divendres, 2 d’abril de 2010

RISOTTO AL CAVA

Del llibre Us espero a taula, de la Gemma Lienas, un risotto ben senzill, amb ingredients que normalment tenim a casa. Només costa de fer el temps que tarda l’arròs en coure’s i pot servir perfectament per a aquelles ocasions en què tenim un convidat d’última hora. Segur que no quedarà decebut!.

Ingredients per a 4 persones:

- 400 g d’arròs

- 1 ceba

- 2 dl de cava

- 1 l de brou de carn lleuger

- 100 g de mantega

- 100 g de parmesà ratllat

- Nou moscada

- Sal i pebre

Preparació:

Pelar i ratllar la ceba.

Fondre 70 g de mantega en una cassola. Fer-hi coure la ceba. Afegir-hi l’arròs, remenar-lo fins que estigui transparent i abocar-hi la meitat del cava, que ha de quedar absorbit al cap d’una estona. Anar-hi afegint el brou bullent a mesura que l’arròs es va coent.

Al cap de 15 minuts de cocció, afegir-hi el cava sobrant, salpebrar-ho i tirar-hi una mica de nou moscada. Treure l’arròs del foc, afegir-hi la mantega sobrant i el formatge ratllat. Remenar-ho bé. Tapar-ho durant 5 minuts amb un drap de cuina i servir-ho amb el formatge ratllat. Jo he decorat el risotto amb unes tires cruixents de pastanaga..

26 comentaris:

  1. No sabeu les ganes que tenim de comprar-nos aquest fabulós llibres, les receptes prometen i molt.
    Aquest risotto al cava ha de ser bo de veritat. Exquisida presentació, i precioses fotografies. Molts petons i bones festes!!

    ResponElimina
  2. MARE DE DÉU SENYOOOOOOOOOOOOOR!!!,sort que son les 11h...quin risotto...me'l fareu algún dia?, je,je...(ja ha nascut l'Emma! a les 3 de la matinada, només l'he vist en foto però demà suposo veuré).un petó.

    ResponElimina
  3. estimats amics, yó nó sec la cuantitat y varietat de arrossos que auré fet en la mégua vida, peró rissotos nó he fét cap, peró axó si, aquest que áu fet al cava el faré de prova la propera setmana, me ha cridat mólt la atençíó...abraçades paco

    ResponElimina
  4. Jo també li tinc unes ganes a aquest llibre...i el rissotto te que estar molt bo i la presentació molt espectacular. Una abraçada

    ResponElimina
  5. Gloria,

    El primer de tot et vull felicitar avui!!!!

    En quant a l'arròs més senzill gairebé impossible.

    Manel.

    ResponElimina
  6. Treure'n profit dels llibres de cuina...així i veient aquesta recepta...l'apunto...
    I risotto amb cava...mmmm me'n agafen ganes!!!
    (pot ser canviaré el brou de carn, per un de verdures...si?)
    Ptns

    ResponElimina
  7. Un risotto ben original i nostrat!

    Com a amant del risotto queda anotat, perque a casa hi ha fans del cava i tot quedarà rodò!

    :)

    ResponElimina
  8. Quin risotto, m'heu fet venir gana.

    Muas!

    ResponElimina
  9. M'encanta el risotto!! De cava no n'he fet mai...segur que és deliciós!!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  10. Senzill i bo !!!! M´agrada el arròs de totes maneres ..però com aquest sense gaires coses encara m´agrada més....

    ResponElimina
  11. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. Josep i Glória; Un rissotto sempre és benvingut, encara que l'estil d'aquets arrossos son més secs de presentació, l'arròs ho sent tot..., i aquest al cava, amb el gust d'aquestes bombolles farcides per dins...
    Que vaig de gust Glòria i Josep¡¡

    ResponElimina
  13. Senzill i segur que boníssim, ben sovint les receptes més fàcils són les que donen millor resultat. I el toc de color de la pastanaga vesteix el plat de festa!

    ResponElimina
  14. Parella,

    Apunteu-lo per Sant Jordi, segur que en traureu molt bon profit!. Com a mostra, aquest risotto!.

    Mercè,

    En primer lloc, felicitats a tota la família per l'arribada de l'Emma. S'ha avançat uns dies, no?. I això del risotto, està fet!.

    Paco,

    Per a un mestre de l'arròs com tu, segur que fer aquest risotto serà bufar i fer ampolles!. Que vagi de gust!.

    Maia,

    Doncs ja ho saps, a la llista per Sant Jordi, al costat d'alguna novel·la negra que ja deus tenir anotada!.

    Manel,

    Moltes gràcies!. I l'arròs, senzill però ben saborós, amb el puntet del cava, que es nota!.

    Marta,

    M'agrada treure profit dels llibres de cuina i mai millor dit!. I canviar el brou de carn per un de verdures, i tant!. De fet, quan jo vaig risotto amb espàrrecs, o carxofes, o bolets, també hi poso brou de verdures.

    Òscar,

    Així queda tot a gust de tothom!. Això va bé!.

    ResponElimina
  15. Gemma,

    Llàstima que encara no puguem tastar els plats virtualment, eh?.

    Eva,

    Era deliciós i a més, amb un producte tan nostre com és el cava!. I amb el que va sobrar, una copeta per acompanyar-lo a taula!.

    Dolors,

    Hi ha pocs ingredients, però allà on hi hagi el cava...

    Josep,

    Jo no els trobo secs els risottos, més aviat queden cremosos i m'agraden tant...

    Gemma,

    Senzill i fàcil de fer i la pastanaga cruixent, boníssima!

    ResponElimina
  16. Estimats amics

    Des de Berlin, després del recital de JDF, i amb 9 Do de pit més a l'esquena(gran concert!!!), us escrivim per felicitar la Glòria!!
    Una forta abracada (ací no n'hi ha de c trencada).

    Cristina, Lluís i Lluís.

    ResponElimina
  17. Aquest risotto pinta molt bé, serà questió de probarlo.

    petons

    Ara.

    ResponElimina
  18. Avui seré jo la nota discordant, però ¿sabeu que els risottos no m'entren pels ulls?...

    L'altre dia vam anar convidats a un sopar amb l'Anna Maria, i entre els entrants hi havia un platet de risotto. Ella, sabent que no és que no m'agradin sinó que, com dic, no m'entren pels ulls, em va dir: "Però no siguis tossut, i tasta'l, que és boníssim!", però, noia, quan veig les textures tan meloses que agafen és que no hi puc i, està clar, se'l va cruspir ella. "Que n'arribes a ser, de poca-solta!", em va deixar anar. :))

    Una abraçada i per molts anys, Glòria!

    ResponElimina
  19. hola glória, tan sólamente comentarte que le digas al josep que entre de nuevo a mi blog, donde le digo als vermells y al josepb. de el por qué le quise dar el "susto" con la diana al josep.....abraçades paco

    ResponElimina
  20. Parelleta, per a mi aquest risotto és de luxe!! Perquè aquí aconseguir cava tot i que és relativament senzill va a preu d'or! ;)
    La presentació m'ha agradat moltíssim! Un plat de festa.
    Petons!

    ResponElimina
  21. Caram, quin arrosset més bo!!! Aquest llibre de la Lienas és del tot aprofitable, eh? Salutacions

    ResponElimina
  22. Ens agrada el rissotto i el cava, tots dos junts sensacional queda pendent per preparar-lo
    Petonets

    ResponElimina
  23. Boníssim, el vam fer ahir, i això de posar el drap a sobre de l'arròs per a que reposi va molt bé ja que xupa l'aigua que s'evapora i l'arròs queda menys pastós i més separat. En definitiva MOLT BO!

    ResponElimina
  24. mmm que bo! El tinc pendent de fer, ja que en vaig veure un de molt similar de la revista Descobrir cuina que crec que només varia en que afegeix una mica de cansalada. Debia ser molt bo!

    ResponElimina
  25. Copio la recepta d'aquest arròs immediatament!!! .. he de dir que ja fa algun temps, vaig fer una paella substituint tot l'aigua per cava!!... el resultat va ser gairebé del tot incomestible.... però amb aquesta nova fórmula de la Gemma ... això és una altra cosa.. i magnífica,... i un 10 de presentació.
    Una abraçada

    ResponElimina
  26. Ara,

    És que els risottos ens agraden taaaaaant!.

    Enric,

    Ai, i tant que m'agraden a mi els risottos!. Aquesta textura melosa que dius que no t'entra pels ulls, a mi m'agrada molt. I mira, l'Anna Maria hi va sortir guanyant, eh?.

    Paco,

    Ja li he passat el missatge al Josep.

    Mercè,

    Al menys deu ser cava de qualitat, suposo. I si et decideixes, un dia és un dia!.

    Francesc,

    Sí que li trec força profit a aquest llibre i aquest risotto, malgrat el que opina l'Enric, és de 10!.

    Sion,

    Bona combinació, es veritat!.

    Marta,

    Valen la pena aquests petits trucs que fan que tot surti millor, eh?.

    Anna,

    Segur que admet algun complement al gust, serà qüestió de provar-ho!.

    Alfons,

    I com se't va acudir posar substituir tota l'aigua per cava?. Això és innovar, je, je.

    Una abraçada per a tothom

    ResponElimina