dijous, 25 de març de 2010

BLINIS MAR I MUNTANYA

En un dels tallers del Pep Nogué dedicats als productes amb denominació d’origen protegida i indicació geogràfica protegida, ens va ensenyar aquesta recepta per fer blinis, una mena de petites crepes de patata.

Si els volem fer “mar”, hi posem un tallet de salmó fumat i si els volem fer “muntanya”, hi posem un tall de botifarra negra o unes làmines de ceps.

Es poden acompanyar amb una salsa de mostassa antiga o amb una amanida. Jo vaig triar aquesta última opció.

Ingredients per a 4 persones:

- 250 g de puré de patata
- 4 rovells d’ou
- 2 clares d’ou
- 50 g de farina
- 230 ml de nata líquida, per a la pasta
- Sal
- Salmó fumat
- 25 de mostassa antiga
- 200 ml de nata líquida, per a la salsa
- 100 ml d’oli d’oliva extra verge
- Germinats d’alfals

Preparació:

Barrejar el puré de patata, els rovells, la clara, la farina, els 230 ml de nata i un pols de sal. Triturar amb una batedora fins que quedi una pasta espessa, homogènia i fina. Reservar en fred.

Posar una paella al foc amb un raig d’oli i quan sigui calent, tirar-hi petites cullerades de la pasta de blinis. Posar-hi un tros de salmó, o botifarra o ceps al damunt de cadascun i deixar-ho coure uns segons fins que quedin rossos.

Girar-los i deixar-los coure 10 segons per la part del salmó, la botifarra o els ceps. Reservar-ho en un plat amb paper de cuina.

Per fer la salsa de mostassa, posar al foc els 200 ml de nata, la mostassa antiga i un pols de sal. Deixar-ho coure 1 minut i la salsa estarà llesta.

Per servir, es pot posar un fons de salsa al plat i els blinis al damunt. També es poden servir amb una mica d’amanida i uns germinats d’alfals amanits amb sal gruixuda en escames i un fil d’oli d’oliva extra verge.
.

23 comentaris:

  1. L'altre dia parlava dels blinis...he de fer la recepta que tinc...però amb farina d'espelta!!!
    Tinc un caviar i crec que li aniran que ni pintats!
    Per cert, he fet els coulants a la vostra manera (variant l'espelta!)...i només diré que no n'ha quedat ni un ( i a la feina ara som 10 persones!!!)
    Ptnts

    ResponElimina
  2. MMMMMMMMMMMMMMMM...que bons oi?,a mi em queden pendents els de ceps!,a casa els van encantar a tots.Els blinis del Pep ´són per repetir.Un petó.

    ResponElimina
  3. No se que es això però crec que per la dieta ni pensar-ho , oi??
    Te pinta de ser molt bo....

    ResponElimina
  4. No he provat mai els blinis, però aquest vostres crec que me'ls menjaria ben de gust.
    Molts petons guapíssims!

    ResponElimina
  5. A la pel·lícula "Match Point", en un dels luxosos sopars, demanen "blinis amb caviar". La més operística pel·lícula de Woody Allen, fa referència a un plat d'aquest blog, tot lliga! ;) jeje

    Una abraçada!

    ResponElimina
  6. No els he fet mai i ha d'estar bons, oi? serà una bona ocassió per provar.
    Muas!

    ResponElimina
  7. Molt bona recepta!! m'ho apunto, jo tampoc els he fet mai.

    ResponElimina
  8. Boníssimes totes dues versions, sobreot la dels ceps. Els blinis són un dels meus grans pendents, us creureu que no n'he fet mai????

    ResponElimina
  9. Havia sentit a parlar dels blinis, però ni idea de com es fan! Ara ja està el problema solucionat, moltes gràcies!! Com sempre les vostres receptes un 10!! Petonets

    ResponElimina
  10. Alça! els blinis porten patata!

    No ho sabía la veritat. Mai els he fet...no arribem a tot carammmmm!! :-)

    ResponElimina
  11. No n'he menjat mai, però han de ser ben bons. I amb aquest acompanyament... qui no se'n menjaria ara un plat? (És que ja és hora de sopar, i començo a tenir gana!)
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. No he provat mai els blinis, a veure si ho provo que tenen pinta d'estar molt bons.

    ResponElimina
  13. magnífica aquesta recepta!!
    crec que a partir d'aquest post, la paraula blinis sonarà sovint en els nostres blocs de cuina...
    Una abraçada

    ResponElimina
  14. Pero quin platet mes maco, em fa venir gana

    ResponElimina
  15. Marta,

    De fet, la recepta que ens va ensenyar el Pep Nogué és de la revista CUINA i allà també hi posa caviar per decorar-los, el que passa és que jo no en tenia i no en vaig posar. Me n'alegro que no quedés ni un coulant, bon senyal!.

    Mercè,

    I a mi em queden pendents els teus de formatge i orenga. Però com que segur que en tornaré a fer...

    Dolors,

    Molt mal per a la dieta no fan, són petites rodonetes de patata, si no en menges gaires, no passa res!.

    Maragda,

    Són molt agraïts de fer, bonics i molt bons. Prova-ho!.

    Albert,

    La propera vegada que en faci, els acompanyaré amb caviar i amb òpera com a música de fons. I a més, m'agrada molt el Woody Allen si no fa Vicky, Cristina, Barcelona.

    Gemma,

    Poden ser molt bé un sopar de cap de setmana. A veure què et semblen!.

    Maria,

    Jo tampoc n'havia menjat mai fins ara i surten molt bé, a més, si sobra pasta, es pot guardar per a l'endemà i repetir!.

    Gemma,

    Sí, sí que m'ho crec, perquè jo tampoc n'havia fet mai, però veient com el feia en Pep Nogué, no hi havia excusa.

    ResponElimina
  16. Maria,

    Moltes gràcies. Són bons, no són gens difícils de fer i no donen gaire feina, així que ho tenen tot!

    Òscar,

    D'això es tracta, d'aprendre els uns dels altres, no?. Apa, ara ja ho saps, a fer-los!.

    Margarida,

    Sí, eh?, mirar blocs abans de sopar desperta la gana!. Doncs aquí tens una proposta per a un sopar ben bo!.

    Cristina,

    Fes-los, a veure què us sembla!. Segur que us agradaran!.

    Alfons,

    Érem uns quants que o no ho coneixien o no n'havíem fet mai, així que a partir de la recepta del Pep Nogué, problema resolt!.

    Ara,

    Si encara no has fet el sopar, aquí tens un suggeriment!.

    ResponElimina
  17. Amb el teu permís, m'apunte aquesta recepta de blinis. A veure si sóc capaç de fer-ne. Em sembla que m'han d'agradar bona cosa. Salutacions

    ResponElimina
  18. Què bons!! la trobo una recepta molt delicada, han de tenir un sabor deliciós...petonets

    ResponElimina
  19. Em sembla una magnífica idea utilitzar puré de patata per fer els blinis. En faré la prova.

    ResponElimina
  20. Francesc,

    I tant que te'ls pots apuntar i fer-los!. Trobo que són d'aquells sopars deliciosos i capritxosos!.

    Mª José,

    Em van agradar els tres sabors, però potser em quedo amb la botifarra negra!.

    Enric,

    Vull veure el resultat!

    ResponElimina
  21. Que bons!! Molt bona idea les dues propostes de mar i muntanya!
    Petons!

    ResponElimina
  22. Saps allò que diem que "no en pots menjar només un"?, doncs és ben veritat!

    ResponElimina
  23. Em sembla una molt bona opció fer els blinis amb puré de patata!!!

    ResponElimina