dimecres, 26 de gener de 2011

TIRAMISÚ DE TORRÓ

Doncs a casa nostra també va sobrar una barra de torrons de Xixona, per tant, no li podíem donar millor sortida que fer aquest tiramisú, seguint els consells de la Mireia Carbó.

No serà que quan comprem els torrons ja comptem que ens n’ha de sobrar un de Xixona, per després poder fer aquesta delícia?.

Ingredients: (per a 6 persones)

Per a la crema:


- 75 g de torró tou (Xixona) 
- 1 cullerada de sucre
- 2 ous
- 250 g de mascarpone
- 6 melindros durs


Per a l’almívar:


- 50 g de sucre
- 200 ml d’aigua
- 1 rajolí de moscatell


Per a la decoració:

- Ametlles laminades

Preparació:

Fer un almívar lleuger amb l’aigua, el sucre i un rajolí de moscatell. Per fer-lo, posar els tres ingredients en un cassó al foc, sense remenar-ho amb cap estri, només movent el cassó de tant en tant, fins que la mescla s’espesseixi una mica. Deixar-ho refredar i remullar-hi els melindros partits per la meitat. Col·locar-los al fons de copes o bols individuals.


Ratllar el torró. Muntar els rovells dels ous amb el sucre fins que doblin el seu volum. Muntar les clares a punt de neu.

Barrejar el mascarpone amb la crema de rovells, el torró, i per acabar, les clares muntades.

Repartir la crema sobre els melindros i deixar a la nevera fins el moment de servir. És molt millor fet d’un dia per l’altre.

Per decorar, posar les ametlles laminades en el moment de servir.

25 comentaris:

  1. Tens tota la raó, jo aquest any he comprat menys torrons que mai... i tb n'han sobrat jajajaja

    El tiramisú, m'encanta i mira que jo sóc més de salat... però és un dels meus postres preferits!! Així amb torró no ho sé, però té pinta de estar molt bó! Hauré d'anar gastant els torrons que han quedat :)

    ResponElimina
  2. Quina passada Glòria, tiramisú de torró!! Aquesta me l'apunto, que m'encanten les dues coses!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Una molt bona manera d'aprofitar les restes de turró.
    Un postre exquisit.
    Petons

    ResponElimina
  4. Al final veient aqueste receptes si que en comprarem torró de més.

    Muas!

    ResponElimina
  5. a casa no comprem mai torró pq no ens agrada massa, però aquesta versió de tiramissú ha d'estar boníssima! petonets guapa

    ResponElimina
  6. lA VERITAT ÉS QUE A MI QUE EL TORRÓ NO M'AGRADA MASSA ÉS L'ÚNIC QUE COMPRO AMB LA INTENCIÓ JUSTAMENT DE FER POSTRES, COQUES, MOUSSES...AIXÍ SI QUE M'AGRADA!.Has fet un postre molt temptador! i la decoració amb l'ametlla llaminada és preciosa!, fins demà!

    ResponElimina
  7. Molt bona pinta i... molta bona idea aquesta de comprar-ne més del necessari per fer meravelles com aquesta!
    Vaig a veure si en queda per l'armari... jajajaj

    Salut!

    ResponElimina
  8. Molt bo el tiramisú de torró,con las almendras laminadas toque estupendo ,yo tambien lo probe hace ya mas de un año,y nos gusto.
    Fins dema
    miquel

    ResponElimina
  9. De luxe total, jo també encara guardo una mica de torró per si de cas trobo una recepta que en porti. M'heu convençut amb la vostra!

    ResponElimina
  10. jajaja em sembla que tens tota la raó, glòria, i tothom fa les previsions de nadal pensant que allarguin perquè veig que a la majoria de blocaires us sobren barres de torró per fer postres!

    ResponElimina
  11. Sent de la Mireia Carbó no falla, oi?? t'ha quedat tan maco amb les atmelles... m'emnporto la recepta amb el teu permís. Jo ja no tinc torró, però el compraré per a fer aquesta delícia!!!
    Petonets

    ResponElimina
  12. El recordo aquest tiramisú, de quan hi podíem anar a les classes.
    Boníssim, el vem tastar i el vem fer per a la familia. Van al.lucinar :DD

    ResponElimina
  13. Ei, aquesta recepta és genial! Jo la vaig fer el Nadal 2009 i ens va agradar molt i molt. Va ser dels primers contactes amb tots vosaltres.
    Una abraçada

    ResponElimina
  14. M'agrada fer proves amb el tiramisú i aquest de torró em sembla fantàstic, felicitats i gràcies.
    Petonets

    ResponElimina
  15. Je je je... crec que sí comprem torrons de més per tal de poder preparar totes aquestes llepolies amb els que sobre :)
    Aquest any no he fet aquest tiramisú, l'any passat el vaig repetir tant que he volgut descansar... Queda deliciós!

    ResponElimina
  16. Molt ben aprofitat aquest turró...i en format tiramisú...m'encanta!!!
    Ptnts
    M

    ResponElimina
  17. Tot i que cada any sempre en sobren, però veient la quantitat de meravelloses receptes que van apareixent per aquestes dates amb les "restes". crec que el proper Nadal en comprare un parell de barres demés amb la sana intenció de poder-les aprofitar passades festes ...
    IUN abraçada

    ResponElimina
  18. Hola,
    ostres, al final hauré de buscar torró per on sigui... Té, realment, una pinta extraordinària! Petonets,

    ResponElimina
  19. Jo l'any passat també vaig aprofitar el que va sobrar per fer aquest tiramisú!!!!

    Us ha quedat preciós...i suposo que també boníssim!!!!!!

    Ptnts

    ResponElimina
  20. ohhhhhhhhh...crec que m'aproparé al super a veure si trobo alguna barra de xixona...jejeje!! Ha d'estar boníssim!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  21. Hola parella!

    La idea de reciclar aliments és molt bona i més veient aquest resultat.

    Felicitats!

    ResponElimina
  22. Mmmmmm!!! m'encanta el torró de xixona, i a l'alba el tiramissú!! així que si hem de fer unes postres amb torrons que siguin aquestes!!!

    ResponElimina
  23. Ja veig que l'any vinent hauré de fer sobrar una barra de torró de Xixona... De fet, gairebé m'agrada més aquest tiramisú que el torró en si.

    Fins aviat!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  24. Ja se m' han acabat els torrons però no descarto comprar-ne per fer aquest tiramisú de torró que deu ser mol bo.

    ResponElimina
  25. A mi ja no em queden torrons a aquestes alçades, però, per a l'any que ve, segur que cau!!! Espectacular!!! Salutacions

    ResponElimina