dimarts, 31 d’agost de 2010

MOUSSE DE MASCARPONE AMB GRANISSAT DE CAFÈ

Per reprendre el fil amb el bloc després de vacances, una recepta de l’Escola de Cuina Montserrat Seguí, que em va passar una amiga. És molt senzilla de fer i va molt bé per als dies de calor. Cullerada a cullerada, es van barrejant els sabors de la mousse de mascarpone i del granissat de cafè, i és deliciós!.

Ingredients per a la mousse de mascarpone:

- 250 g de mascarpone
- 100 g de sucre
- 250 g de nata muntada

Ingredients per al granissat de cafè:

- 3 dl de cafè
- 50 g de sucre

Preparació:

Per fer el granissat, escalfar el cafè, dissoldre-hi el sucre i posar el líquid en una safata per anar al congelador que sigui molt plana, per fer una capa molt fina de cafè congelat.

Per fer la mousse, batre el mascarpone amb el sucre i afegir-hi la nata muntada suaument.

Repartir la mousse en copes de cocktail i reservar-les al frigorífic.

Triturar el granissat de cafè o simplement rascar-lo i distribuir-lo per sobre les copes de mascarpone.
.

24 comentaris:

  1. Quina passada de postre, intentarem fer-lo a casa, el trobo una delícia!

    ResponElimina
  2. Hola Glòria, guapa,
    Veniu de gala de les vacances amb aquest postre de luxe ;) Amb mascarpone m'encantarà! :) Prenc nota per deixar bocabadats als meus convidats!
    Benvinguts de nou!
    Petonets per tu i en Josep,
    Marina

    ResponElimina
  3. mmmm ...deliciós!!! mel'apunto!! Bona "rentré". Petons

    ResponElimina
  4. QUINA COMBINACIÓ DE SABORS MÉS ENCERTADA!refrescant, suau, i dolceta! una abraçada.

    ResponElimina
  5. Que bo! i que fàcil de fer! anims per la tornada.
    Petons

    ResponElimina
  6. El Mascarpone dóna categoria a les postres, ha d'estar deliciós
    Una abraçada
    Ester

    ResponElimina
  7. ...versió del tiramisú...és que el mascarpone és un ingredient versàtil i boníssim!
    Ptnts

    ResponElimina
  8. Té raó la Marta...el mascarpone és una joia.
    L'apunto per que aquesta mousse es tan fàcil i bona de fer que em servirà per a base de moltes cosetes :)

    ResponElimina
  9. El mascarpone i el cafè m'encanten junts, són els gustos que fan que m'encanti el tiramisú. I posats així en gotet, i amb les textures de mousse i granissat, han de ser encara molt més bons!
    Una recepta que m'apunto, és de les que m'agraden a mi. Heu començat la nova temporada amb molt nivell!

    ResponElimina
  10. Quina delicia de postres, jo també soc del club del mascarpone!!! i amb aquest granissat que fa "crec crec" al mastegar-lo ha d´estar boníssim!! petonets

    ResponElimina
  11. Mª Àngels,

    Són unes postres que no costen gens de fer i que fan quedar molt bé, ja ho veuràs!.

    Marina,

    Segur que els teus convidats quedaran bocabadats, i tant que si!

    Mercè,

    Fes-lo, segur que agrada. I ja tocava una reentrée, eh?. He estat molt gandula aquests darrers dies!.

    Mercè,

    La combinació del mascarpone i el cafè és molt encertada i sí, és dolcet, però no excessivament, que ja va bé!.

    Sílvia,

    Fàcil i bo va molt bé que vagin junts, sobretot quan fa tanta calor i una mica de mandra posar-se a la cuina.

    ResponElimina
  12. Ester,

    I fetes en individual, les postres encara queden més elegants!

    Marta,

    És perfecta la teva definició de "versió". Recorda el sabor del tiramisú però més lleuger perquè no hi ha els melindros.

    Òscar,

    Doncs aquí estem per veure les teves adaptacions!.

    Gemma,

    Moltes gràcies pels elogis!. Si proves de fer aquestes postres, ja les veurem, oi?

    Mª José,

    El contrast és molt bo però és bàsic fer el cafè congelat molt primet, perquè sigui fàcil picar-lo.

    ResponElimina
  13. Molt bona combinació....
    Aquesta me l'apunto

    ResponElimina
  14. Una recepta senzilla i de resultats espectaculars!!! MMMM!!! Amb tan cafetera com és l'Oreto, ja me la imagine gaudint-ne. Li l'hauré de fer un dia d'aquests que no estiguem a règim... Sí, encara continuem amb el "fantàstic i divertit" règim (<:C). M'apunte la recepta!!!
    Salutacions

    ResponElimina
  15. ondia !! que bo.... aquest no el deixo passar ..... una combinació deliciosa per a qualsevol d' aquestes nits que encafa ens queden d'estiu
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Una recepta molt refrescant i deliciosa, queda apuntada segur que ens encanta
    Petons

    ResponElimina
  17. El mascarpone, és d'aquelles coses que combina be amb un munt de components... I aquest que mostreu, segur que és una delicia.

    ResponElimina
  18. Hola guapis!
    Ja tornem pels barris, jejejejeje.
    Quina recepta tan refrescant i bona, me l'anoto!
    Petons!

    ResponElimina
  19. Hola Glòria, quina cosa més bona!!!Jo, com el Francesc, quan deixi el régim...Una abraçada

    ResponElimina
  20. Se m'habia passat aquesta recepta tan bona!! ja la tinc impresa. El mascarpone amb el cafè geladet, deuen fer un duo magnífic!
    Petonets

    ResponElimina
  21. El mascarpone és una de les meves debilitats!

    Aquesta recepta sí que li agradarà a la meva filla Natàlia, la única cafetera de la família!
    Ha de ser una recepta molt refrescant, oi?
    A mi, ja ho sabeu, no m'agrada el cafè. És nota gaire?

    ResponElimina
  22. Josep i Glória; ... goita quina cosa més senzilla i que a la vegada et dona una sensació plena de grandiositat amb aquets tres elements que porta aquesta mousse de mascarpone..., deliciós¡¡
    Que vagi de gust Josep i Glória¡¡ :-D

    ResponElimina
  23. "Made in Seguí", sense cap mena de dubte!: Original, senzill de preparar i amb magnífics resultats sempre garantits. Aquest diumenge cau, que darrerement estic molt engandulit amb la qüestió de postres.

    ResponElimina