divendres, 10 de setembre del 2010

11 DE SETEMBRE REIVINDICATIU

L’any 2006, Victor Alexandre va escriure “La paraula contra el mur” (la independència no és un privilegi). Som al 2010 i no crec que hagi canviat res. És més, en contra dels que alguns pensen, crec que la Diada Nacional de Catalunya ha de seguir sent una diada reivindicativa, tant de bo pogués ser ja una diada únicament festiva.

“Fa tres segles que la paraula catalana s’estavella sistemàticament contra el mur espanyol. Tres segles en el decurs dels quals homes i dones dels Països Catalans, vinculats a la política, les arts, les ciències o el pensament, han fracassat en l’intent d’explicar a Espanya la irrenunciable voluntat de ser del poble català. No poden admetre que els drets del pobles no prescriuen i que Catalunya ja era una nació molt abans que Espanya n’esdevingués. La idea és negar l’existència nacional de Catalunya per tal que així, reduïda la identitat catalana a un mer sentiment, no hi hagi cap escletxa jurídica que n’afavoreixi l’autodeterminació”
Extractes del pròleg del llibre “La paraula contra el mur” (La independència no és un privilegi) de Victor Alexandre - La Busca edicions (2006).

Malgrat tot, seguim caminant!.

Bona Diada per a tothom.


18 comentaris:

  1. estimat amic josep, ja saps que ame la llibertat sobre consevol cosa, vos desitje que tingau una diada maravellosa plena de llum y alegria, séc que em vás a permetre al téu blog, dir en silensi peró amb tota la megüa força, VIXCA LA REPUBLICA.......abraçades paco

    ResponElimina
  2. La memòria (i la quotidianitat colonial dels nostres països) ens ha de fer perseverar en el camí de la nostra llibertat. Independència!!! Bona Diada. "Qui perd els orígens, perd la identitat". Bona Diada!!! //*//

    ResponElimina
  3. Bona diada d'una catalana en terres illenques!!!!

    ResponElimina
  4. Josep; M'he "topat" amb la diada en el teu blog, i et desitjo una bona diada també¡¡

    ResponElimina
  5. Ara en venim, de la diada i de veure-us!,com cada any hi anem amb il.lusió, però haig de confessar que aquest any ha estat una mica decebedor...poca gent que deu haver canviat la senyera per la tovallola...Què hi farem?, potser el desencís guanyat a pols per a els polítics i la política ho condicionen, no obstant, cal seguir, reivindicant, festejant, intentant...VISCA CATALUNYA!
    VAJA SORPRESA!!! UN 10 PER A LA NOVA CARA DEL BLOG! M'AGRADA MOLT PERÒ MOLT MÉS!, AQUEST FONS COLOR CANYELLA I CAFÈ ÉS D'ALLÒ MÉS CALID! FELICITATS!

    ResponElimina
  6. Perdoneu el retard: Moltes gràcies per tot, i desitjo que, com nosaltres, hàgiu tingut també una bona Diada!

    ResponElimina
  7. Ara li deia a l'Enric de Ca l'Assur que ben poques senyeres vaig veure ahir al meu poble. Crec que dient que un 5% ja seria ser generosa!
    La gent s'ho va agafar com un dia de festa i se'n va anar a la platja a gaudir dels últims rajos de sol? Bé podien haver penjat la senyera abans de marxar, oi?
    Bona Diada!

    ResponElimina
  8. Hola parella!
    Feia un munt de temps que no entrava al vostre blog i m'alegra veure que, a més del canvi de look, seguiu en ple rendiment!!!
    Espero tenir més temps per llegirvos d'ara endavant!
    Una abraçada!
    Anna

    ResponElimina
  9. Es pero que hagueu passat una bona Diada. Jo crec que s' està fent camí cap a la independència, i crec que cada vegada hi estem més aprop! M' agradaria tant poder arribar a viure-ho!!

    ResponElimina
  10. Per cert, aquest nou look ens agrada molt! ^^

    ResponElimina
  11. Estimats amics,
    Certament aquesta Diada ha estat força atípica i possiblement la menys participativa dels darrers anys. Espero que això hagi estat per la coincidència en dissabte i que la gent volia aprofitar un dels darrers caps de setmana estiuencs. De totes maneres cal reflexionar sobre si hi ha influït el descrèdit dels polítics o la desunió de les diferents opcions independentistes. Queden dos mesos i mig per a les eleccions al Parlament català, i molt hauran de canviar les coses si no volem seguir com ara.
    Gràcies a tots pels vostres comentaris i opinions.

    ResponElimina
  12. No ens podem pas aturar. Ningú ens regalarà res, cal guanyar-s'ho.
    Endavant!!

    ResponElimina