diumenge, 30 de maig de 2010

TALLER MONOGRÀFIC SOBRE PA AMB EL DAVID LIENAS

Aquest darrer divendres una colla cada vegada més nombrosa de blocaires varem assistir a un taller a l’Espai Consum dels Supermercats Bonpreu, en aquesta ocasió un monogràfic sobre les varietats del pa, a càrrec del xef David Lienas.

Les receptes que ens va proposar van ser coca de recapte, pizza Margherita, pa de llet amb nous, pa de formatge amb pebre vermell picant i pa de bacó amb cervesa negra.

El David va fer les receptes a partir de la massa mare, però com que fer-la és qüestió de dies, ell va fer una “petita trampa” i ja la tenia preparada, per tant, només li va caldre afegir-la als altres ingredients de les receptes.

Sempre comentem que el David a l’hora que va treballant, ens explica mil coses i ens dóna molts consells, però és que divendres, portàvem 45 minuts de taller i encara no havia començat a fer res, només parlava i parlava!. I nosaltres no paràvem de preguntar, i és que l’afició per fer pa a casa cada dia va en augment!. Ara, quan va anar per feina, ja no va parar i els resultats van ser excel•lents!.

Una vegada més, donar les gràcies al David i als Supermercats Bonpreu i dir que ja esperem la propera trobada i que sigui tan nombrosa com aquesta darrera. Em sembla que hauríem de “passar llista” en arribar, perquè és difícil saber qui és qui!.

.

30 comentaris:

  1. estimat josep. yá veo que aumenta la familia blogaire a las clases, de lo cuál me alegro mucho, con las cosas que se aprenden alli, el problema es que barna está muy lejos de mi pueblo, péro bueno gracias a vosotros que después explicais tan bién lo aprendido........abraçades paco

    ResponElimina
  2. Eiii, parella, ja teníu raó! Val la pena cada vegada més anar a un taller, doncs sempre aprenem coses noves.
    Josep, felicitar-te per aquestes fotos, com sempre, perfectes.
    Salut companys!!

    ResponElimina
  3. Ostes, en aquest no vaig poder venir, amb lo que m'agradaria saber fer pa! M'en alegro que anés tant bé!

    ResponElimina
  4. Què bé!!! Quina sort poder assistir a aquests esdeveniments gastronòmics!!! Sort que tenim de vosaltres que ens en poseu al dia!!! Per cert, en David no us va donar la recepta per a fer la "massa mare"? Salutacions

    ResponElimina
  5. A veure si hi ha algún durant Juny o Juliol que amb els horaris intensius d'estiu sí que hi podría assistir...tinc unes ganes...:))

    ResponElimina
  6. Va ser una classe molt intensa, oi? Estic segura que aquest cop la Glòria no va tenir temps d'apuntar a la llibreta TOT el que va explicar en David, je je je...
    He fet la coca de recapte i surt boníssima!

    ResponElimina
  7. Nois, celebro fos una classe tan xula i productiva, de fet ja he vist els panets de la cristina i sembla que no és la única que ja ha posat els deures a la pràctica!...Gràcies Gloria per les fotos i les explicacions!A reveure!

    ResponElimina
  8. Quina enveja que feis !!!! suposo que prest ens posareu alguna de les receptes i truquets d'en David. Jo ,com el Francesc , vos demano si vos va donar la recepta de la massa mare?

    Moltes gràcies per a contar-ho pels qui no podem anar-hi.

    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Espero sempre les vostres cròniques, m'agradan moltissim!!!

    Que be us ho vareu passar!!!!

    Petons

    ResponElimina
  10. Al final hauran d'ampliar l'aula!!!
    Sempre és intressant saber fer pà...ara jo el versionaré, amb les meves farines!!!
    ptnts guapus!

    ResponElimina
  11. Quines fotografies més maques! Va ser el meu primer taller i em va encantar.

    Petons

    ResponElimina
  12. Va ser com sempre una classe ben aprofitada!!! Nosaltres vam haver de marxar sense provar res, per tant ho he de fer tot ben aviat!!
    Petonets

    ResponElimina
  13. Quina classe tan interessant! Amb el que m' agrada a mi fer pa, i és que aixó de fer pa a casa em sembla que és adictiu, quan començes ja no pots parar!

    ResponElimina
  14. Ja amb va explicar el Miquel que la classe va se sensacional com sempre, quin greu no haver pogut ser-hi.
    Molts petons

    ResponElimina
  15. A mi em serà molt difícil venir mai a algun taller d'aquests, però creieu que em vaig apuntant les receptes...

    ResponElimina
  16. Paco,

    Aquesta vegada hi havia una bona colla, es veu que això de fer pa interessa a molta gent. Ara ens toca provar-ho!

    Carme,

    I tant que n'aprenem de coses, moltes!. Gràcies de part del Josep pels elogis cap a les seves fotos!.

    Marta,

    Segur que veuràs les receptes, de fet, ja hi ha blocaires que les han posat en pràctica!.

    Francesc,

    Doncs la veritat és que la recepta detallada de la massa mare no ens la va donar, ens va explicar el procediment, però que jo recordi no ens va donar quantitats.

    Òscar,

    A veure si hi ha sort, que encara queden uns quants dies abans de vacances!.

    Gemma,

    Vaig fer el que vaig poder, però t'asseguro que hi ha coses que ara que les llegeixo, no les entenc!!!!.

    La coca de recapte és el que més em va agradar!.

    ResponElimina
  17. Mercè,

    Ara només ens falta la pràctica, la teoria la tenim tota, tota, tota!

    Xisca,

    Ja li comentava al Francesc que si no recordo malament, la recepta de la massa mare no ens la va donar.

    I un truc per fer llevar la massa: posar-la sota el llum d'una làmpada halògena de sobretaula de despatx. No hi vaig pensar quan vaig escriure el post.

    Dolors,

    N'hauríem d'organitzar alguna per terres de Lleida!

    Marta,

    Si versiones les receptes per fer servir farina sense gluten, has de posar proteïna vegetal o purè de patata liofilitzat, perquè la massa agafi cos.

    Carme,

    Ara miraré la foto, a veure si et trobo, després d'haver vist la teva del teu bloc, juntament amb els panets.

    Ens veurem a la propera, oi?

    MaryLou,

    Em sap greu dir-te que us ho vareu perdre!. Tot era molt bo, je, je.

    Anna,

    Jo no n'he fet mai. A veure quan tinc unes hores seguides per dedicar-m'hi!

    Sion,

    És veritat, va estar molt bé, i encara que vas poder venir, segur que el Miquel posarà en pràctica el que va aprendre perquè ho puguis tastar tot!!. Ara ja li he creat pressió, je, je.

    Ma Àngels,

    Tens raó, la distància geogràfica va en contra d'aquests tallers, però no de les trobades. A veure si fem alguna cosa per terres gironines i ens podem trobar!

    ResponElimina
  18. una classe que segur que va ser molt profitosa, ja espero veure els post per saber ne més...
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. Vinc del blog de la Gemma, i et dic el mateix que li he dit a ella: Fa molt de goig veure tant entusiàstica participació!

    ResponElimina
  20. Hola Glòria i Josep,

    Bona crònica, va estar molt i molt be el taller amb el David, com sempre ple de trucs i de comentaris d'altres receptes, per un moment em vaig pensar que no tindria temps d'acabar-ho tot.

    Bones fotos també!!

    Una abraçada,

    Anna

    ResponElimina
  21. Glòria,
    estic d'acord amb tu en que hauriem de passar llista, perquè jo era el primer cop que venia i coneixia a molt poca gent...ara, em vaig quedar embadalida amb tot el què explica el David en pocs minuts, i tot el què fa en menys!!
    Fins la propera!

    ResponElimina
  22. Una classe genial, no et podies perdre ni un segon, tot el que va explicar era interessant!! Josep, les fotos fantàstiques!!

    ResponElimina
  23. Va estar molt bé! era la primera vegada que anava al Lienas, i segur que repetiré, però sobretot compartir l'estona amb tots vosaltres és un luxe.
    Mil petons i gràcies per aquesta manífica crònica

    ResponElimina
  24. Ei, parella, estic encantada d'haver anat a la classe del David i d'haver-vos conegut! Sou maquíssims!
    Estic amb la Glòria que hauríem de passar llista per saber qui és qui,perquè després vaig llegir que hi havia anat gent que em visita i que em deixa algun comentari i m'hauria agradat saludar-los, però no coneixia ningú, llevat de vosaltres i de la Gemma.
    Jo, com la Gemma, he començat fent la coca de recapte i ens ha agradat molt. Aquesta porta més oli que la que jo acostumo a fer, però ja m'agrada perquè veig que així és molt més elàstica i no costa gens d'estirar-la per fer-la ben primeta. Demà faré la pizza, a veure què em diuen.
    Espero poder assistir també a la propera trobada (i sense problemes amb els trens)!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  25. Cada dia hi ha més requesta a aquestes classes, eh? :) I pels que no hi podem anar, les vostres cròniques són genials! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  26. Alfons,

    La classe havia despertat moltes expectatives i realment no ens va decebre gens, ben al contrari, tothom va sortir ben satisfet!.

    Enric,

    Em sembla que va ser una de les classes més nombroses al Bonpreu. Aquest quorum s'ha de repetir!.

    Anna,

    És veritat, el David sempre explica i va fent, però aquest dia només parlava i parlava, sense fer res més!. Però ell domina la situació, eh?.

    Gemma,

    Doncs a la propera en identificarem millor, segur!.

    Cristina,

    A mi em va bé que vingui el Josep, encara que s'ha d'afanyar molt, perquè així ell fa fotos i jo escric, je, je.

    Maragda,

    Les classes del David estan molt bé, oi que sí?. Suposo que no vas fer com jo, escriure i escriure, perquè si no, el teu colze...

    Margarida,

    A nosaltres també ens va fer molta il·lusió conèixer-te. Esperem poder tornar-nos a trobar ben aviat. I és veritat això que dius, sempre marxem amb la sensació que no hem pogut parlar amb tothom, per això, has de tornar a venir!!!!.

    I que diligents que sou fent les receptes!. Jo encara no m'hi he posat!.

    Mercè,

    Estaria bé que poguessin coincidir unes vacances teves amb una d'aquestes classes, però si no pot ser, estem contents que les nostres cròniques t'apropin una miqueta.

    Una abraçada a tothom

    ResponElimina
  27. ...prenc nota de lo de la protïna vegetal, i de la patata liofilitzada...ja veuré on ho trobo això!!!
    Ptns
    Mil gràcies

    ResponElimina
  28. Marta,

    Quan el David parlava de proteïna vegetal, es referia al tofu i la patata liofilitzada és el puré de patates que trobem al súper. Així que suposo que no et costarà trobar-ho.

    Fins aviat

    ResponElimina
  29. A nosaltres també ena va agrada molt el taller, va ser molt profitòs!!

    ResponElimina
  30. Segur que sí, a més vosaltres ja en feu de pa, per tant, aprendre coses noves sempre va bé!

    ResponElimina