dijous, 18 de febrer del 2010

UNA PETITA DOSI DE VANITAT

Efectivament, permeteu-me una petita dosi de vanitat per dir-vos que vaig guanyar el tercer premi del concurs que la Gemma Lienas va organitzar en ocasió de la publicació del seu llibre de cuina Us espero a taula, amb la recepta fricandó de llagostins. Em va fer molta il·lusió!.

Ahir, la Rosa Martí, la Carme Arce, guanyadores del primer i el segon premi, respectivament, i jo, varem anar a casa la Gemma a recollir els premis, que consistien en llibres seus dedicats, tot fent un te amb galetes de panses, preparades per ella mateixa i amb la recepta que hi ha al llibre.

Si em va fer il·lusió el premi, encara me’n va fer més poder passar una estona amb la Gemma, fent conversa amb ella. Ens va ensenyar la seva immensa col·lecció de llibres, i els seus estimats cinc arxivadors amb les receptes manuscrites que han estat l’origen del llibre. També varem poder veure el lloc on escriu, un despatx acollidor, voltada de llibres i fotografies.

Sempre és interessant conèixer el procés de creació d’un llibre, i més si ens ho explica la mateixa autora. La Gemma, quan escriu un llibre, fa una llibreta guia, sempre escrita a mà, on anota qualsevol cosa que li serveix d’inspiració, els personatges, les relacions entre ells, com se’ls imagina físicament, hi posa fotografies, com estructurarà el llibre... Aquestes llibretes guia les valora molt i no acostuma a ensenyar-les gaire, però ahir nosaltres vam tenir el privilegi de veure la de la seva darrera novel·la per a adults, Una nit, un somni. Anoteu-vos-la per Sant Jordi, jo ja ho he fet!.

Moltes gràcies Gemma, ens varem sentir molt ben acollides i el temps va passar volant. Ens veurem per Sant Jordi!.

35 comentaris:

  1. Enhorabona!!! i per partida doble avui!! I Queda anotat el llibre a la ja llarga i interessant llista de les vostes recomanacions.

    Un abraç molt gran

    ResponElimina
  2. Enhorabonaaaaaaa!!!! I jo que vaig veure els resultats del concurs, les receptes guanyadores i no vaig caure que havies estat tu!!!! Vanitat, dius? Què va, dona!!! Molt bé que fas!!! Quina sort de poder "tafanejar" (en el bon sentit de la paraula) en la vida d'una gran escriptora com la Gemma Lienas. A mi me la va descobrir Oreto. M'ha fet molt de goig llegir el teu post. Salutacions.

    ResponElimina
  3. Glòria! Que el nostre nom t'acompanyi amb salut en aquest premi que has guanayat i que jo, des de casa, celebro amb en josep i tu.
    Una abraçada per a tots dos.

    ResponElimina
  4. Felicitats de nou! Tota unan sort poder compartir una estoneta amb la Gemma Lienas, n'estic segura!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  5. Felicitats!!!!! Quina sort poder estar amb la Gemma Lienas... quina enveja...
    Una forta abraçada

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats, no en sabia res..quina colla de blocaire, uns per la ràdio, els altres guanyen premis...quina categoria.
    Una abraçada
    Ester

    ResponElimina
  7. holaaaaaaaa glória, mis más sinceras felicitaciones por el premio, además de bién merecido por tu labor en la cocina,.... ahora me asalta una duda razonable, de ahora en adelante te sigo llamando glória, Dª glória, Exma Dª gloria, uyssssssss que lio, acláramelo por favor.jajajaja,.........abraçades per tú y al josep..........paco

    ResponElimina
  8. Felicitats!!! Us ho heu ven merescut! Carai, aviat "30 minuts" acabarà fent un reportatge de tots plegats!
    Gemma

    ResponElimina
  9. Felicitats, Glòria, això no es pas vanitat, es satisfacció sana i merescuda. Gràcies per compartirla!

    ResponElimina
  10. Glòria,
    Felicitats!!!!, una mica de vanitat ben entesa és d'allò més saludable.

    Una abraçada.
    Manel.

    ResponElimina
  11. Felicitats!!!! És un premi molt ben merescut, Glòria, res de vanitat!!
    La recepta del fricandó és realment deliciosa.
    M'imagino que vau passar una tarda fantàstica, ja us imaginoa totes quatre parlant...

    ResponElimina
  12. Felicitats Glòria!!!!! Quina sort poder compartir una estona amb la Gemma, prenc nota del llibre.......
    Ptnts

    ResponElimina
  13. Ei, nena ! Felicitats !!!

    Estigues ben satisfeta que nosaltres estem ben contents que ens ho hagis fet saber!!!

    Petons guapa !!!

    ResponElimina
  14. Caram Senyora !!!!!!!!! Moltissimes felicitats i tant que t'ha de fer il.lussió sense il.lussió la vida és de color gris .... estic molt contenta per tú ... Felicitats

    Ptonassos

    ResponElimina
  15. Glòria, VANITAT?? de vanitat tu no en tens pas! i ja ho confirmo jo que t'ha conec. Hi ara!!

    El premi super marescut i lo que m'ha xocat és lo de les llibretes, si t'ho mires bé fa com tu! pq tu amb les teves llibretes als cursos que després surten els teus favolusos posts! o no? ja devieu xalar ja totes fent un te amb les pastetes.

    Moltes felcitats Glòria i de vanitat res si de cas HONESTEDAT que això en Josep i tu si que en teniu un bon tros.

    Una abraçada dels vostres amics de la Vella Carmanyola!!

    ResponElimina
  16. Enhorabona pel premi i res de vanitat, segur que tel mereixes.
    Petons

    ResponElimina
  17. Cristina i Lluís,

    Gràcies i gràcies!. Ens veiem aviat!. Quines ganes que sigui març!

    Francesc,

    Doncs sí, sóc jo, je, je. I sí que va fer il·lusió "tafanejar" en la vida de la Gemma Lienas. Tant professionalment com personalment, ens va explicar moltes anècdotes.

    Glòria,

    Moltes gràcies per celebrar-ho amb nosaltres!.

    Marta,

    Va ser un goig i una sort. Si no fos que està molt enfeinada, quasi que li podríem demanar una xerrada per als blocaires, je, je.

    Maria,

    Va ser un regal de veritat!.

    Ester,

    Ens faràs posar vermelles, eh?.

    Paco,

    Per descomptat que Glòria, només Glòria (com aquell personatge de la pel·lícula de La Joia del Nil, que es deia, Joan, solo Joan, je, je)

    Guspires,

    La idea és bona, a veure si algú del 30 minuts llegeix el teu comentari, je, je.

    Teresa,

    Sí que és satisfacció, sí, la satisfacció d'aconseguir una cosa que et fa molta il·lusió!.

    Manel,

    No patiu, eh? que no se'm pujaran els fums al cap, ni parlar-ne!!!.

    ResponElimina
  18. Gemma,

    Aquesta recepta quedarà com una de les millors que he tastat mai. Ja em va agradar la del llibre del David que, en paraules de la Gemma, va "tunejar" la seva.

    Xaro,

    Segur que passarem una bona estona llegint aquesta nova novel·la, ja ho veuràs, es veu molt interessant!.

    Teresa,

    M'ha agradat compartir la meva satisfacció amb vosaltres!.

    Mar,

    La il·lusió per les coses no ens ha de faltar mai, fins i tot per la cosa més petita!

    Anna,

    Les llibretes de la Gemma són com un petit tresor!. No vaig ni gosar fer-li cap foto!.

    I les pastes són ben bones. Jo també les vaig fer per participar en el concurs però a ella li van sortir més boniques. Ja les penjaré al bloc i prova de fer-les, ja veuràs!.

    Sion,

    Moltes gràcies. A més del premi, va ser un regal poder conversar una bona estona amb la Gemma Lienas.

    Una abraçada per a tothom

    ResponElimina
  19. Moltes felicitats , Glòria...segur que t´ho mereixes..

    ResponElimina
  20. res de vanitat, glòria, fas bé d'explicar-ho perquè et puguem felicitar, de tot cor, que t'ho mereixes, el fricandó de llagostins és un magnífic plat. l'enhorabona!

    ResponElimina
  21. Dolors,

    Entre tots em fareu sortir els colors a la cara, però què caram!, em fa molta il·lusió que em feliciteu!.

    Manel,

    Moltes gràcies!. El comentari que li vaig fer a la Gemma Lienas per dir-li per què havia triat aquest plat és que els llagostins sempre fan festa i aquest fricandó és un bon plat per obsequiar els convidats o... a nosaltres mateixos!!!. Hi estàs d'acord?.

    ResponElimina
  22. Glòria, que bé, estem súper contents per aquest merescut premi!! i quina gràcia poder estar amb la Gemma i fer el te amb ella.
    Em sembla que et mereixes amb escreix aquest premi (tot i que jo t'hagués donat el primer!!!).
    Felicitats de tot cor, ets la millor. Muuuuaaaaaccccsss

    ResponElimina
  23. Moltes felicitats!I ben merescut, segur. Quina sort poder gaudir de la companyia i les explicacions de la Gemma Lienas.

    ResponElimina
  24. Uauuuu!!!! enhorabona pel merescut premi, de vanitat res de res, quin luxe poder gaudir d´una tarda així...molts petonets

    ResponElimina
  25. Moltes felicitats pel premi i per poder compartir aquesta tarda amb la Gemma!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  26. I és clar que tenies que tenir un premi amb el plat que vas fer, com li dius al Manel, de festa i ben fet com tots els que fas.
    Moltes felicitats !!!

    ResponElimina
  27. Amics vermells,

    Per això estan els amics, per fer augmentar la dosi de vanitat, je, je. La Gemma és encantadora i va ser una sort poder passar una estona amb ella Tan de bo no tingués tanta feina com té, i la poguéssim engrescar a fer alguna xerrada per als blocaires!.

    Anna,

    Moltes gràcies, vaig participar amb molta il·lusió i mira, vaig tenir la sort de rebre un dels premis!.

    Mª José,

    Sí que va ser un luxe, sí, per gaudir-lo plenament!.

    Cristina,

    Moltes gràcies. Em sembla que m'he engreixat una mica i tot, de tanta satisfacció, je, je.

    Maria,

    Aquest plat ja està entre els plats de festa a casa nostra!.

    ResponElimina
  28. Hola Glòria, feliçitats per el premi. Amb tot el que explicas es veu que la Gemma és una persona ben propera, i que vareu passar una estona molt agradadable. I queda apuntat el llibre! Una abraçada.

    ResponElimina
  29. Maia,

    Molt propera i molt afable, i la novel·la sembla força interessant. Per Sant Jordi la comprarem i anirem a la signatura de l'autora. La Gemma ens va dir que quan s'acosti Sant Jordi ja posarà en el seu blog posarà els llocs on signarà.

    ResponElimina
  30. Glòria, enhorabona!!!!!! Un premi ben merescut!! I quina recompensa més bona poder compartir una tarda amb la Gemma! :)
    Petons!

    ResponElimina
  31. Segur que no sere l'últim en assabentar-se,.. o si?,.. però mai serà tard per poder-te felicitar: ENHORABONA!!! que rebre un premi sempre senta bé!

    ResponElimina
  32. Mercè,

    Ja en pots estar segura que el millor premi va ser l'estona que vam passar a casa la Gemma.

    Alfons,

    Moltes gràcies!. I no fas tard, eh?.

    ResponElimina
  33. Tal i com diuen, a vegades la confiança fot fàstic, i això és el que m'ha passat amb aquest post, que bé mereixia, de fa dies!!!, quatre mots de part meva per donar-te la més sincera de les enhorabones..., però com que ja em coneixes prou (xerraire i dispers, i a la meva edat ja no tinc cura), sé que sabràs que la felicitació ve del cor.

    ResponElimina
  34. Enric,

    Moltes gràcies per la felicitació, i no t'amoïnis, no t'havia posat a la llista negra!.

    ResponElimina
  35. Del fet que no m'havies posat a la llista negra n'estava més que convençut! :)) Gràcies, Glòria!

    ResponElimina