dimarts, 15 de febrer de 2011

PIZZA ALS QUATRE FORMATGES (La recepta del 15)

El mes passat, la Sandra i el Xavi dels Fogons de la Bordeta i la Marina de Xocolata Desfeta, van tenir la pensada de proposar-nos fer una recepta amb un ingredient base cada dia 15. Aquest mes de febrer tocava pizza i aquí està la nostra!.

La recepta que he fet servir és del Fabián Martín, del seu llibre “Las mejores pizzas del mundo”.

He adaptar proporcionalment la quantitat dels ingredients als 380 g de farina de força que vaig comprar a Farinetes Baltà i de la massa que em va sortir, en vaig gastar una tercera part per a la pizza que veieu i la resta cap al congelador, encara que em sembla que no tardaré gaire a fer-la servir!.

Ingredients:

380 g de farina de força
190 ml (+ 20 ml si cal) d’aigua
7,5 g de llevat deshidratat
20 ml d’oli
5 g de sal
50 g de Mozzarella
50 g de formatge Emmental
60 g de Roquefort
30 g de formatge Raclette
Crema de llet
Nous

Preparació:

En un bol barrejar la farina amb el llevat. Afegir els 190 ml d’aigua i continuar barrejant amb les mans durant 6 minuts. Seguidament, afegir la sal i seguir amassant durant 6 minuts més. A continuació, incorporar l’oli i amassar 6 minuts més. Si al final del procés la massa no quedés prou llisa i lligada, afegir-hi els 20 ml d’aigua restants.

Deixar reposar la massa a la nevera dins d’un bol tapat amb paper film durant 24 hores i treure-la a la temperatura ambient una hora abans de fer-la servir, perquè es faci més flexible i es pugui estirar bé.

Emulsionar 30 g de roquefort amb 30 g de crema de llet i reservar. Estirar la massa de la pizza, untar-la bé amb l’emulsió de roquefort i crema de llet i posar-hi per sobre la mozzarella i l’emmental. Coure la pizza a 220º durant 20 minuts i als 15 minuts, afegir-hi els 30 g de roquefort restants, el formatge raclette i les nous.

39 comentaris:

  1. Visca parella, una gran pizza!!!! La massa del Fabián Martín no falla, eh? Nosaltres també la vam fer i és boníssima!!!
    Moltes gràcies per animar-vos a fer la pizza!
    Petonets!!
    Sandra i Xavi

    ResponElimina
  2. Quin goig que fa la vostra pizza! I quin goig farà el recull de pizzes de la inicitiva.
    Què treballadors, heu fet la massa i tot, la propera que faci no la compraré.

    ResponElimina
  3. Una pizza molt saborosa i equilibrada. Felicitats

    ResponElimina
  4. La barreja de 4 formatges que has posat m'encanta, són uns formatges que entre ells queden genials! I la pizza t'ha quedat molt maca, enhorabona! Jo espero poder participar a partir del més vinent :)

    Un petó!

    ResponElimina
  5. La de 4 kesus és la meva preferida!!! I la pizza casolana és la millor!!
    Ptnts i ànim amb els dies 15!!!

    ResponElimina
  6. La pizza de 4 formatges és la meva preferida també! llàstima que m'hagi de controlar el colesterol jejej.
    T'ha quedat molt apetitosa, i rodona! que això ja és difícil.
    Petons ;)

    ResponElimina
  7. veig que la 4 formatges agrada molt tothom, a casa també és la preferida, no cal dir-ho, però la faig diferent. aquesta me l'apunto, la font és garantia, i el resultat que n'heu tret, espectacular.

    ResponElimina
  8. A casa també sóm formatgerus, aquesta pizza segur que la trobem ben bona!

    ResponElimina
  9. Una pizza excepcional, la de 4 formatges!!!! aquesta massa no l'he fet mai, la provaré si la recomanes!
    T'ha quedat ben "pofesional"!!!
    Petonets

    ResponElimina
  10. Hola!
    Ains.. la de formatge és la meva preferida!! Una pinta excel·lent!!! Petons

    ResponElimina
  11. La pinta així d'entrada és ESPECTACULAR!!!
    Bona idea la del 15 :-)

    Petons

    ResponElimina
  12. Ostres Glòria, amb tanta pizza que estic veient m'està entrant una gana... Una recepta fantàstica! petonets

    ResponElimina
  13. Una bona proposta pels formatgers com vosaltres. La pizza als 4 formatges és una de les que més em demano quan surtim a sopar a una pizzeria. Queda boníssima, oi?

    ResponElimina
  14. Sandra i Xavi,

    Encantats de participar en aquesta iniciativa!. Quan pensàvem quina pizza faríem, de seguida ho varem tenir clar, la que més ens agrada quan en mengem fora de casa, per tant, decidit: quatre formatges i del Fabián Martín, el mestre!.

    Núria,

    Amb la recepta que varem fer servir, no costa gens fer la massa i fins i tot és divertit. A la propera, prova-ho, ja ho veuràs!

    Ester,

    És que el formatge ens agrada taaaaant, que no podíem triar-ne una de millor, o sí... hi ha tantes possibilitats a l'hora de fer pizza!.

    Anna,

    Vaig seguir la barreja que posava la recepta, i amb el toc del formatge raclette, tant cremós, va quedar fantàstica. Ara, a veure quina és la proposta per al mes de març!.

    Marta,

    Molt divertit com has versionat la paraula formatges, ja, ja. Aquesta pizza també és la nostra preferida.

    Helena,

    Sempre es pot fer alguna cosa amb els formatges baixos en greixos ara, el roquefort..., amb aquest no hi ha alternativa!. Però vaja, un dia és un dia!.

    ResponElimina
  15. Ja n'he sentit parlar de les pizzes de Fabián Martín, són una meravella. Aquesta vostra segur que està deliciosa, tot i que els ingredients que porta (els formatges), crec que serien massa forts per a mi (tinc intol·lerància a la lactosa i m'he de cuidar, si puc els evite). Una abraçada.

    ResponElimina
  16. Manel,

    Doncs ara hauràs de fer tu, ja m'has despertat la curiositat per veure la teva recepta!.

    Jordi,

    Per als formatgerus, aquesta és imprescindible!.

    Maria,

    Queda una massa primeta i molt cruixent, bona, bona i amb la cremositat del formatge, ummmmm!

    Eri,

    Veig que la de formatge agrada a molta gent, eh?. És que és tant bona...

    Dolors,

    Moltes gràcies!. A veure què farem per al proper 15!.

    Judith,

    Jo també n'he vist unes quantes, però segur que ja n'hi ha més. Vaig a donar una altra volteta!.

    Gemma,

    Precisament això varem pensar, si és la que més ens agrada, HEM DE FER-LA A CASA!. I aquí està, bé, ja no hi és, ens la varem menjar ben de gust!.

    ResponElimina
  17. Vig una mica despistada ara entenc perque n'hi han tant de pizzes.

    Us ha quedat genial.

    Muas!

    ResponElimina
  18. Ostres de formatge i amb nous per damunt...buf! En Fabián Martín és un crack de les pizzes...quan vaig saber que li dedicaven una setmana al Cuines de TV3 me´s vaig enregistrar tots.

    ResponElimina
  19. Gracias a esta receta del 15 os he conocido... nos vemos en la próxima de marzo!

    ResponElimina
  20. Questa pizza ha un bellissimo aspetto, deliziosa
    ciao

    ResponElimina
  21. Hola macos!, aquesta emulsió ha de fer la pizza molt suau i ben impregnada!. És curiós la manera tan diferent de fer la massa de pizza, tant amb els ingredients com en l'elaboració. Com havia de ser la vostra pizza?: amb MOLT de formatge i variat!, que amb el Josep al costat és com tenir un ratolí a casa, ja,ja. Un petó.

    ResponElimina
  22. Que bona!!!! aquesta l'he de provar! i amb els anous pel mig ha d'estar deliciosa.
    Josep, el pastís de xocolata de l'altra dia l'anís quasi ni es nota.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  23. Us ha quedat genial,la de formatge me agrada molt
    un peto
    miquel

    ResponElimina
  24. Gemma,

    Ja, ja, ara ho entens, oi?. Falta la teva!!!!.

    Cristina,

    Aniré al TV3 a la carta a veure-ho, no el vaig veure en directe.

    Salomé,

    Bienvenida al Cafè de Nit!. Seguimos en contacto. Te visitaré con más calma. Hasta pronto!.

    ResponElimina
  25. La 4 formatges és la meva preferida!!!!!!!! a veure si m'animo i en faig el finde...mmmmmmm!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  26. Stefania,

    Grazie mille per i complimenti e ancora di più proveniente da una italiana!

    Mercè,

    Efectivament!!!!, havia de ser de formatge!. Em sembla que també agradaria als ratolinets a casa vostra!.

    Gemma,

    Les nous hi van molt bé, repartides entre els formatges, ummmmmm, que bones!.

    Miquel,

    Veig que hi ha una bona col·lecció de blocaires formatgers, eh?.

    Eva,

    Feia mooooolt temps que no en feia de pizza, hauré de recuperar el temps perdut, je, je.

    ResponElimina
  27. Es veu irresistiblement saborosa, sort que no fa gaire que he sopat!

    ResponElimina
  28. La ñpizza de formatges és una de les que més agrada als meus fills, provaré de fer l'emulsió. T'ha quedat perfecte, felicitats!

    ResponElimina
  29. Hola macos!
    Sí senyors, una pizza ben clàssica i ben contrastada per una iniciativa ben xula, com la Recepta del 15!

    Salut i pizzes!!!

    ResponElimina
  30. Aquesta pizza te molt bona pinta, la de formatges es una de les meves preferides, però sense nous.
    Petons

    ResponElimina
  31. Que bona Gloria...
    La de formatges es la meva preferida, a més jo li poso sobint nous, es una convinació deliciosa.

    Petons i mossegada!

    ResponElimina
  32. Us ha quedat molt rodona! A mi no em queden mai així!
    Aquesta pizza a casa duraria un segon, quan fem pizza sempre n'hi ha una de formatges.

    ResponElimina
  33. Per a tots aquells que són formatgers aquesta pizza és una delícia!! Com us pot sortir tan rodona??!! una abraçada, Paula

    ResponElimina
  34. M. Àngels,

    Això està bé, mirar els blocs havent sopat, així no ens fem dentetes, oi?

    Cristina,

    L'emulsió fa que la massa quedi melosa, gens resseca, però no mullada, eh?

    Massitet,

    La de quatre formatges és la nostra!, així que no podia faltar a la recepta del 15!. A veure què ens proposaran per al mes que ve.

    Sion,

    Doncs sense nous, cap problema!. A gust del consumidor, i tant que sí!.

    Núria,

    Trobo que les nous combinen molt bé amb el formatge, per tant, aquí no podien faltar!.

    Mònica,

    És que aquesta és un clàssic i com a tal l'hem de mantenir!.

    Paula,

    El mèrit que quedés tan rodona és del Josep, a mi no em quedava tan rodona, je, je.

    ResponElimina
  35. Glòria, m'encanta el formatge. Amb el toc de les nous t'ha quedat molt bé.
    Fins aviat,

    ResponElimina
  36. tinc el llibre, però encara no m'he decidit per fer-ne cap ... aquesta de quatre formatges te aspecte magnific....a les pizzeries esta sempre entre les meves escollides ....
    Una abraçada

    ResponElimina
  37. Doncs si que fa goig!

    L'haurem de fer i tastar algun dia. Ara, segur que deu ser una pizza contundent.

    Una abraçada parella!

    ResponElimina
  38. Hola Glòria, m'apunto això de l'emulsió em sembla que l'amoroseix no? Aquesta casa meva triunfa segur.Una abraçada

    ResponElimina
  39. Aquesta és la meva, amb els formatges i les nous em semblen un toc excel.lent.

    ResponElimina