diumenge, 9 de maig del 2010

SE SABRÀ TOT

He començat a llegir els llibres del passat Sant Jordi. El primer que ha caigut ha estat un dels gran èxits de la diada: Se sabrà tot. La novel·la, del periodista Xavier Bosch (Barcelona, 1967), juga amb el poder, la corrupció i el periodisme com a nexes d’unió per mantenir la intriga d’una forma trepidant durant tota la història.


Aquesta comença amb l’explicació dels fets a càrrec de Dani Santana, que acaba de ser nomenat director del diari Crònica. Abans d’entrar en la narració dels fets, el Dani confessa “el càrrec em va durar unes sabates”.


I és que darrera de tot s’amaga un pla de determinats polítics per a requalificar uns terrenys a la ciutat de Barcelona en plena bombolla immobiliària. Pel mig es posarà en dubte el paper de la premsa i els escrúpols a l’hora de publicar segons quines notícies i les més que sospitoses relacions entre determinats mitjans amb el poder polític Per acabar-ho d’adobar, el cap de societat del Crònica, el Senza, investiga una xarxa de terrorisme islàmic i s’implica fins a les darreres conseqüències.


El còctel està servit, els estira i arronsa dels diferents personatges, alguns dels quals amb un passat poc clar, ens durà fins un desenllaç obert i inesperat. En resum, una narració que no està gens lluny de la realitat i d’uns fets que lamentablement es reconeixen perfectament, encara que en aquest cas, formin part de la ficció.

.

16 comentaris:

  1. Et felicito per la crònica. Jo també el tinc pendent de llegir.

    ResponElimina
  2. josep, com díu la biblia,"crec" benaventurats els que creúen en déu anirán al çel, al méu cas, dic benaventurats els que poden llegir trobarán la inteligençia, y a propósit de la tégua expoçició del llibre que tracta de la bombolla inmobiliaria a barcelona, en sembla que axó nó es res compara-ble al pais Valenciá y Murcia, per aqui en iá un autentíc desastre, tot el litoral fet pols, sense remei.....abraçades paco

    ResponElimina
  3. Aquesta llibre promet... Gràcies per fer-ne un resum, el tindrem present!

    ResponElimina
  4. Jo al Xavi Bosch desde que feia El Món a RAC1...'para lo que quiera'. I aquest llibre tard o d'hora caurà.

    ResponElimina
  5. El vaig començar aquest cap de setmana, i de moment va bé!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Estava segura que no decebria... Jo també el tinc a la llista de compres de Sant Jordi, però encara no l'he començat. Veient la teva crítica, em sembla que el faré passar al davant ;)

    ResponElimina
  7. Per la teva crónica crec que val realment la pena, però com es diu en aquests casos de política i corrupció, la realitat quasi sempre supera la ficció.
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. m'agrada molt en Xavier Bosch, els seus comentaris són sempre molt encertats... així és que aquest llibre ...el reservo per a aquestes vacances
    Gràcies

    ResponElimina
  9. Bona recomanació, me l' anoto per llegir-lo aviat.

    ResponElimina
  10. Gràcies pels vostres comentaris.
    A tots els que teniu previst llegir-lo, us desitjo que us enganxi tant com a mi.

    Una abraçada a tothom

    ResponElimina
  11. Amics, aquest és el llibre que li vaig regalar a en Kike per Sant Jordi, i l'està fruint moltíssim, o sigui que també el recomanem. Molts petons.

    ResponElimina
  12. Me l'hauré de llegir. I a mi que aquesta "trama" em sona haver-la vist en viu i en directe a València?...

    ResponElimina
  13. Excelente crónica.
    un abrazo desde chile
    edith
    la brujita

    ResponElimina
  14. Està molt bé aquest llibre d'en Xavier Bosch , i vos puc assegurar que a Mallorca tampoc ens salvem . Jo diria que el que passa aqui donaría per una trilogia , je,je..

    Molt bona recomanació.

    Gràcies

    ResponElimina
  15. Un llibre que val la pena llegir. Directe, trepidant i original. Una barreja explosiva. Et deixarà volent llegir més.

    ResponElimina