures (amb la crema, en carpaccio al fons del plat i saltejades per decorar), tenim un plat d’estrella Michelin!.
Els canelons eren de pasta fullada, estirada molt primeta (aquí és on es veu que hi ha nivell), farcits de confit d’ànec amb poma i acompanyats d’una salsa polivalent feta amb sucre, suc de poma i salsa de soja, que també pot servir per acompanyar xai, porc, salmó, tonyina o foie.
La tercera proposta, el tiramisú de torró amb un estel de caramel, està pensat per arrodonir els àpats d’aquests dies però sense embafar. La Mireia ens suggereix fer postres, sí, però petites, perquè ens deixin bon sabor de boca i diguem “ja s’ha acabat!” en lloc d’haver de dir “què bo que és però no s’acaba mai!”.
Els que coneixeu la Mireia ja sabeu que és capaç de fer-nos mantenir l’atenció tota l’estona, amb bromes i anècdotes divertides, alhora que ens va donant consells per fer les coses més fàcils. Ahir, el “top ten” dels consells va ser que quan passem una crema pel colador xinès, en lloc d’anar prement amb la mà de fusta, hi fem unes passades amb el batedor elèctric. És sorprenent com va de ràpid i de bé i com que el colador és fondo, no ens esquitxem gens. Jo crec que la Mireia hauria de patentar aquest consell.
Aquesta és la darrera classe de l’any 2009, però ja estem esperant la primera de l’any 2010!. Gràcies una vegada més Mireia, i Patty per les fotos!.
Com que s’acosten les festes, aquesta vegada les receptes eren això: receptes de festa. La Mireia ens va ensenyar a fer crema de gambes amb tres textures, canelons d’ànec amb salsa oriental de poma i tiramisú de torró amb estel de Nadal.
Així, d’entrada, la cosa prometia i, com no podia ser d’una altra manera, no ens va decebre gens, ben al contrari!.
La crema de gambes en sí ja és un plat ben elegant però si hi afegim l’atractiu de les gambes en tres textures (amb la crema, en carpaccio al fons del plat i saltejades per decorar), tenim un plat d’estrella Michelin!.
Els canelons eren de pasta fullada, estirada molt primeta (aquí és on es veu que hi ha nivell), farcits de confit d’ànec amb poma i acompanyats d’una salsa polivalent feta amb sucre, suc de poma i salsa de soja, que també pot servir per acompanyar xai, porc, salmó, tonyina o foie.
La tercera proposta, el tiramisú de torró amb un estel de caramel, està pensat per arrodonir els àpats d’aquests dies però sense embafar. La Mireia ens suggereix fer postres, sí, però petites, perquè ens deixin bon sabor de boca i diguem “ja s’ha acabat!” en lloc d’haver de dir “què bo que és però no s’acaba mai!”.
Els que coneixeu la Mireia ja sabeu que és capaç de fer-nos mantenir l’atenció tota l’estona, amb bromes i anècdotes divertides, alhora que ens va donant consells per fer les coses més fàcils. Ahir, el “top ten” dels consells va ser que quan passem una crema pel colador xinès, en lloc d’anar prement amb la mà de fusta, hi fem unes passades amb el batedor elèctric. És sorprenent com va de ràpid i de bé i com que el colador és fondo, no ens esquitxem gens. Jo crec que la Mireia hauria de patentar aquest consell.
Aquesta és la darrera classe de l’any 2009, però ja estem esperant la primera de l’any 2010!. Gràcies una vegada més Mireia, i Patty per les fotos!.
ché josep pero qué envidia me dais, y yó aqui en paro gastronómico, pero bueno gracias a tu perfecta narración del evento me reconforta el espiritu........abraçada.paco
ResponEliminaHola Glòria, realment profitosa la classe i la teva crònica ho reflecteix perfectament. Aquets serán dies d'adelantar feina...Una abraçada
ResponEliminaNo us podeu imaginar el greu que em va saber adonar-me que el dia de la classe amb la Mireia havia sigut el dia abans del dia que jo em pensava, ja que en tenia moltes ganes d'assistir-hi i tornar a veure gent que fa, com diem a Badalona, “ple” de temps que no veig. (Em refereixo a la gent dels blogs i, naturalment, també a la Mireia.)
ResponEliminaEl meu germà m'ha dut fotocòpies de les receptes que us va explicar i, mirant-me-les, encara m'ha fet més ràbia de la badada, però, en fi..., ja no hi puc fer res. Moltíssimes gràcies per aquesta crònica i per l'anterior, també molt interessant, de la classe amb en David Lienas.
...Tinc unes ganes de no treballar els dijous a la tarda per poder perdre'm una tarda per bcn...sort de les cròniques!
ResponEliminaGràcies
Ptnts
Estava esperant la teva crònica de la Mireia, ja que en vaig quedar amb llista d'espera, ja ens explicares exactament com són les tres textures de la crema de gambes, ja que per fi d'any sempre tenim que fer una sopa.Petons
ResponEliminaQuina enveja!!!! em vaig puedar a la llista d'espera!!!
ResponEliminaAniré copiant les receptes quan les aneu posant.
M'imagino el tiramisú... :-)
Petonets
Quina enveja i quins plats més adients per les festes
ResponEliminaUna abraçada
Ester
Quina enveja (sana), poder anar aquestes classes amb la Mireia!! Jo tinc tots els seus llibres i m'encanten les seves receptes, son fàcils i molt bones!!
ResponEliminaUN PETONET!!
ISABEL
Va ser una classe a l'alçada de les expectatives creades. Em van agradar totes les receptes, aquest cop estic segura que les faré totes tres!
ResponEliminaI com sempre, els consells de la Mireia són un tresor de valor incalculable.
Ja tinc ganes d'anar a la classe del gener :)
Bona tarda!
ResponEliminaRealment ho heu clavat! fins i tot amb les frases de la Mireia!
Llàstima que no haguessim pogut posar cara als blogs!
A mi em va fer molta il·lusió poder assistir a la classe amb tots vosaltres!
Petonets!
Sort de les vostres cróniques que sino.... sento tant no haber-hi pogut anar, a veure si l'any que tinc mes sort.
ResponEliminaEspero poguer trobar les receptes pels blogs.
Un petó i Bon Nadal!!!
Paco,
ResponEliminaSi el paro gastronòmico és per fer dieta, un dia és un dia i ens la podem saltar per fer algun dels plats de la Mireia!.
Maia,
Ara només ens falta aplicar els consells de la Mireia i sobretot, no posar-nos nervioses amb la feina.
Enric,
A la propera, t'enviarem un SMS, je, je.
Marta,
Llàstima que coincideixin feina i classes, eh?. A veure quan pots tornar a venir!.
Àngels,
La classe va estar molt bé, i les receptes molt atractives. Segur que les farem totes.
Maria,
He vist al bloc de la Gemma que ja ha fet el tiramisú!.
Ester,
Va estar molt bé. A veure quan pots tornar a venir!.
Isabel,
La Mireia ens va explicar que li agrada preparar unes postres amb torró diferents cada any. Hauràs vist en els seus llibres que en cadascun n'hi ha una, més la que ens va fer l'altre dia, quatre!.
Gemma,
Va estar bé, eh?. I com sempre, la Mireia transmet la sensació que les coses s'han de fer amb calma, sense atabalar-nos, oi?. Per això, van bé les receptes que es poden preparar per endavant!. Jo també estic esperant la classe del gener!.
Laura,
No sabia que estaves a la classe. A la propera ens hem de conèixer. Et vas quedar per la foto?.
Marisabel,
Segur que sí que les receptes sortiran en un bloc o altre. De moment, la Gemma ja ha fet el tiramisú!.
Dolors,
Al costat de la tradició, també es pot innovar, oi?. Sant Esteve, Cap d'Any, Reis, sempre hi ha una bona ocasió!.
Una abraçada a tothom!
llegint-vos encara em sap més greu no haver pogut venir tot i tenir plaça, però espero que no haurem d'esperar a una altra classe de la mireia per veure'ns.
ResponEliminauna abraçada ben forta.
Quina bona pinta els canelons.
ResponEliminaManel,
ResponEliminaEt vam trobar a faltar perquè havíem repassat la llista i havíem vist que estaves apuntat. A veure si ens veiem aviat!.
Gràcies per la crònica! sempre resulta molt agradable passar tan bona estona a les classes i després, a l'hora de les fotos, com també posar cares als bloguistes.
ResponEliminaUn petó ben fort!
Dons estic d’acord la classe , com sempre va esta perfecta,i si a mes afeixi-ho que era la primera de la meva filla i va esta tota la classe meravellada, per la capacitat de captació de la Mireia ,el carisma i el bon ambient que es respira .
ResponEliminaGracies Mireia
Feliç Nadal per a totes i tots
Graciela Ayala I Helena Puñet
ai Glòria! ara és quan m'entra una mala ostia! i jo pq no vaig pujar a Barcelona dijous?? això em passa per no saber dir a res que NO!!
ResponEliminaM'agradat la dels canalons, que la faras aviat? és que m'agradaria pillar-la. El tiramisu ja me l'acabo imprimir de la Gemma.
Rècords i us prometo que la pròxima no fallaré!!
Maragda,
ResponEliminaLes classes de cuina són una bona raó per compartir una bona estona i retrobar-nos, oi?. Esperem la propera!.
Graciela i Helena,
Es fa difícil conèixer tota le gent del grup però a la propera sí, eh?. Sóu a la foto?.
Anna,
És que no es pot ser a tot arreu, eh?. Això ens passa a tots més o menys, i si hi ha sort i es pot compaginar la classe, perfecte!. A veure si a la propera ens veiem!.
Qué bé ! Quins plats més bons! La crema de gambes amb tres textures... m' ha semblat fabulosa. I els canelons., el tiramisú...Tot ha de ser boníssim...
ResponEliminaptns.
Glòria, quina menú que us va preparar la Mireia!! Ara és qüestió de posar-lo en pràctica! ;) jeje
ResponEliminaPetons!
Això si que és fer els deures a temps!! A veure si m'hi poso dimarts...
ResponEliminaAnna,
ResponEliminaSón receptes que es fan atractives des del primer moment. Les hem de fer!.
Mercè,
I tant que sí, s'haurien de fer abans de Nadal i tot, je, je.
Sara Maria,
Esperem les teves fotos!
Glòria i Josep,
ResponEliminaCom sempre la crónica no pot ser més bona, i les fotos estupendes.
Estaré al cas quan poseu les receptes.
Em va saber molt de greu no poder assistir, tot i tenint la plaça, ja que havia d'estar amb el Pare a l'Hospital.
Una abraçada, i espero veure'ns aviat,
Salut,
Una crònica que retrata molt be la classe de la Mireia.
ResponEliminaPetons
Quines receptes tan bones que va be la Mireia, quina enveja, la crònica fantàstica com sempre!
ResponEliminaUn petó! Beth
Apa que no us ho passeu bé, punyeteros!
ResponEliminaÉs broma, és l'enveja que em feu perque jo també hi volia anar...
A veure si algú puja la recepta dels canelons, que voldria provar-la un dia abans de festes!
Per cert... bon nadal a tots!
Ei,
ResponEliminaSí,sí que hi sortim, som les del costat dret a la Mireia...
una abraçada!!!
Graciela i Helena
La Nit de Nadal per sopar vaig fer la Crema de gambes amb tres textures, us asseguro que va ser èxit total. Queda espectacular la presentació en el plat i el sabor és exquisit. Ho recomano molt.
ResponEliminaCarme,
ResponEliminaHe vist amb retard els darrers comentaris d'aquest post. Espero que el teu pare estigui millor.
Sion,
Així recordem tots els consells de la Mireia, que són molts!.
Beth,
La veritat és que totes tres receptes estaven molt bé.
Ester,
Em sap greu que he vist el teu comentari després de Nadal. Si encara t'interessa la recepta, m'envies un mail i te la passo.
Graciela,
A la propera, ens saludem en persona!.
Gina,
És que aquella recepta prometia, eh?. Jo no l'he fet... encara !!!
Una abraçada amb retard per a tothom