Doncs a casa nostra també va sobrar una barra de torrons de Xixona, per tant, no li podíem donar millor sortida que fer aquest tiramisú, seguint els consells de la Mireia Carbó.
No serà que quan comprem els torrons ja comptem que ens n’ha de sobrar un de Xixona, per després poder fer aquesta delícia?.
Ingredients: (per a 6 persones)
Per a la crema:
- 75 g de torró tou (Xixona)
- 1 cullerada de sucre
- 2 ous
- 250 g de mascarpone
- 6 melindros durs
Per a l’almívar:
- 50 g de sucre
- 200 ml d’aigua
- 1 rajolí de moscatell
Per a la decoració:
- Ametlles laminades
Preparació:
Fer un almívar lleuger amb l’aigua, el sucre i un rajolí de moscatell. Per fer-lo, posar els tres ingredients en un cassó al foc, sense remenar-ho amb cap estri, només movent el cassó de tant en tant, fins que la mescla s’espesseixi una mica. Deixar-ho refredar i remullar-hi els melindros partits per la meitat. Col·locar-los al fons de copes o bols individuals.
Ratllar el torró. Muntar els rovells dels ous amb el sucre fins que doblin el seu volum. Muntar les clares a punt de neu.
Barrejar el mascarpone amb la crema de rovells, el torró, i per acabar, les clares muntades.
Repartir la crema sobre els melindros i deixar a la nevera fins el moment de servir. És molt millor fet d’un dia per l’altre.
Per decorar, posar les ametlles laminades en el moment de servir.
Tens tota la raó, jo aquest any he comprat menys torrons que mai... i tb n'han sobrat jajajaja
ResponEliminaEl tiramisú, m'encanta i mira que jo sóc més de salat... però és un dels meus postres preferits!! Així amb torró no ho sé, però té pinta de estar molt bó! Hauré d'anar gastant els torrons que han quedat :)
Quina passada Glòria, tiramisú de torró!! Aquesta me l'apunto, que m'encanten les dues coses!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Una molt bona manera d'aprofitar les restes de turró.
ResponEliminaUn postre exquisit.
Petons
Al final veient aqueste receptes si que en comprarem torró de més.
ResponEliminaMuas!
a casa no comprem mai torró pq no ens agrada massa, però aquesta versió de tiramissú ha d'estar boníssima! petonets guapa
ResponEliminalA VERITAT ÉS QUE A MI QUE EL TORRÓ NO M'AGRADA MASSA ÉS L'ÚNIC QUE COMPRO AMB LA INTENCIÓ JUSTAMENT DE FER POSTRES, COQUES, MOUSSES...AIXÍ SI QUE M'AGRADA!.Has fet un postre molt temptador! i la decoració amb l'ametlla llaminada és preciosa!, fins demà!
ResponEliminaMolt bona pinta i... molta bona idea aquesta de comprar-ne més del necessari per fer meravelles com aquesta!
ResponEliminaVaig a veure si en queda per l'armari... jajajaj
Salut!
Molt bo el tiramisú de torró,con las almendras laminadas toque estupendo ,yo tambien lo probe hace ya mas de un año,y nos gusto.
ResponEliminaFins dema
miquel
De luxe total, jo també encara guardo una mica de torró per si de cas trobo una recepta que en porti. M'heu convençut amb la vostra!
ResponEliminajajaja em sembla que tens tota la raó, glòria, i tothom fa les previsions de nadal pensant que allarguin perquè veig que a la majoria de blocaires us sobren barres de torró per fer postres!
ResponEliminaSent de la Mireia Carbó no falla, oi?? t'ha quedat tan maco amb les atmelles... m'emnporto la recepta amb el teu permís. Jo ja no tinc torró, però el compraré per a fer aquesta delícia!!!
ResponEliminaPetonets
El recordo aquest tiramisú, de quan hi podíem anar a les classes.
ResponEliminaBoníssim, el vem tastar i el vem fer per a la familia. Van al.lucinar :DD
Ei, aquesta recepta és genial! Jo la vaig fer el Nadal 2009 i ens va agradar molt i molt. Va ser dels primers contactes amb tots vosaltres.
ResponEliminaUna abraçada
M'agrada fer proves amb el tiramisú i aquest de torró em sembla fantàstic, felicitats i gràcies.
ResponEliminaPetonets
Je je je... crec que sí comprem torrons de més per tal de poder preparar totes aquestes llepolies amb els que sobre :)
ResponEliminaAquest any no he fet aquest tiramisú, l'any passat el vaig repetir tant que he volgut descansar... Queda deliciós!
Molt ben aprofitat aquest turró...i en format tiramisú...m'encanta!!!
ResponEliminaPtnts
M
Tot i que cada any sempre en sobren, però veient la quantitat de meravelloses receptes que van apareixent per aquestes dates amb les "restes". crec que el proper Nadal en comprare un parell de barres demés amb la sana intenció de poder-les aprofitar passades festes ...
ResponEliminaIUN abraçada
Hola,
ResponEliminaostres, al final hauré de buscar torró per on sigui... Té, realment, una pinta extraordinària! Petonets,
Jo l'any passat també vaig aprofitar el que va sobrar per fer aquest tiramisú!!!!
ResponEliminaUs ha quedat preciós...i suposo que també boníssim!!!!!!
Ptnts
ohhhhhhhhh...crec que m'aproparé al super a veure si trobo alguna barra de xixona...jejeje!! Ha d'estar boníssim!!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Hola parella!
ResponEliminaLa idea de reciclar aliments és molt bona i més veient aquest resultat.
Felicitats!
Mmmmmm!!! m'encanta el torró de xixona, i a l'alba el tiramissú!! així que si hem de fer unes postres amb torrons que siguin aquestes!!!
ResponEliminaJa veig que l'any vinent hauré de fer sobrar una barra de torró de Xixona... De fet, gairebé m'agrada més aquest tiramisú que el torró en si.
ResponEliminaFins aviat!
La Taula d'en Bernat
Ja se m' han acabat els torrons però no descarto comprar-ne per fer aquest tiramisú de torró que deu ser mol bo.
ResponEliminaA mi ja no em queden torrons a aquestes alçades, però, per a l'any que ve, segur que cau!!! Espectacular!!! Salutacions
ResponElimina