Paral·lelament als seus estudis de medicina, aprofitava qualsevol moment que li quedava lliure per dedicar-se a la seva veritable passió, escriure. L’any 1914 quan va esclatar la primera guerra mundial ja era un escriptor famós, va estar a França com a membre de la Creu Roja Britànica i més tard treballant per als serveis secrets britànics, que entre altres destinacions el van portar a la Rússia pre-bolxevic. Va viatjar per diferents països fins que l’any 1928 es va establir a la riviera francesa on va prosseguir amb la seva prodigiosa producció literària que incloïa obres de teatre, contes, novel·la, assajos i llibres de viatge. Durant la segona guerra mundial va treballar a Hollywood fent adaptacions i guions per al cinema, i després d’una curta estança a Anglaterra, va tornar a la seva casa de França on va viure i va seguir escrivint fins la seva mort. Una Casa a Florència va ser publicada l’any 1941, però fins a finals del 2010 no s’ha publicat en català, amb la traducció que ha fet Julià de Jodar.
La trama es desenvolupa al voltant de la Mary, una jove i atractiva vídua anglesa que passa uns dies de descans a la casa que uns amics tenen a Florència, quan rep la proposta de matrimoni de l’Edgar Swift, un amic de la família 15 anys més gran que ella i que està a punt d’aconseguir un important càrrec polític a l’Índia. La Mary diu que s’ho pensarà, tot i que creu que la seva vida s’estabilitzaria si acceptés la proposta de l’Edgar, al qual aprecia però no s’estima. Aprofitant que l’Edgar ha de marxar tres dies de viatge a Londres per acabar de concretar el seu nomenament, la Mary disposa d’un temps per rumiar la seva decisió, però durant aquests dies succeiran tota una sèrie de fets totalment imprevisibles que ho condicionaran tot.
La lectura d’aquest llibre es fa àgil i ràpida, es una història molt ben tramada que passa del romanticisme inicial a la intriga de la novel·la negra més clàssica. En resum, una narració breu però intensa, que demostra perfectament com els plans més sòlids se’n van en orris en un obrir i tancar d’ulls i, com he llegit en algun lloc, quan en una novel·la apareix un revòlver, sempre s’acaba disparant.
Bona nit!
ResponEliminamoltes gràcies, el tindrem en compte. L'afegirem a la llista de pendents com les receptes. Una abraçada,
Maugham és molt amè, es llegeix d'una tirada, com em va passar amb "Júlia" (es va fer la pel·li amb Annete Bening). Aquesta que recomanes té un molt bon traductor, apuntada a l'agenda, també!
ResponEliminaM´agraden molt aquestes novel.les de genère negra així com les pel.lis dels anys 40 que tractaven aquest gènere.En gaudeixo moltíssim. Gràcies per la recomenació.
ResponEliminaM' anoto la recomanació, que demà vull passar per la biblio i em faltava alguna idea més per endur-me.
ResponEliminaDe tant en tant m'agrada una bona novela negre, i més si tal com dieu és lleugera de llegir. Apuntat.
ResponEliminaAquesta novel·la, no tan sols es lleugera de llegir, sinó que també és ràpida ja que el llibre té només 140 pàgines. Per tant es un relat curt però intens. Molt recomanable pels que a vegades estem una mica cansats de llibres inacabables de 800 pàgines.
ResponEliminaGlòria, quina gràcia que m'ha fet que coneguis a la Montse Cabré, erem molt amigues i tot i que ara ens veiem poc seguim en contacte mitjançant el facebook i el correu. Realment un "panyuelu"!!!
ResponEliminaAra no tinc gaire temps per llegir (i quan en tinc... ja fa anys que dura això) i n'estic llegint algú però és de història de la cuina.
ResponEliminaPero sempre s'agraeix una bona recomanació, que entre altres coses et permet ampliar horitzons.
Una abraçada!
Josep, aquesta col·lecció de llibres (en tinc uns quants) van molt bé per llegir coses de qualitat. Aquesta ressenya teua tant engrescadora m'ha fet picar la curiositat. Ara quan puga, me'l compre i me'l llig. Salutacions.
ResponEliminaTens tota la raó, es una col·lecció molt atractiva, amb qualitat i àgil de llegir.
ResponEliminaUna abraçada
Com a lectora incorregible m'apunto aquesta obra a la llista. Gràcies.
ResponEliminaEstic segur que t'agradarà. Gràcies per la visita.
ResponEliminaBona nit,
ResponEliminaEl vostre bloc s'ha convertit en el nostre referent si volem anar al teatre, llegir un llibre o saber que s'hi cou a la vostra olla.
Avui he passat a veure que hi havia per Sant Jordi.
Una abraçada
Moltes gràcies per les vostres assídues visites, es un plaer rebre-us al nostre cafè, on ja sabeu, teniu sempre taula reservada.
ResponEliminaUna abraçada