dissabte, 27 de març de 2010

CUINA EXÒTICA AMB EL DAVID LIENAS

Divendres passat vam anar a un taller de cuina exòtica amb el David Lienas a l’Espai del Consum Bonpreu.

Els plats que va preparar van ser Chow mien de fideus amb llagostins, gambes i pebrots verds, és a dir, uns fideus de cocció ràpida saltejats al wok amb salsa Hoisin (de gust entre dolç, salat i picant) i salsa d’ostres; pollastre al tandoori amb arròs pilav especiat, que és un pollastre macerat durant 3 hores en una mescla de ioghourt, garam masala (una barreja de moltes espècies), gingebre, cúrcuma, coriandre, pebre vermell i suc de llimona, que originàriament es cou en un tandoor o forn de fang, i baklava, uns pastissets de nous i pasta fil•lo.

Una característica de la cuina oriental és el gran ús que fan de les espècies, i alhora que el David anava preparant els plats, nosaltres anàvem olorant i descobrint salses i olors que ens aproximaven a aquest tipus de cuina, com el vinagre d’arròs, la salsa Hoisin, amb una olor de peix molt intensa, la salsa d’ostres, amb una textura espessa i d’aparença perlada, el gingebre, el garam masala...

Aquesta cuina és força desconeguda per a mi, però assistir a un taller així fa que mica en mica ens familiaritzem amb els ingredients i els sabors que no són tan habituals per a nosaltres, tot i que hi havia persones que eren autèntiques expertes.

Al final, els tastets ens van permetre assaborir aquests plats i em van agradar especialment els fideus i el baklava.

En resum, un taller interessant que ens va apropar a la cuina oriental.


18 comentaris:

  1. M'encanta la cuina exòtica...per mi és tot un repte, i això que el picant no m'agrada garie ( bé gens!)...però per provar que no quedi!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  2. em sap greu no haver pogut venir perquè m'encanten aquestes propostes, de fet de fideus chow mien me'n faig sovint amb moltes variacios, i els baklava em perden, encara que molta gent els troba massa dolços.

    ResponElimina
  3. Vosaltres no pareu! Quina sort que teniu poder fer tantes classes de cuina.
    ptns.

    ResponElimina
  4. Ostres, quins cabells més rossos que porta en David!!!! Bé, doncs com sempre tristos de no haver pogut assistir amb vosaltres a la magnífica classe del David i més tristos encara de no haver pogut fruir de la vostra magnífica companyia. Petons.

    ResponElimina
  5. M´agrada la pasta de tots maneres.....i aquest fideus tenen una pinta ,,,,!!!!!

    ResponElimina
  6. Marta,

    Jo associo espècies amb picant i ja veig que no sempre és així. Les hauré d'anar descobrint a poc a poc.

    Manel,

    Precisament, jo avui he fet uns fideus amb bolets, gambes i espàrrecs seguint les teves indicacions.

    Anna,

    Darrerament se'ns han ajuntat dues o tres classes força seguides però vaja, no ens queixem, no!.

    Parella,

    Nosaltres també us varem trobar a faltar, però ja sabeu allò que diuen que hi ha més dies que llonganisses, així que a veure si a la propera...

    Dolors,

    Eren realment deliciosos i van agradar molt en general!. I això que hi havia salses completament desconegudes per a mi!.

    ResponElimina
  7. Glòria, a veure si fas el pollastre Tandoori ràpid i ens poses la recepta!!! :) Resulta que en tinc a casa pq vaig fer aquesta recepta pero no em va acabar de convèncer com va quedar...
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  8. Nosaltres no hi vem poder anar per culpa de la feina de darrera hora. I ens va saber ben greu.

    Amb el que m'agrada tastar noves salses!!

    ResponElimina
  9. Molt bona la classe com sempre!!! Una estoneta amb bona companyia i aprenent receptes bones, qué més poden demanar!!
    Petonets

    ResponElimina
  10. Quina sort, no us perdeu ni una!
    Per mi és una cuina totalment desconeguda. Em sembla que necessito un bon reciclatge!
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Aquestes trobades cada dia tenen més nivell parella!! Vull animar-me a vindre a algun curs d'aquests que aneu, peró esteu posant el llisto molt alt!!
    Un petonet

    ResponElimina
  12. Eva,

    Trobaràs la recepta del pollastre al bloc de la Maria, Pa amb tomàquet, ella ha estat molt ràpida i ja l'ha fet. Pica una miqueta, eh?.

    Òscar,

    Doncs a veure si a la propera no teniu cap inconvenient!.

    Maria,

    I a més, tu ben ràpida a posar-la en pràctica, eh?.

    Margarida,

    Jo també necessito un bon reciclatge en aquest tipus de cuina. De moment, ja he començat!.

    Maria,

    Va, vinga, aníma't a venir!. Ens agrada conèixer noves cares!. T'esperem a la propera, eh?.

    ResponElimina
  13. josep y glória, disculpéu la mégua vageria en entrar a la vostra cúina, encara nó escampa del tot la nebulosa........abraçades paco

    ResponElimina
  14. Va ser una classe molt profitosa tot i que aquest tipus de cuina ens és molt desconeguda. La informació que en David acompanya amb els plats és molt interessant, i els fideus estaven boníssims, però si alguna recepta faré, crec que serà el baklava tal i com ell la va fer: sense mel ja que aleshores per a mi és massa empalagosa.A reveure!

    ResponElimina
  15. Paco,

    No t'amoïnis, passa per aquí quan et vingui de gust, ja saps que sempre ets ben rebut!. Una abraçada!.

    Mercè,

    Jo em quedo amb els fideus, de totes, totes, encara que la salsa era completament desconeguda per a mi, em van agradar molt.

    ResponElimina
  16. Perdona glòria,una qüestió a part: saps com puc enviar comentari a La menta fresca?, no puc. a reveure i gràcies.

    ResponElimina
  17. Nois, que bé! Aquest curs m'hauria anat bé perquè tot i haver-ne menjat, sóc més de cuina tradicional. Així que espero que poseu les receptes perquè les puguem posar en pràctica. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  18. Mercè,

    La Maria no té habilitada l'opció dels comentaris. Pots fer-li qualsevol consulta que vulguis en el mail que figura en el seu perfil.

    Mercè,

    Per a mi també és bastant desconeguda aquest tipus de cuina, però amb classes com les del David, és impossible no intentar alguna recepta.

    ResponElimina