divendres, 4 de juny de 2010

PECAT DE XOCOLATA AMARGANT I SALSA DE TARONJA

Fa uns quants anys, el programa Cuines, de TV3, va dedicar vàries setmanes a la cuina dels restaurants centenaris de Barcelona.

Un dels restaurants que va presentar les seves receptes va ser Can Gaig, llavors encara al barri d’Horta.

Quan vaig veure aquesta recepta, me la vaig copiar i es va convertir en una de les meves receptes de capçalera, xocolatera com sóc!.

Ara feia temps que no la feia, però potser per associació d’idees, quan vaig veure el Carles Gaig al Show de Cuina, al teatre Goya, la vaig recordar, no m’hi vaig poder resistir i... vaig pecar!

Ingredients per als pastissets:

- 250 g de cobertura de xocolata (64% cacau)
- 250 g de nata líquida

Ingredients per a la salsa de taronja:

- 1 taronja
- 140 g de sucre
- Aigua

Preparació :

En primer lloc, posar aigua, sucre i una taronja sencera en una cassola, i deixar-ho bullir durant mitja hora.

Després, tallar la taronja amb pell i tot i posar-la en un recipient amb l'aigua i el sucre; triturar-ho i reservar-ho.

Per muntar el pecat de xocolata, posar a bullir la nata líquida i anar-la abocant poc a poc en un bol on hi haurà la xocolata de cobertura. Remenar-ho bé perquè es vagi desfent, i quan estigui desfeta del tot, acabar-hi d'abocar la nata restant.

Posar la xocolata en uns motlles petits i posar-los a la nevera almenys 7 o 8 hores. Desemmotllar-los i espolsar-hi pols de cacau pel damunt. Serviu-ho amb una mica de crema de taronja.

Comentari:

Jo vaig fer servir un motlle de silicona amb sis piràmides i per assegurar-me que podria desemmotllar-ho bé, vaig posar el motlle al congelador i el vaig treure el matí del dia que ens ho havíem de menjar per dinar.
.

39 comentaris:

  1. Pecaré...ho sé, però ja demanaré perdó a la bàscula!

    ResponElimina
  2. tens tota la raó, axó es un pecat "de lesa humanitat" peró dexem pasar-lo per que, ja mirant el plat pareix veure la porta de la glória,,....abraçades paco, el blog es el de la megüa filla

    ResponElimina
  3. I tant que és un pecat això..no podria tenir millor nom!.Però la taronja es bull sencera i es tritura sencera?,que curiós.Prenc nota!.Has rebut correu Gadget's? demà et truco!

    ResponElimina
  4. Doncs jo pecaré perquè ha de ser deliciós!!! Quina salivera!!! ;) I la salsa de taronja, molt adient!
    Petons!

    ResponElimina
  5. Ohhh veig que tens pecats en forma de piràmide!! :-) Aquesta recepta es veu molt fàcil, queda pendent!!

    ResponElimina
  6. Glòria, no tinc comentaris!! Si la meva mare pogués provar això.....

    ResponElimina
  7. Has fet un pecat celestial, una temptació amb forma de piràmide. Ens encanta la presentació que has fet. Mil petons, bonica, i visca la salivera xocolatera (mira un rodolí!!). Muac

    ResponElimina
  8. Mea culpa, mea culpa, mea culpa, mea culpa, mea culpa,...

    :))

    ResponElimina
  9. Em sembla que aquí som molts pecadors, je je je.... ens trobarem tots al purgatori expiant aquests pastissets :)

    ResponElimina
  10. Glòria, hola guapa,
    Haurem de pecar, una vegada més :) És irresistible aquest postre, amb aquesta excel·lent presentació ;)
    Bon cap de setmana, petons per en Josep i per tú,
    Marina

    ResponElimina
  11. Visca el pecat!! Sóc xocolataddicte!!! Pequem, pequem, que demà ja ens absoldrem!!! T'ha quedat brutal!!!! Quina ganaaaaa!!!! Visca!!!!

    ResponElimina
  12. Aquí també som pecadors, son genials i boníssims aquets pecats, queda copiat, i com diu la Gemma uns mes cap al purgatori.
    Molts petons

    ResponElimina
  13. jo també em confesso pecador i sense cap ànim de penediment!! i si cal pecar, millor deixar de banda els venials i anar directe cap als mortals... de l'estil d'aquests!!
    Una abraçada ... ¡pecadores!

    ResponElimina
  14. Qué bó!!!!
    Vinga, que no engreixa la xocolata, qui engreixa som nosaltres!!!!
    Aquesta manera de fer la salsa de taronja la vam fer una vegada al Museu de la Xocolata, és ben fàcil i molt bona!
    Petonets

    ResponElimina
  15. Noia la Xocolata és el meu pecat més gros!!!!

    ResponElimina
  16. Mª Àngels, creus que una penitència col·lectiva seria efectiva?.

    Paco,

    M'has despistat, eh?. Així que la teva filla també forma part del món blocaire?. Passejaré pel seu bloc amb calma i tranquil·litat.

    Mercè,

    La taronja sí que s'ha de bullir sencera i triturar-la sencera,amb pell i tot, així li queda un puntet d'amargor, però només una mica, eh?, que el sucre ho esmorteeix molt.

    Mercè,

    La salsa de taronja hi va molt bé, i quan es va acabar la que havia posat inicialment al plat, com que en quedava, a repetir!.

    Anna,

    Aquests són pecats confessables, ja, ja. A veure si tu també caus a la temptació!.

    Cristina,

    És que la xocolata és taaaaaan boooooona!

    Parella,

    Doncs a veure si caieu a la temptació!. Jo us ho he posat fàcil, eh?

    ResponElimina
  17. Òscar,

    Tu ja expies el pecat per endavant, eh?.

    Gemma,

    I de quina manera més dolça!!!.

    Marina,

    Això que diuen que la xocolata crea addicció, em sembla que és veritat, ja tinc ganes de tornar-ne a fer!.

    Francesc,

    Quan faig alguna cosa amb xocolata, sempre penso en el xocolataddicte per excelència: tu!!!. Mira que sempre recordo com t'agrada la xocolata (com a mi, més o menys).

    Sion,

    Em sembla que hauran de passar llista al purgatori, perquè no quedi ningú a fora, je, je.

    Alfons,

    Sí senyor, i sense cap remordiment de consciència, eh?. Com diu tu: "gaudir-ho de gust".

    MaryLou,

    Uf!! Quin pes que ens has tret de sobre, ara ja podem menjar-nos-ho sense patir, je, je,

    Dolors,

    Ja has vist que aquí tots som de la mateixa confraria, així que endavant, a pecar!

    ResponElimina
  18. No sé si hi cabrem tots els pecadors, allà on ens enviaran a expiar les nostres faltes! Crec que per estalviar-se feina, ens absoldran a tots. Així que pequem tots sense remordiments! Aquestes piràmides bé s'ho valen!
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. gloria, la megua filla té un blog de viatjes, en gener passat anaven a tancar la agéncia aón treballava, peró la megua filla es té molt ben posssat, cal dir es valenta, y se la quedat ella, nó volia annar al paro, y air vaig annar a la ségua casa a veure als méus nets y desde es séu Pc, te vaig fer el comentari, de totes maneres pots vissitar el séu bloc encara que está encomensar-lo, y per axó li a possat anarivindre, ir y venir....abraçades per tu y josep..........paco

    ResponElimina
  20. Glória; Jo no crec que hi hagi cap pecat, de moment, hi encara, no s'ha inventat menjar sopes de xocolata, amanides de xocolata, llegums amb xocolata... per tant si es fa un goig d'aquestes característiques, no hi veig motiu de pecar.
    Que vagi de gust, i de goig, Glória¡¡ :-D
    Salutacions per el Josep.

    ResponElimina
  21. Jo també el faré aquest pecat!!! Ha de ser música celestial!!! Gràcies per penjar la recepta. Petons

    ResponElimina
  22. Ay Glòria, m'afegeixo als pecadors...Una abraçada

    ResponElimina
  23. Margarida,

    Doncs com més serem més riurem!!!

    Paco,

    Desitgem molta sort a la teva filla en aquesta nova etapa i ja em vist el bloc. Ens agrada veure-hi Barcelona. Seguirem les seves propostes!.

    Josep,

    És que la xocolata dóna per tant!. Sopes de xocolata, dit així potser no, però cremetes, segur que sí!.

    Mercè,

    És d'aquelles receptes de repetir, segur!.

    Maia,

    Hola, pecadora!!. Tu també has caigut a la temptació, eh?.

    ResponElimina
  24. Ei...t'he enxampat!,com ho saps que faré amb les nenes la recepta de la gemma??...je,je.Quan el fem seràs la primera a tastar-lo!

    ResponElimina
  25. Olá;
    Magnífica esta recita.
    Muito bonita e rica!
    Congratulações pelo blog, vou seguir.
    Eu os convido para me visitar em Pecados da Mesa.
    Beijo!

    Maria Paula-BRASIL-

    ResponElimina
  26. Ostres que bo!!! M'encanten aquests tipus de pecats!

    ResponElimina
  27. OOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLEEEEEEEEE!!! estic fent l'ona...... Peco segur.

    Muas!

    ResponElimina
  28. Fa vora uns 24 anys, quan vaig presentar els meus pares als pares de la meva dona ( el plat blanc ), ho varem fer a Can Gaig d'Horta. Sempre em porta bons records aquest lloc. Us haig de donar les gràcies, ja que el plat blanc promet que ho farà, i això m'encanta.

    ResponElimina
  29. apa, jo també m'he quedat sorpresa amb la salsa de taronja, i me l'apunta ja mateix!! Ah, i em sembla una proposta senzilla, barata, i pecaminosa!!!

    ResponElimina
  30. ...quina delícia....aquesta salsa de taronja ha d'estar brutal...Ohhh!!! (no tinc motlles de píràmide, però en tinc d'altres je je je!!!)
    Ptnts

    ResponElimina
  31. Quin autèntic pecat... de xocolata. Jo li dic pecat de xocolata a un altre "pecat" però pecaré a la teva manera, que també m'agrada!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  32. Ostres tu! veig que a l'infern dels pecadors ens hi trobarem molta gent... què bé, no?

    ResponElimina
  33. Mira que soc pecador... (i a més m'agrada) però en el tema dolç, em sé contenir bastant be.. Però reconec que el que em tempta més són les combinacions toronja-xocolata_negra i aquesta seria una.

    ResponElimina
  34. Ummm quina forma més deliciosa de pecar :D heu aconseguit una bona colla de pecadors ehhh jajaja ja he apuntat la recepta!!! mercis per fer-la, ha de ser deliciosa...petontes

    ResponElimina
  35. Amb la força que em dóna ser conegut per un grup d'amics amb el sobrenom de “El mossèn”, ego us absolgo a totus (els tuus i els no tuus) picatores xoco-addictes, i més amb aquesta recepta, ja que sense ser cap “fan” de la xocolata, sempre he pensat que la combinació de xocolata amb la taronja és una de les combinacions més celestials que existeixen, i aquesta que ens presentes, Glòria, m'atreviria a qualificar-la de divina, sobretot tenint en compte que els “mossèns”, de les qüestions referents a la “celestialitat” i a les “divinitats” en sabem un munt.

    ResponElimina
  36. Hola Gloria i Josep!!!
    Avui que he actualitzat el blog aprofito per pasejar i deixar comentari.
    A mi aquest pecat mecanta jejeje, tambè soc molt xocolatera ha destar molt bo.
    Be espero no tardar tant en tornar a pasar per aqui.
    Molts petonets

    ResponElimina
  37. caram veig que no funciona la meva tecla dels apostrofs

    ResponElimina
  38. Mercè,

    És el que té això de passejar-se pels blogs, je, je.

    Maria Paula,

    Bem-vindo ao Cafè de Nit. Agora vem em seu blog e vi algo que eu também pecaram: Bolo Pudim De Laranja Com Chocolate !

    Marta,

    Doncs a mi m'agrada fer gran la colla de pecadors i pecadores!

    Gemma,

    Gràcies, gràcies ! . Peca, que val la pena!

    Sotaescala,

    Me n'alegro que aquesta recepta t'hagi portat bons records i si la Mercè s'ha compromès a fer aquest pecat, el record encara serà més proper!.

    Gemma,

    La salsa queda ben bona, amb un punt amargant però no massa, perquè l'hem bullit amb aigua i sucre. I si en sobra, una cullerada al ioghourt, ummmmmmmm! deliciosa!

    ResponElimina
  39. Marta,

    Si no tens motlle en forma de piràmide, aquest pecat pot ser l'excusa per comprar-ne un, je, je.

    Dolça,

    Aquests dos pecats de xocolata no són pas incompatibles, oi?.

    Chis,

    I tant! T'imagines la gresca que faríem?

    Ricard,

    Si t'agrada la combinació de taronja i xocolata, un dia és un dia, i tasta aquest pecat!.

    Mª José,

    És d'aquelles receptes que repeteixes. Trobo que això passa amb algunes receptes, eh?.

    Enric,

    No saps com em "tranquil·litzen" les teves paraules, tant per mi com per tot el munt de pecadors que s'han "retratat" en aquest post, ja, ja. M'agrada el teu sentit de l'humor!

    Tere,

    Benvinguda!. De tant en tant, una temporadeta de descans no va malament, però que no sigui molt llarga, eh?. Ah! i per la tecla dels apòstrofs, no et preocupis, això són meravelles de la tècnica, je, je.

    ResponElimina