Ingredients per a 4 persones:
- 1 ½ kg de carxofes pesades en brut (500 g de cors de carxofa)
- 1 ceba
- 1 l d’aigua
- 1 gra d’all
- 2 formatges en porcions
- Oli d’oliva
- Sal
Per a l’acompanyament:
- 100 g de botifarra negra
- 50 g de pernil salat
- Oli d’oliva
Preparació:
Feu un sofregit amb la ceba i l’all.
Afegiu-hi els cors de les carxofes, l’aigua i un pessic de sal.
Deixeu-ho coure fins que siguin tendres.
Afegiu-hi els formatgets, tritureu-ho tot plegat i passeu-ho pel colador xinès.
Talleu la botifarra a daus petits i passeu-la per la paella amb un raig d’oli junt amb el pernil.
Serviu la crema amb l’acompanyament.
Talleu la botifarra a daus petits i passeu-la per la paella amb un raig d’oli junt amb el pernil.
Serviu la crema amb l’acompanyament.
Estava esperant aquest plat, ha d'estar deliciós.
ResponEliminaS'ha de tastar i aviat!!!
Petons
Ummm, quina patxoca que fa aquest plat, doncs jo també esperava la crònica, fa dies que en volia fer crema de carxofa i com havia d'anar a la Mireia, l'estava fent esperar.
ResponEliminaMolt bona.
Glòria Felicitats pel premi, ens veure'm oi?
Una abraçada,
Glòria i Josep,
ResponEliminaJa veig que anireu a veure la Carme Canela i la Laura Simó oi? quina sort!!
La Carme va estudiar en mi, som del mateix barri, jejeje.
Disfruteu-la!!
Sí senyors, una crema senzilla de fer, sense complicacions i amb un gust garantit. M'ha agradat el comentari d'una crema de carxofes amb gust de carxofa... el que hauria de ser així sempre, cal subrallar-ho!
ResponEliminaSalut.
Manel.
Sí que ha de ser bona, sí! I amb tan bon acompanyament...! Aquesta l'he de provar!
ResponEliminaPetons
mmmm que bona aquesta crema... les carxofes fes-les com vulguis...èxit assegurat!
ResponEliminaPtns
Gloria, felicitats pel premi!! :)
ResponEliminaAquesta crema ha de ser ben bona combinada amb la botifarra negra i el pernil.
Petons!
Hola amics,
ResponEliminaUn plat de lux! Gràcies per compartir-lo, així és com si hagués estat a la classe ;)
Un petonàs,
Marina
Molt bó! I ara que torna el fred va perfecte.
ResponEliminaM'encanta la crema de carxofes i aquesta de la Mireia és ben senzilla de fer. Però jo l'acompanyaré amb la teva idea de les cloïses, a casa ens agraden més que la buti negra i amb la carxofa lliguen de forma sensacional.
ResponEliminaCarai, això si que és una recepta amb productes de temporada!
ResponEliminaPetó!
que bona! amb la botifarra m'encanta, ja ho sabeu, però m'apunto també com la gemma a fer-la amb les cloïsses.
ResponEliminaet felicitaria pel premi com fan d'altres, però miro i miro i no trobo...
estimats amics, el méu comentari a aquest plat tan maravellós tan sólament li possaria una sinfonia de gustav maler, tróbe que en axó cal dir tot
ResponEliminaGlòria
ResponEliminaQuina crema més llaminera. Nyam nyam
I quin blog més xulipitiflàutic!
T'havia visitat abans, segur! Hi vaig arribar a traves del de la Gemma, que és una mica com el meu camp base. Hihihi Això li he de dir :O)
Ptons
Per cert: gràcies per la benvinguda :o)
Fa dies que vaig veient aquesta crema de carxofa de la Mireia Carbó i la veritat és que m'agrada molt el fet que sigui crema de carxofa amb gust de carxofa, per tant només em cal anar a buscar les carxofes per fer-la.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Una recepta senzilla i bona, nosaltres no li afegíem el formatge, i posar-li pot ser mol interessant.
ResponEliminaQue té gust a carxofes.. aquesta és bona. Les cremes a casa ens agraden una altre pel sac.
ResponEliminaMuas!
Dolors,
ResponEliminaS'ha d'aprofitar el temps de les carxofes!. Ja veuràs que bona que és!.
Carme,
Com que al final no vas poder venir, aquí està la recepta, per quan vulguis fer-la!. Felicitats també a tu pel premi. I tant que ens veurem!. A veure si podem parlar amb la Carme Canela i li recordem que vau estudiar juntes.
Manel,
És que aquesta és una expressió molt típica de la Mireia, crema de carxofes amb gust de carxofes, pastís de formatge amb gust de formatge, je, je.
Margarida,
Amb el toc de la botifarra negra, deliciosa!.
Marta,
ResponEliminaA mi també m'agraden molt les carxofes, només em fa mandra pelar-les, però són tan bones, que faig un esforç, je, je.
Mercè,
Gràcies!. M'ha fet il·lusió el premi. I la crema, molt ben acompanyada!.
Marina,
I tant, així, encara que no hagueu pogut venir, podeu tenir les receptes a mà!.
Òscar,
Una altra per a la col·lecció!. Que bé!!!.
Gemma,
La proposta de les cloïsses ve de la recepta de l'Eva, del Cullerot festuc, que és una mica diferent. Segur que l'has vista. Jo l'he fet i queda molt bé!.
Guspires,
I tant que sí, s'han d'aprofitar els productes de temporada, eh?.
Manel,
ResponEliminaEl premi és del concurs que va organitzar la Gemma Lienas a partir del seu llibre Us espero a taula. M'han donat el tercer premi. Així que, Manel, gràcies per la felicitació, je, je.
Paco,
Molt bé això de combinar música i gastronomia!.
Mima,
Això d'anar saltant blocs ens passa a tots, eh?. Al final perdem la pista i tot!.
Dolça,
Doncs au, a treballar!, a veure què et sembla!.
Sion,
De fet, la Mireia només en va posar un de formatget, i encara, encara. Així que si no li poseu, segur que també va bé.
Gemma,
És una manera divertida d'expresar-se la Mireia. La coneixes?.
Hola Glòria
ResponEliminaSembla una crema molt bona, les carxofes a mi m'agraden a la brasa, a la cassola, de tota manera, i amb la crema aquesta serà un dels pendents de fer!
I moltíssimes felicitats pel premi! ben merescut!
Anna
Felicitats pel premi!!!
ResponEliminaPtnts
Bieeeeeeeeeeeen!! JA tenim una altra recepta del curs de la Mireia!!! Quines ganes tinc d'aquesta crema d carxofes...segur que estava boníssima!! la faré segur segur!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Hola Glòria!
ResponEliminaOstres, mira, just aquests dies estava pensant que voldria fer una crema de carxofa. En vam menjar recentment a València i volia provar-la. Bé! Merci!
Només una pregunta: les carxofes les deixes sofregir una mica abans de posar l'aigua o la incorpores immediatament??
Salut!
Caram quin plat més bo i quina presentaciö .... m'agrada jugar amb textures i sabors com en aquest plat, sabors de tota la vida però combinats de formes diferents a les habituals...
ResponEliminaptonassos
Qué bé que us ha quedat!!! encara no la he fet, a veure si aquest cap de setmana cau.
ResponEliminaPetonets
Eva,
ResponEliminaCrec que aquesta vegada han sortit totes tres!. A mi em queden pendents de fer les altres dues!.
Massitet,
Tal com ho va fer la Mireia, es posen directament a l'aigua, sense sofregir, però vaja, si els vols donar primer unes voltetes, suposo que tampoc els farà mal!.
Maria,
Doncs a veure què tal!
Xiiiiiics!!! Quina crema!!! M'he fet feliç!!! M'encanten les carxofes!!!... El problema és que a l'Oreto no li fan massa. <:-C
ResponEliminaPotser si li faig aquesta supercrema li agradarà. Si a més li dic que la recepta l'he treta del vostre blog quasi segur que hi cau. Salutacions
Ara és el temps de la carxofa, oi??
ResponEliminaM´agrada la carxofa, m´encanta la botifarra negra ...no se que esper-ho a provar-ho...
Glòria: NO en sabia res, del premi. L'ENHORABONA!!!
ResponEliminaEl dia que la Mireia la va fer, a aquella hora, jo tenia una gana que em moria, i per això no vaig voler tastar-la, perquè me la hauria menjat tota jo solet :))
Vaig fer cas del consell de la Mireia i diumenge passat, que vaig fer crema de porros, no hi vaig posar, com sempre faig, brou de pollastre i és ben cert que tenia molt més gust de porros. O sigui, que s'ha acabat el bròquil!... Vull dir: s'ha acabat el brou!
Aquest diumenge la faré, aquesta crema, però jo no hi posaré pernil, sinó només botifarra negra.
I ara et deixo perquè m'està entrant una ganaaaaaa!
Doncs de les tres receptes que va fer, va ser la que no em va agradar tant, tot i ser molt fina de gust.
ResponEliminaA mi es que em va això de agafar fulla per fulla i menjar-me l'ull de la carxofa, no puc fer-hi res..
Fins aviat parella !
Justament ara l'estic fent per sopar, espero que tingui tan bona pinta com la teva.
ResponEliminaFrancesc,
ResponEliminaFes-la i digues a l'Oreto que és recepta de la Mireia, segur que triomfes!.
Dolors,
Sí que és temps de carxofes, així que ja saps, una estoneta pelant carxofes i llestos!. I amb la botifarra negra... deliciosa!
Enric,
Gràcies per la felicitació!. Sí que és veritat que quan acabem la classe de la Mireia tenim una mica de gana, entre les coses bones que fa i l'hora que acabem...
Maria,
Doncs a mi m'agrada arribar al cor tendre que queda ben amagat, després de menjar les fulles com tu dius!. És que les carxofes m'agraden de totes maneres!.
Cristina,
Per l'hora que és, dedueixo que ja us la deveu haver menjat, què us ha semblat?
Què bé poder accedir a les receptes del cursos de la Mireia Carbó!! perquè m´agradaria molt assistir a algun d´ells però com és complicat almenys tenim les receptes...aquesta deliciosa...mercis!!! petonets
ResponEliminaMª José,
ResponEliminaAquesta vegada, entre diferents blocs,hem fet "pleno", eh?, les hem fet totes tres!. La crema de carxofes, deliciosa!