La Sandra i el Xavi de Els fogons de la Bordeta i la Marina de Xocolata desfeta, han posat en marxa una nova secció que es diu “La recepta del 15” i consisteix en penjar cada dia 15 de cada mes, una recepta amb un ingredient base. Per a aquest mes de gener, ens proposen el calamar i amb aquesta recepta em vull afegir a la seva proposta, una mica precipitada aquesta vegada, per allò de les preses després de les festes, però per al mes que ve ja ho sabrem amb més anticipació.
És una recepta que vaig aprendre als cursos del Casal d’Hostafrancs, de la mà de la Conxita. A veure què us sembla!
Ingredients per a 4 persones:
- 750 g de calamars
- 2 alls
- 4 tomàquets madurs
- 30 avellanes torrades
- 2 llesques de pa
- Polpa de nyora
- Oli
- Sal
- Pebre
- Fumet de peix
Demanar a la peixateria que ens tallin els calamars a rodanxes.
Fregir les llesques de pa. Fer una picada amb les avellanes, la carn de la nyora els alls i el pa fregit.
Saltejar els calamars lleugerament salats, retirar-los de la cassola i reservar-los.
En la mateixa cassola de fregir els calamars, sofregir el tomàquet ratllat, afegir la picada, el fumet de peix, incorporar-hi els calamars i deixar-ho coure tot junt uns 15 minuts.
Que bé, Glòria! Estic molt contenta que t'apuntis a la proposta. Aquest calamars tenen una pinta increïble. Et felicito. T'esperem el 15 de febrer!
ResponEliminaPetons!
Glòria, quina il·lusió veure que has tingut temps de publicar! Si és que aquests de Sants podem amb tot ;)
ResponEliminaTenen una pinta fantàstica aquests calamars, per sucar-hi pa i no parar!
Molts petonets macos!
Sandra
M'encanten el calamars aquest amb aquesta salseta han de ser irresistibles i aquesta proposta em sembla genial, a veure si el mes vinent m'hi apunto
ResponEliminaEster
jejeje, a veure si porteu un tupper al Liceu i fem un mmm-tast! és lleig dir-ho però soc força calamaròfaga.
ResponEliminano coneixia la iniciativa, però és una bona idea, igual que aquests calamarsets que estan per sucar-hi pa!
ResponEliminaja teniu temps de cuinar entre foto i foto amb dives de l'òpera? ;)
Hola Glòria, jo també agafaria un tallet de pa i el sucaria... han de ser molt bons.
ResponEliminaFins aviat
Per ser que és precipitat t'ha quedat fantàstic. Amb el que m'agraden a mi els calamars!!
ResponEliminaSón de restaurant, amb salsa romesco no els he fet mai, me'ls apunto per a la propera!
ResponEliminaPer sucar-hi pa!!
ResponEliminaGloria no et podia trobar!!! La salsa romesco m´agrada molt però mai havia preparat els calamars així. M´ho apunto.
ResponEliminaPetons
Gloria no sabia esta propuesta haber si el proximo mes puedo.
ResponEliminaEstos calamares con salsa romesco me los llevo para probarlos,no lo echo asi nunca y tienen que estar deliciosos
un peto
miquel
Quina proposta més original,oi?.Jo ja faré el Febrer... A mi els calamars és que el tornen lela... Així que em podria menjar ben de gust totes les receptes que heu fet!Aquest suquet és per anar sucant, sucant...Una abraçada!
ResponEliminaQuin gran projecte aquest de penjar receptes amb un mateix producte o ingredient, em sembla fabulós. El teu guisadet de calamars amb aquesta salsa tan nostrada és fabulosa! Mil petons.
ResponEliminaEncara que sigui una mica precipitada, em sembla una recepta fantàstica!
ResponEliminaPer cert, el vostre article sobre la Sagrada Família ha donat molt que parlar a casa nostra. Hem estat hores discutint del tema! Però encara no hem tingut temps d'anar-la a visitar i me'n moro de ganes!!!!
Petons!
La Taula d'en Bernat
Ens agraden molt els calamars, però en romesco no els havia provat, envio la teva recepta en Joan. Petons
ResponEliminaPer sucar-hi moooooooooolt de pa aquests calamars!!!!!
ResponEliminaPtnts
Marina,
ResponEliminaEstic encantada d'haver participat en aquesta iniciativa vostra, trobo que és molt bona idea!. A veure què farem el 15 de febrer!
Sandra,
Ja refeta del tot?. Em va fer molta il·lusió veure que hi era a temps!. Molt bona iniciativa!.
Ester,
Segur que sí, el mes que ve volem veure la teva recepta!.
Kalamar,
Amb aquest nick, ningú ho diria, ja, ja!.
Manel,
Al mes que ve, a veure si també hi ha una recepta teva!. Ah!, i tant que tenim temps de cuinar entre foto i foto, més que res perquè jo cuino i el Josep fa les fotos, així que ens repartim la feina, je, je.
Què bons aquests calamars amb el suquet... per sucar-hi molt de pa. A mi m’encanten, així que recepta apuntada ! Petons,
ResponEliminaCarme,
ResponEliminaTots varem caure a la temptació de sucar pa però... era tant bo!
Cristina,
Aquesta vegada teníem pocs dies després de festes i fins el 15, però tot i així, prova aconseguida!
M. Àngels,
Un plat de xup xup que, si en sobra, encara és més bo!.
Jordi,
ResponEliminaÉs el que toca quan hi ha una salseta bona, oi?. Amb un bon pa, amb molta molla, ummmm, quin pecat, encara que un dia és un dia!
Roser,
Quina il·lusió veure't per aquí!. Jo també et vaig buscar i em sortia un bloc de llatí d'una escola o alguna cosa així. Ara, amb el teu enllaç, hi puc anar fàcilment!.
Miquel,
Jo ho vaig veure per casualitat, però estic contenta d'haver-hi participat. A la propera, una recepta teva!.
Mercè,
ResponEliminaA veure quin serà l'ingredient del proper 15!. De moment, les receptes del primer 15 són ben bones, i com que ens agraden molt els calamars, les tastarem totes, segur!
Parella,
Els amics de la Bordeta i la Marina van tenir una bona pensada!. A veure què hi haurà a la propera. Els 15 es convertiran en una cita habitual!.
Anna,
Varem tenir poquets dies però hi varem ser a temps!.
I sobre el tema de la Sagrada Família, com que és força complex, segur que dóna per estones de conversa. I per visitar-la, ja sabem el que ens toca si no volem fer cua els dissabtes de gener que queden!
Àngels,
Doncs a veure si el Joan els fa i els tasteu un dia d'aquests!
Xaro,
Em sembla que encara falten unes quantes "oooo" en el pa que varem sucar, je, je.
Eri,
Recepta bona i pràctica, es pot fer per endavant, així que cal tenir-la en compte!
Que bona, i com m'agrada que el romesco sigui fet amb avellanes, de Reus, espero!!!
ResponEliminaJa no hi soc a temps, a veure si el proper dia 15 ho recordo!
PTNTS
Dolça
Et dirè que em sembla a mi :):
ResponEliminaUna molt bona forma de donar un final feliç als calamars. Em pregunto si no ho podrè fer amb la sèpia que tinc ara mateix a la nevera...
Glòria,
ResponEliminaquin goig de cassola de calamars!!
Ara hi sucaria pa.
Una abraçada.
Molt bé, aquí tenim els calamars dels que parlàvem ahir :)
ResponEliminaSaps què trobo? Que totes les propostes de calamars que heu presentat són molt diferents! De farcits, a la romana, amb salsa... ni que us haguessiu posat d'acord no hauríeu presentat receptes de calamars tan diferents, oi?
Aquesta amb romesco ha de ser sensacional i molt adequada per la temporada de xató que tot just acaba de començar ;)
Què em sembla????? Excel·lent... per sucar-hi paaaaaa! Petons
ResponEliminaQuè bons, però que booons!!!! El pròxim 15 també m'apunto a la proposta!! Un petó, Paula
ResponEliminaQuina recepta més abellidora. M'encanten els calamars, i amb aquesta salseta, han d'estar per sucar pa i no parar. Una abraçada.
ResponEliminaHola Glòria! gràcies pel vostre comentari al bloc i per afegir-me a la vostre llista! ja m'he fet seguidora d'aquest raconet, així no em perdré res! petonets
ResponEliminaUna recepta ben original, sí senyor! i és que m'imagino els sabors i ara mateix m'en faria una bona tapeta!
ResponEliminaMolts besitos!
Glòria,
ResponEliminaEspero que siguin de Reus, encara que comprades a Barcelona!. A la propera que en compri, ho pregunto!.
òscar,
Jo crec que sí, diguem que els calamars i les sípies són cosins germans.
Carme,
El suquet és una temptació!.
Gemma,
Tens raó que les receptes que han sortit són ben diferents. A veure què hi haurà a la propera. He llegit algun comentari que demana alguna proposta dolça, va bé, oi?.
Mercè,
Per anar sucant i no parar!.
Paula,
Que bé, a veure si som molts per al proper 15!.
Asela,
Només hi ha una manera de parar de sucar pa i és dir: proooooou!.
Judith,
Benvinguda al Cafè de Nit!. Ens agrada veure't per aquí. Seguim en contacte!.
Maragda,
Ara que ho dius, com a tapeta, també estarien bé. Nosaltres els varem fer com a plat complet, però com a tapa, per anar picant d'aquí i d'allà, no està gens malament!
Una abraçada a tothom!
Veus que bé. Jo tampoc coneixia aquesta iniciativa. Fanstàstica recepta per cert! mmmmmmmmmmmmmmmmm! Una abraçada
ResponEliminaM'encantaaaaaaa!!! Quina pinta que té!! I amb pocs ingredients i fàcil...que més es pot demanar??? A veure si m'animo i la faig aquesta setmana. D'un dia per l'altre com ho veus?
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Rubén,
ResponEliminaA la propera, hi serem, oi?
Eva,
ResponEliminaD'un dia per l'altre, perfecte!. De fet, els suquets, a més de quedar més bons fets per endavant, ens faciliten la feina de tenir-los preparats amb anticipació. Petonets
Hola Glòria! Per fi he pogut passar pel teu blog a veure't. Quina pinta més bona que tenen els calamars i amb la salsa de romesco ha de quedar molt bé!!
ResponEliminaEm va agradar molt coneixe't l'alre dia encara que no poguessim xerrar gaire! Em quedo per aquí seguint-te i donant una volta!
Un petó :)
El romesco li va bé gairebé a tot, i aquests calamars tenen molt bona pinta.
ResponEliminaPetons
Una recepta ben bona i amb un bon tros de pa per sucar, que aquest suquet ha de ser una passada.
ResponEliminaOstres!
ResponEliminaQuina iniciativa més xula i quina recepte més interessant! Vaig a buscar més informació per participar-hi i un dia per guisar aquests calamars!
Salut, parella!
Hola Anniki,
ResponEliminaBenvinguda al Cafè de Nit!. Hem de repetir la trobada, perquè ja passa que quan hi ha força gent, és difícil xerrar amb tothom. Fins aviat!.
Sion,
El romesco és fantàstic, per sucar-hi pa!.
Anna,
Som molts els que hem caigut a la temptació del pa, eh?.
Massitet,
No sé si encara estàs, per aquí, mira el teu mail. I al proper 15, una recepta d'Olleta!.
Quina recepta més saborosa!!! I crec que potser es pot alleugerir i tot (per exemple, amb menys avellanes) i fer-la de règim. Segur que la prepare un dia que ens toquen calamars. A veure si a la pròxima convocatòria de cuina m'hi puc apuntar. Salutacions i enhorabona per la recepta.
ResponEliminaHola Glòria i Josep, em sembla un plat que fa molta mengera , trob que fan una pinta boníssima. Ara esper tenir més temps per a poder tornar a visitar-vos sovint. La de coses que m'he perdut.
ResponEliminaUna abraçada i feliç 2011
Ohhhh, ohhhh, ohhhh, això és massa, Glòria, que bo! A casa els calamars ens agraden molt arrebossat pero d'aquesta manera també els he de provar. Excel·lent!
ResponEliminaFrancesc,
ResponEliminaVeig que penses en clau de fer bondat, eh?. Doncs potser sí, unes quantes avellanes menys i així no pecarem!.
Xisca,
Quina il·lusió veure't per aquí una altra vegada!. A tots ens passa que hi ha èpoques en què les hores no donen per a tot!.
Gemma,
Els calamars a la romana són un clàssic, a nosaltres també ens agraden molt!
Haig de ser sincera... jo venia cercant una amanida de foie i peres que algú m'ha cometat era tan bona :-)
ResponEliminaSi és cert que aquest calamars obren la gana al mes inapetent..Bon plat, que dic, molt bon plat!!!
Petons
Glòria,
ResponEliminaQue bons els calamars de tantes maneres, aquesta amb la salsa romesco ha de ser també boníssima, només cal veure'n la pinta.
Una abraçada.
Gloria, estoy paseando por tu blog y me estoy encontrando con cosas buenísimas pero me he parado aquí porque este fin de semana hice calçots con romesco y me sobró salsa así que mañana para la cena haré esta receta.
ResponEliminaHablando de mañana, por la tarde a partir de las seis si te va bien podemos vernos y si no puedes mañana y te va mejor el jueves podría arreglarlo.
Me dices algo?
Besitos
Rosa