En el bloc de l’amic Alfons, de Les receptes de Sant Hilari, vaig veure aquesta crema d’espàrrecs. La vaig trobar deliciosa, cremosa, per fer honor al seu nom i força primaveral.
Ingredients:
Un parell de manats d’espàrrecs verds
100 g de patata
100 g de ceba
400 cc d’aigua
100 g de formatge mascarpone
Sal, oli
Pinyons torrats
100 g de patata
100 g de ceba
400 cc d’aigua
100 g de formatge mascarpone
Sal, oli
Pinyons torrats
Preparació:
Separar les puntes dels espàrrecs i fer-les bullir en un cassó amb aigua salada durant uns 8-9 minuts, fins que estiguin cuites. Refredar-les amb aigua freda per tallar la cocció i conservar el seu color. Reservar-les.
En un altre cassó abocar-hi les patates, les cebes i la resta de les tiges dels espàrrecs, tallades a rodanxes d’uns 2 cm. Fer-ho bullir fins que estigui tot cuit.
Ja fora del foc, afegir-hi 80 gr. de formatge mascarpone, un rajolí d’oli i triturar-ho tot junt fins obtenir una crema ben fina. Rectificar-ho de sal.
Per servir, posar en el plat la crema d’espàrrecs, amb una quenelle de formatge mascarpone i decorar-ho amb uns quants pinyons torrats.
Ostres, cremeta d'espàrrecs... la farem aviat! Ens encanten per sopar, i d'aquesta no n'hem feta mai!! I el toc de mascarpone hi deu quedar genial, a pendents!
ResponEliminaPetonets macos
Sandra
Això de posar pinyons jo també ho faig a la crema de carbassó.
ResponEliminaMolt bona opció
Ester
La crema té molt bona pinta, i amb el mascarpone ja m'heu acabat de robar el cor...
ResponEliminapetons gastronòmics
Aixó té un aspecte exquisit. Prenc nota de la recepta. Moltes gracies per compartir-la.
ResponEliminaEsther
http://comosiempremadreando. blogspot.com
Amb el que m'agraden les cremetes, mai n'he feta una d'espàrrecs o sigui que recepta apuntada. Un petó! Paula
ResponEliminaGloria, exquisit a més no poder de bó, que maravella de crema,..............paco
ResponEliminaQue bona! amb el toc dels pinyonets i el mascarpone ha d'estar deiciosa!
ResponEliminaM'encanta el color d'aquesta crema, i la combinació dels espàrrecs amb el mascarpone ha de ser molt, però que molt saborosa!
ResponEliminabona crema i la combinacio amb el mascarpone i pinyons molt bona
ResponEliminapeto
miquel
Hola, bon dia!
ResponEliminaQuina crema més bona.. amb el mascarpone ha de quedar molt fina i gustosa. A més amb la presentació, els pinyonets, queda de +10! Petons
bon dia guapos! quina bona pinta aquesta cremeta, i amb els pinyons torradets ha d'estar de vici!!! petonets i bon cap de setmana
ResponEliminaUN clàssic deliciós!
ResponEliminaLa quenelle de mascarpone, els pinyons i les puntes d'espàrrec converteixen una crema de cada dia en un plat de diumenge!
Aquestes cremetes de verdures m'encanten! I amb aquesta presentació i el toc de mascarpone, fins i tot l'Aleix que es tira enrere davant de qualsevol verd, no es podria resisitir!
ResponEliminaPetons!
La Taula d'en Bernat
Sembla una crema deliciosa, i amb aquesta decoració que li heu fet, sembla un plat de dia de festa!!!!
ResponEliminaHem de menjar espàrrecs, que tenen moltes propietats, i aquesta és una recepta fantàstica!
Petons i bon cap de setmana!
Que bona amb el toc dels pinyonets. M' encanta!Q
ResponEliminaSandra,
ResponEliminaNosaltres també som molt de cremetes i aquesta dóna molt de joc, amb el toc de mascarpone, és ben cremosa.
Ester,
Jo no havia fet fins ara, però és una bona opció.
Jordi i Elba,
A nosaltres també ens agrada molt el mascarpone i quan en fem servir i en sobra, millor!, sempre li trobem una aplicació i a vegades caiem en la temptació de posar-hi la cullereta!.
Esther,
És una crema per repetir, segur!.
Paula,
És ben saborosa, i sobretot, que quedi espesseta, ummmm, deliciosa!.
Paco,
ResponEliminaSi entre arrosset i arrosset et ve de gust una crema, te la recomano!.
Albota i Jordi,
Els pinyonets li donen un toc cruixent força bo i el mascarpone... imdispensable!.
M. Àngels,
Allò que mengem pels ulls també compta, oi?. I mira que jo no sóc gaire del color vers, però també faig alguna excepció, je, je.
Miquel,
Em sembla que també hi podrien anar bé les nous, no et sembla?.
Elena,
És una manera de fer-la més atractiva encara, oi?.
Judith,
Molt bona i de temporada, amb els espàrrecs de primavera!.
Gemma,
ResponEliminaEls plats senzills també poden ser plats de festa, amb algun detall que els vesteixi una mica i llestos!.
Anna,
Doncs ja seria tot un èxit que l'Aleix posés la cullera en aquesta crema, a veure si es decideix!.
Margarida,
Els espàrrecs ens agraden de moltes maneres, en risotto, a la brasa, en truita, en cremeta... ja veus, et fem cas i en mengem força!.
Anna,
Amb els pinyonets, perfecte, però segur que també hi ha altres opcions, per variar.
La crema d’espàrrecs, amb aquest acompanyament esta deliciosa.
ResponEliminaMolts petons
Glòria.
ResponEliminaQuina pinta aquesta crema! La presentació, com és habitual a casa vostra, de primera.
Una abraçada.
Quin color, i quins ingredients!, mascarpone, pinyons... ha de passar suau i gustosa. Una cremeta que ha de sentar perfecte! Una abraçada amics!
ResponEliminaMol bona recepta, tan per el dia a dia, com per un entrant de festa.
ResponEliminaPetons
Ara que és temps d'espàrrecs, ens presenteu aquesta crema de categoria!! :)
ResponEliminaPetons!
Quin plat més bo, ara que els espàrrecs estan en el seu millor moment. M'agrada el toc del mascarpone i dels pinyons, sense cap dubte ha de millorar molt la recepta en sabor i textura. Besets.
ResponElimina