divendres, 5 de febrer del 2010

CARBÓ PER A BLOCAIRES

La Mireia Carbó va tenir el detall (un més dels molts que té amb nosaltres) d’oferir-nos una classe al Club Social Caprabo-Eroski per al grup de blocaires. I amics. No cal dir que les places es van omplir ràpidament, encara que a darrera hora i possiblement a causa de la pluja, hi va haver alguna baixa, i és que hi ha gent que ve de fora de Barcelona.

Vam tenir l’honor d’assistir a l’estrena del nou taulell de treball de la Mireia. Ella ja ens havia comentat que havia demanat als Reis que li canviessin el marbre i com que ha estat una bona noia, li han portat un magnífic Silestone de color vermell. Imagineu-vos com el cuidava i com patia per no cremar-lo!. Però... prova superada!.



En aquesta ocasió, les receptes que ens va preparar van ser crema de carxofes amb botifarra negra i pernil, galetes de formatge blau i creps de gelat de vainilla amb salsa toffee.

Per fer la crema, va fer servir carxofes fresques encara que també la prepararia amb carxofes congelades, però no en conserva. I perquè les carxofes no es tornin negres mentre les pelem, ens va aconsellar posar-les en un bol amb unes branques de julivert mal tallades, i cobertes amb un paper de cuina, perquè no els toqui l’aire.

La base de les galetes de formatge era una pasta brisa amb formatge blau, acompanyades d’un “picadillo” de tomàquet, olives negres i alfàbrega. La mateixa pasta brisa la podríem fer servir per fer la base d’una quiche.

I la tercera recepta era la dels creps. La Mireia va aprendre a fer creps a la Bretanya, amb una senyora de 80 anys que dominava plenament la qüestió. Ja sabeu que les classes de la Mireia són divertides i plenes d’anècdotes, doncs bé, ahir ens va fer riure de veritat quan ens va explicar la seva experiència d’aprendre a fer creps. “Quan veus fer una cosa a una persona que la domina, fins i tot sembla fàcil però quan t’hi poses...”. De totes maneres, va quedar demostrat que després d’aquella experiència, n’ha fet molts més, perquè li van quedar perfectes!.


Com sempre, vam acabar la trobada amb la foto de grup, amb la col•laboració de la Patty. Gràcies!.

Moltes gràcies també al Club Social Caprabo-Eroski i tu, Mireia, ens tens tan ben acostumats, que ja esperem la propera!.
.

20 comentaris:

  1. Avui sóc la primera d'entral al vostre blog. Hauria jurat que, de cuina, no us feia falta cap curset vistos els posts que acostuma a signar la Glòria. M'ha agradat veure a la Glòria cuinant i la fotografia del grup de cursillistes.
    Rebeu salutacions afectuoses i petons. Com sempre.

    ResponElimina
  2. A veure si un dia puc venir a un d'aquests cursos... Però sempre que m'assabento ja estan plens. Fins i tot m'ha fet malicia llegir ara que al final hi havien places...

    ResponElimina
  3. Parelleta, com sempre els més puntuals fent una crònica detallada i fantàstica acompanyada d'unes fotos magnífiques!! Ai quina enveja que em feu venir cada vegada. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  4. I dic jo, perque mai es fan aquest curset a Vilanova? aixi tindria l'oportunitat de anar-hi.
    Muxus

    ResponElimina
  5. Com sempre classe super-aprofitada! Merci per la crònica...
    Ptnts

    ResponElimina
  6. un menú molt complet i equilibrat... i quin goig el de tenir amics tan aplicats ....!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. josep y glória, cómo siempre os digo, me dais sana envidia ésas clases de cocina, y mas todavia asistiendo junto con los amigos blogeros,.......per a glória, no se que pasa con mi blog que además de nó poderse ver mis vídeos, tampoco se puede subir los que tengo hechos, entre otros, en arroset de cunill amb póta y mondongo, mi hijo intentará subirlos a través de youtube..saludos paco

    ResponElimina
  8. Ara vinc el blog de la Gemma de veure els fantàstis creps...i ara amb la vostra crònica ja és com si hagués estat allà!!!
    Segur que a la parella vermella els hi encanta el to escollit de la silestone!!! :))
    No tardareu a fer alguna recepta, oi? jijiji!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  9. La cuina de la Mireia feia molt de goig!!!!!!!!
    Segur que el proper cop que hi anem ja no tindrà tants miraments, je je je...
    Ja he fet les creps, ahir per sopar van volar! La salseta... mmmmm.... l'he trobada boníssima i molt versàtil.
    Josep, les fotos aquest cop t'han quedat encara més bé, gràcies al vermell del Silestone llueixen molt més ;)
    Ojalà la propera classe també pugui ser per a nosaltres sols!!!!!

    ResponElimina
  10. Ara que vinc del bloc de la Gemma, de menjar-me les seves creps, em pensava que aquí podria picar alguna coseta, però veig que només deixeu mirar!!!!je,je...

    A veure si publiqueu les altres receptes, que els que no hi vam ser també volem treure profit a aquestes "classes particulars"!

    Una abraçada a tots els que sortiu a la foto!

    ResponElimina
  11. Quina envegeta, més dolenta que tenim. Va ser una llàstima no poder venir, però ja se sap, quan treballes per la tarda és un rotllo, ningú mai et vol canviar el torn.
    Moltes gràcies per explicar-ho tant bé, i visca el nou silestone vermell de la Mireia!
    Perdona per no poder venir tan sovint a la teva cuina, però anem amb mooolta feina. Esperem que aviat l'acabem per poder passejar-nos tranquils. Molts petons.

    ResponElimina
  12. Glòria,

    I tant que ens en falten de cursets, sempre hi ha coses per aprendre i la Mireia Carbó en sap molt per ensenyar-nos-les!

    Ricard,

    A nosaltres també ens agradaria que vinguessis a les classes, valen la pena i és una bona ocasió per retrobar-nos. Ara, això sí, s'ha de vigilar el bloc de la Gemma tot sovint, perquè així que ho anuncia, les places s'omplen ràpidament. A la propera ens veiem, dh?.

    Mercè,

    Estaria bé que hi hagués alguna classe quan vens de vacances, però les dates no acompanyen gaire, oi?.

    Rosa,

    En aquest sentit, viure a Barcelona sí que és una mica privilegi. De totes maneres, hi ha dues amigues blocaires (Anna - Llepadits) i Carme (Cuinetes Carme) que normalment venen de Vilanova a Barcelona per a aquestes trobades. Així que si t'animes, ja ho saps!.

    ResponElimina
  13. Marta,

    Ara només falta posar en pràctica totes les receptes, encara que la Gemma ja s'ha estrenat amb els creps!. A veure si a la propera t'hi pots afegir!.

    Alfons,

    De moment, hem estat aplicats en la teoria, ara ve la pràctica!.

    Paco,

    Això són misteris de la informàtica, eh?. A veure si el teu fill t'ho pot solucionar!.

    Eva,

    La veritat és que era molt vistós el nou taulell, era com una joguina nova, je, je. I sí, ara a posar en pràctica les receptes. Em sembla que la primera serà la crema de carxofes.

    ResponElimina
  14. Gemma,

    Mooooooooolt aplicada i mooooooooooolt ràpida, eh?. Estaria bé una altra classe només per a nosaltres, oi?.

    Margarida,

    Segur que sí que sortiran les altres dues receptes!. Jo començaré per la crema de carxofes.

    Parella,

    Quan vam veure el Silestone vermell, vam pensar en la vostra cuina vermella, je, je. A veure si podeu fer alguna cosa per arreglar horaris i a la propera veniu!.

    ResponElimina
  15. Jo ja estic esperant la propera classe!! Demà faré les galetes a veure si em surten tan bones com a la Mireia

    ResponElimina
  16. Josep i Glória; Prova superada -com sempre- també per vosaltres amb els "post" i tota la explicació dels plats fets per la Mireia. Salutacions per vosaltres¡¡ :-D

    ResponElimina
  17. Cristina,

    Segur que sí que et sortiran bé. Eren boníssimes, eh?

    Josep,

    Hem de guardar totes les explicacions, que valen molt la pena!. Ara, a esperar la propera classe!

    ResponElimina
  18. Malgrat saber que dels tres plats que ens explicaria la Gemma n'hi hauria un que no el faria mai, ja que només sentir el nom de “formatge blau” em sembla que en sento l'”oloreta” :), em va agradar molt tornar a una de les classes de la Mireia, a qui des d'aquí li torno a donar les gràcies per la seva generositat a l'hora de fer una classe especial per als blocaires.

    Gràcies, noctàmbuls, per la magnífica crònica i les exel·lents fotografies!

    ResponElimina
  19. Jo, a la Mireia Carbó, només l' he pogut sentir per la ràdio.. i ja m' agradaria ja assistir a una classe seva, donçs fa unes explicacions super amenes i unes receptes delicioses.

    ResponElimina
  20. Enric,

    I a mi tant que m'agrada el formatge blau!!. És ben veritat que tot és qüestió de gustos, eh?.

    Anna,

    Abans també sortia per la tele, quan tv8 era city tv, en un programa de l'Elisenda Camps, i també era molt divertida, llàstima que ja no hi surt!.

    ResponElimina