dimecres, 14 d’abril del 2010

VERGONYA “URBI ET ORBI”

Hi ha declaracions que haurien de fer caure la cara de vergonya a qui les fa.

Això va succeir fa uns dies, i qui les va fer?. Ni més ni menys que el predicador oficial papal Raniero Cantalamessa, comparant les critiques que rep l’Església per l’encobriment dels abusos sexuals a menors amb l’antisemitisme.

Aquestes paraules, si les hagués pronunciat un ignorant, no estarien justificades, però s’haurien pogut comprendre donada la curtedat de gambals, però és que el predicador Cantalamessa, és doctor en teologia i literatura i professor d’història. Per tant, no hi ha malentesos que valguin. Les lamentables paraules no pretenien altra cosa que fer passar per víctimes els culpables d’uns fets que, entre molts d’altres, esquitxen persones properes al mateix Pontífex. I fins i tot a ell, ja que el Vaticà ha reconegut públicament la signatura del aleshores cardenal Ratzinger en un document en què s’aconsellava silenciar els abusos d’un religiós “pel bé de L’Església Universal”.

Amb comportaments tan “exemplars”, una vegada més es posa en evidència l’obscurantisme amb què històricament s’ha mogut el Vaticà quan s’ha tractat de tapar conductes indignes o que entren en clara contradicció amb la seva doctrina oficial.

De comportaments indignes la història vaticana n’és plena i queden molt ben exposats en un llibre que fa ja uns quants anys vaig llegir. Es tracta de “Los Papas pecadores” d’Anton Casariego, publicat l’any 1992 per Celeste/Cirene.

En aquest llibre, amb una acurada documentació històrica, queda àmpliament demostrat què el regne i el poder de l’Església sí que són d’aquest món. Fa un repàs exhaustiu dels fets que van portar al poder molts dels 264 papes que hi ha hagut a Roma, des de Pere fins a Joan Pau II. De com els interessos polítics i econòmics, el tràfic i la compra de vots en els “conclaves” i les despietades lluites, assassinats i persecucions per conquerir el poder, han estat la moneda de canvi habitual de molts d’aquests papes.

Dos mil anys d’una història tèrbola, que té molt poc a veure amb la versió oficial que ens han venut sempre i que han protagonitzat alguns personatges que, tot i les seves atrocitats, van ser canonitzats i han estat venerats per milions de fidels.
.

13 comentaris:

  1. estimat josep, desde cuánt el vaticá ha dit una sóla veritat, MAI, trobe que fons en páu de tarso el creador de la gran mentira de l´a església, hasta avuí, es tot una gan mentira, avuí he vist a un diari que el actual jefe del vaticá, abans de ser el jefe vá dir que, LA INQUISICIÓN FUÉ UN GRAN PROGRESO.....cal dir que segóns éll, a tots els grans lliure- pensadors, intelectua-ls de la época, els homens de çiençia, els de la ment avançasada de la época, els cremaven viús, axó és el progrés de aquesta gent.......cuánta raó tenia el Quixot cuánt li vá dir al séu escuder.....CON LA IGLESIA HEMOS DADO AMIGO SANCHO.........abraçades paco

    ResponElimina
  2. L'església sempre s'ha tapat les vergonyes amb silencis i/o mentides, això sí, per al bé de l'esglesia universal...que s'ho deu valer més que els centenars de nens-víctimes a qui se'ls va marcar per sempre...Es lamentable que no surti ´cap representant de l'esglèsia amb una mica de "personalitat" que reconegui que alguna cosa no deu funcionar bé "allà" dins.Gràcies Josep per exposar en veu alta el que molts pensem.A reveure!mercè.

    ResponElimina
  3. L'esglesia ha portat dictadors, assassins sota tàlem.

    Uy perdón: "bajo palio".

    Us n'enrecordeu?

    ResponElimina
  4. Estic esbalaït de tot plegat. No sé fins on arribarem. L'única cosa que aconsegueixen amb això és que perden fidels en una sagnia constant. Vergonyós "urbi et orbi".

    ResponElimina
  5. Con la Iglesia hemos topado!!!
    No nomès la cátòlica, totes son instruments de manipulació, control i impediment per al progrès.
    El que hi hagi algú que pugui defensar, o restar importància al tema dels abusos sexuals no té nom!!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Jo flipo amb el fet que es parla de la pederastia com qui parla de qualsevol tema banal. I, en canvi, jo ho veig com un crim! Per mi, és matar criatures en vida!I, a més, aquestes criatures són el nostre futur!

    ResponElimina
  7. Paco
    Per descomptat que hi ha personatges que anyoren l'Inquisició i que si poguessin encara estarien fent fogueres a la plaça pública.

    Mercè,
    Tu has vist mai "integristes" que admetin que potser no estan fent les coses correctament?.

    Manel,
    I tant que ens en recordem!!

    Francesc,
    Jo tampoc se fins on podem arribar, o quina nova barbaritat descobrirem demà.

    Maria,
    Tens tota la raó, el fanatisme, vingui d'on vingui és dolent, i una idea original que segur que es bona, es pot prostitui fins al límit per tal de mantenir el poder.

    Mariàngels,
    Totalment d'acord ho ha coses amb les que no es pot jugar i quan hi ha nens i joves pel mig, encara menys.

    ResponElimina
  8. Bufff, em costa parlar d'aquest tema sense encendre'm. Les jerarquíes quasi sempre es dediquen a justificar sigui com sigui l'estructura que els ha colocat en situacións de poder...un fàstic, vaja.

    ResponElimina
  9. Tota la vida els capellans s`han amagat les seves vergonyes, segons diuen en nom de l`església, que s`abusi dels menors es lo mes lamentable que hi ha, ja que destrocen la vida del que els ha patit.
    Petons

    ResponElimina
  10. La veritat és que a ells no els hi cau la cara de vergonya i perquè no dir-ho tampoc els anells en fer declaracions com una defensa subliminal de pederàstia feta pels capellans ( es deuen pensar que com que ells estan beneïts per Déu , els hi és permés tot). Però la gent no és tonta o més ben dit la majoria de gent i el que passa és que amb aquestes declaracions queden retratats . Sempre n'hi haurà que vulguin cremar els altres amb fogueres però ,jo esper que això no es produeixi mai més ,noltros encara tenim molt recent quan el senyor que governà Espanya durant 40 anys com si fos casa seva volia enviar els "xuetes" a camp d'extermini i avui en dia encara trobam gent que pensa que no estaría malament. Però deixau-me contar una anècdota , encara que ja sé que em quedarà una mica llarg. L'altre dia vàrem anar amb el club de lectura a visitar el que havia estat el call jueu de Palma amb un historiador que ens va explicar que allà a on hi ha actualment el parlament del Govern de les Illes Balears hi havia un convent de Dominics ( uns dels principals responsables de la Inquisició) i allà és a on hi havia les "gramalletes" o sambenets que posaven els xuetes per anar-los a cremar i estaven exposades . Quan arribaren els lliberals les guardaren en calaixos , quan vàrem tornar els absolutistes les vàren trobar i les vàren tornar a exposar , però quan tornaren els lliberals ( d'aqui vé l'expresió " girar la truita" ) vàren decidir que ningú més els empraríen i les vàren cremar . Idò heu de pensar , que l'església digué que així el que havien fet és que el xuetes havíen crema dues vegades, he,he.. Ells sempre duen la raó al seu costat . Però jo veig que cada vegada tenen més dificultat per trobar capellans i monges .Per quaqlque cosa serà.

    Perdonau per la llarga exposició . A vegades se'n va l'olla

    ResponElimina
  11. Oscar,

    Les jerarquies sempre han de justificar-se davant la "seva clientela", siguin eclesiàstics o polítics. I així els va, cada dia menys gens a "missa", cada dia més abstenció a les urnes. Tot plegat: lamentable.

    Sion/Miquel,

    El tema aquest dels pederastes se'ls ha escapat de les mans. L'escàndol és monumental i en paísos "catòlics" al 100% com Irlanda o Polònia, i això els fa molt mal i no saben com sortirse'n.

    Xisca,

    Pots allargar-te tan com vulguis, i més, si és per explicar coses tan interessants.

    Gràcies per les vostres aportacions

    ResponElimina
  12. Jo de debò que no sé si és que quan s'arriba a un cert grau de poder, sigui de l'ordre que sigui (polític, militar, religiós...), molts dels personatges que hi arriben sembla com si se'ls girés el cap, com si visquessin dins una bombolla, i acaben pensant-se que estan damunt del bé i del mal i que, per tat, poden fer i desfer segons la seva santa voluntat. A “El Periódico de Catalunya” d'ahir (dissabte, dia 17-IV), hi ha un articlede l'Antonio Franco que posa el dit a la llaga: http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=705320&idseccio_PK=1006

    ResponElimina
  13. Enric,
    I tant que posa el dit a la llaga. Fins el punt de dir que el Sant Colom es va equivocar, ja que va "inspirar" l'elecció com a Papa d'un encobridor d'abusos sexuals!. Gràcies per la recomanació de l'article de l'António Franco.
    Una abraçada

    ResponElimina