dissabte, 20 de novembre del 2010

FAVETES SALTEJADES AMB PERNIL

Avui us proposo una altra recepta permesa a la dieta que estic fent, de la mà de la Rosa Maria, de Menja sa, de la qual ja us n’havia parlat.

El menú era: una crema de carbassa de primer plat, les favetes saltejades de segon i una peça de fruita per postres. Qui ho diria que això és de dieta?. I funciona!

Ingredients:

-       Favetes baby (fresques si és el temps, si no, congelades)
-       Ceba
-       Daus de pernil
-       Aigua
-       Oli
-       Sal
-       Menta

Preparació:

Ratllar la ceba. Tallar el pernil a dauets petits.

En una cassola, posar una mica d’oli i sofregir la ceba. Quan comenci a agafar color, afegir-hi el pernil i coure-ho tot junt una mica.

Afegir les faves i l’aigua justa perquè quedin cobertes, amb sal al gust, tenint en compte que hi posem el pernil, que ja és una mica salat. Posar-hi també unes fulles de menta.

Coure les faves fins que siguin tendres, tenint cura que no es quedin sense aigua, i si cal, n’hi afegirem una mica més.

Si us agraden els alls tendres, també en podeu afegir uns quants en el moment de sofregir la ceba.

28 comentaris:

  1. En cap moment diria que aquest plat és de régim, ara si que es pot dir: Visca la dieta!!!!

    petons

    ResponElimina
  2. Així és tot un plaer fer dieta. Les fotos han quedat genial, sembla que poguem ficar forquilla.

    Muas!

    ResponElimina
  3. nenaaaaaa...així dóna gust estar a règim!!!! quins plats taaaan bons!!!
    petunets,
    eva.

    ResponElimina
  4. Doncs per més que sigui de règim... és un dels meus plats preferits!!! Que bones!!
    Petonets veïns!
    Sandra i Xavi

    ResponElimina
  5. No sé què tenen les favetes que em tornen boja... així, no els cal res més!, tot i que (ondia, l'Artur!) les faves a la catalana per a mi son un plat estrella a casa meva, però tal i com les presentes són excel.lents!petonets!

    ResponElimina
  6. Un plat boníssim!! a casa les fem a la catalana o nomès amb ceba tendre, amb poc oli, ummmmm!
    Petonets

    ResponElimina
  7. A mi les faves no m'agraden gaire, però el mateix plat amb pèsols seria fantàstic.
    La dieta de la Rosa Maria funciona i és fàcil de seguir. Això significa que és una bona dieta, oi?

    ResponElimina
  8. Preciosa, bon dia. Aquesta dieta és de luxe, quines combinacions més bones de menjars, quines delicatessens!!! em penso que ara mateix li envio un correu a la gent de menja sa!!

    ResponElimina
  9. Tot sigui per a salut, jo em quedo amb el pernil, les faves em diuen res, de totes maneres, bon profit i ànims.
    Ester

    ResponElimina
  10. Visca les favetes, aquesta joia menuda que sovint ens és presentada en forma de la germana crescudeta que tambè és maca però no tant.
    No a casa, però en molts restaurants sí que venen les germanetes grans.

    En tot cas, amb el pernil i la menta fan una gran combinació :)

    ResponElimina
  11. Això té molt bona pinta, Glòria. El menú que proposes em sembla molt complert i realment bó, i perquè vingui de gust no cal fer règim.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  12. Hayyyy Glória, qué platito mas bueno, a buén seguro servirá para hacer una dieta, péro las cervecitas que me hacia con mis amigos con éstos platitos.......bueno de éso hace yá algún tiempo,...saludos paco

    ResponElimina
  13. Qué fàcil és fer dieta amb plats com aquest! Les fabetes amb pernil són tota una delícia.

    ResponElimina
  14. Lo de "ratllar" no lo entiendo, quieres decir cortar ¿no? Es que una vez probé a freir cebolla rallada y me salió amarga, bueno, por lo menos fueron dos veces o más las que me pasó eso. Desde entonces no hago caso a lo de rallar ¿o es que hay algún truco?

    ResponElimina
  15. Les faves no m'agraden gaire, però al Carles molt.
    Faig una amanida tèbia amb fabetes super fines, molt semblada a la teva i com no tenen un gust massa fort, me les mengo.
    Ara sapiguen que son de dieta, en faré més a sovint.
    Petons

    ResponElimina
  16. Dolors,

    Plats com aquest ajuden a portar la dieta amb alegria i tot!. La clau està en combinar els plats i el resultat és bo!.

    Gemma,

    T'imagines que poguéssim ficar la forquilla a tot el que veiem?. Llavors sí que hauríem de fer una dieta perpètua!.

    Eva,

    Plats de dieta com aquests animen a continuar!.

    Sandra i Xavi,

    A mi també m'agraden amb botifarra negra, però de moment... pernilet, que és mès "light"!.

    ResponElimina
  17. Mercè,

    Què dir de les que fas tu amb sobrassada?... Deliciosíssimes !!!. Però de moment, aquestes, les teves ja vindran!.

    Maria,

    Efectivament, a la catalana són boníssimes i fetes amb poc oli, doncs ja ho tenim!, de dieta!.

    Gemma,

    A mi, quan era petita, no m'agradaven les faves, però se'm feien atractives a la vista i amb els anys, m'han acabat agradant. Crec que la dieta podria permetre fer un intercanvi entre les faves i els pèsols, segur!.

    Txell,

    Realment es porta molt i molt bé aquesta dieta. De fet, ara mateix tinc al foc unes llenties amb verduretes per dinar demà. No està malament, oi?.

    Ester,

    Sempre es poden canviar les faves per pèsols, que també queden molt bons amb el pernilet, oi?

    Òscar,

    Quan és temporada de faves, val la pena aprofitar quan són petitones, que boooones!. I ben aromatitzades amb la menta!.

    Manel,

    És el que té aquesta dieta, que hi ha plats que no ho semblen, així és molt més "portable"!.

    Paco,

    Ja us imagino a tu i els teus amics amb platillos com aquest acompanyats d'una cerveseta!. Segur que ho devíeu passar en gran!

    Anna,

    Plats així animen a continuar i no costa gens d'esforç!

    ResponElimina
  18. quina pinta tan estupenda que té aquest règim !!! ...
    un abraçada

    ResponElimina
  19. Maac,

    La diferencia que hay entre rallar cebolla o cortarla pequeñita es que cuando la rallamos, desprende agua y a veces no interesa, pero esto que me comentas del sabor amargo, no lo he apreciado nunca. Intentaré encontrar la respuesta!

    Anònim,

    Coincideixo amb el Carles i per cert, qui ets?. Ja m'explicaràs aquesta amanida tèbia, que ara venen molt de gust aquest tipus d'amanides!

    ResponElimina
  20. Tinc favetes al congelador, ja no m'enrecordava! Aquesta setmana provo la teva recepta!

    ResponElimina
  21. Quin gust de règim, si podem menjar unes faves amb pernil com aquestes que ens presentes...

    ResponElimina
  22. Pues yo crema de calabaza cada 15 dias ahora que es la temporada me hago una, y las faves amb parnil un par de veces en la temporada tambien.buena dieta
    Bona setmana
    Una abraçada

    ResponElimina
  23. Hola Glòria!!! Jo també la faig, la recepta!!! És de règim com dius tu (i la Rosa Maria) i està boníssima!!! Aquest règim de Menja Sa funciona!!!

    ResponElimina
  24. Si aquest es un plat de dieta amb sembla que farem dieta
    Petons

    ResponElimina
  25. Hola Glòria,
    Jo no puc amb les faves enfugades, suposo que per això no em tiren massa i no em compro mai, ara, veien aquest plat... quin règim, no? Ja dic jo que de règims n'hi ha de molts tipus!!!
    Una abraçada a tots dos.

    ResponElimina
  26. Les faves son aquells menjars que com a míni cal fer un parell de vegades cada any... No són el meu plat preferit, però les menjo a gust..

    ResponElimina
  27. Carai Glòria, ens esteu fent posar vermellets!

    Ens alegrem que us agradi i que disfruteu de forma sana i equilibrada els menús de Menja sa.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  28. Maria Àngels,

    A més, ràpida de fer, que això també interessa!.

    Eri,

    És moooolt portable aquesta dieta, ja veus quines coses ens permet!.

    Miquel,

    La crema de carbassa també la fem sovint i ens agrada molt, i les faves, quan és temporada, també, però ara, a tirar de les congelades, que van sortir prou bones!.

    Francesc,

    A que sí que val la pena apuntar-se a la dieta Menja sa?. Els resultats són positius i això anima!.

    Sion,

    Va bé que ens ho posin fàcil quan cal perdre uns quilets!.

    Gemma,

    Quan era petita, no m'agradaven les faves però em feien goig, i ara les trobo ben bones. Però vaja, per això hi ha els gustos!.

    Ricard,,

    És allò que diem de menjar amb els productes de la tempodada, oi?. A mi també m'agrada fer-les quan són fresques una o dues vegades.

    Xavier,

    Jo estic molt contenta dels resultats i per tant, ho explico perquè si hi ha algú que es vulgui animar, que sàpiga quins plats ens suggeriu!.

    ResponElimina