En la trobada blocaire a l’Empordà i el Pla de l’Estany, varem conèixer el Manu, d’El Rebost de l’Empordanet, un artesà de melmelades que té el seu obrador a Sant Pere Pescador.
El Manu elabora un producte que anomena llàgrimes, semblant a la gelea però amb molt menys contingut de sucre. En el seu bloc podeu trobar unes cúpules de violeta, que va fer amb les llàgrimes de violeta. Alhora, ens suggeria fer alguna cosa similar amb llàgrimes de mango i foie. Jo vaig recollir ràpidament el suggeriment i vaig fer aquestes semiesferes, una combinació deliciosa de textures i sabors que queda molt elegant per als pica-pica que tan ens agraden. Us explico com les vaig fer i us les recomano!.
Ingredients per a 16 semiesferes:
Un pot de llàgrimes de mango
Tres fulls de gelatina
200 g de foie
Posar els fulls de gelatina a remullar en aigua freda.
Liquar les llàgrimes de mango al bany maria, sense afegir-hi aigua, no cal, així es conserva tot el sabor de les llàgrimes.
Un cop remullada la gelatina, escórrer-la bé, afegir-la a les llàgrimes i remenar fins que quedi ben dissolta.
Utilitzar un motlle de silicona amb semiesferes. Posar una mica de líquid al fons de les cavitats, posar-hi una bola de foie a dins i acabar de cobrir amb més líquid.
Deixar a la nevera fins que qualli. Va molt bé fer-ho d’un dia per l’altre.
Desemmotllar les semiesferes (és molt fàcil) i presentar-les de la manera que més agradi.
Caram! Una mossegada de luxe. La combinació ha de se deliciosa. M'encanta el mango, i del foie no en parlem. Em sembla qu el'hauré de provar. A veure si sorgeix alguna ocasió especial per presentar aquesta delicia... ;)
ResponEliminapetonets!!
Ho trobo genial, i amb aquest mateix procediment es poden fer semiesferes de moltes coses, uuuuuuuffff!!!! . Quan tots vàreu explicar la trobada ja em va fer moltes ganes provar les llàgrimes . Gràcies per a compartir-ho . Una abraçada
ResponEliminaTant la combinació de sabors com la presentació m'han encantat!! Me l'apunto!! Gràcies!
ResponEliminaQuina presentació de luxe! i la combinació de gustos espectacular!
ResponEliminaUna abraçada!
Caram Glòria, caram!!! És una recepta de restaurant de luxe, queden unes semiesferes espectaculars! Tant de forma com de sabor, m'han encantat!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Quina cucada, aquestes boles són pròpies de l'alta cuina, moltes felicitats
ResponEliminaEster
Uau, em sembla un aperitiu sensacional, amb una presentació exquisita i una combinació de sabors fantàstica!
ResponEliminaJa sabeu que jo no sóc gaire de foie, però us asseguro que aquestes esferes les provaré! Han de ser ideals per a un dia que tens convidats i has de quedar molt bé ;)
A veure si puc aconseguir aquestes llàgrimes de mango...
Espectacular! Ha de ser una combinació de sabors boníssima! i a més molt ben presentat!
ResponEliminaQuina cullereta més atractiva...foie amb mango!!! No em puc imaginar el sabor...s'ha de probar, no?
ResponEliminaPtnts
M
Un aperitiu ideal per en Miquel, li encanta el foie i a mi gens, li faré i fins i tot intentaré provar-la ja que porta mango
ResponEliminaPetons
Marina,
ResponEliminaSi t'agraden aquests sabors, segur que t'agradarà, a més, queden taaant boniques!.
Xisca,
I tant, es pot aplicar la idea a altres versions, la imaginació al poder!
Albota,
El sabor és molt bo i a més, entren pels ulls!.
Elisabet,
És d'aquells aperitius que em sembla que quedaran com un clàssic a casa nostra!.
Sandra,
Amb el motlle de silicona de petites semiesferes, van quedar perfectes!. I el motlle, comprat a la Cristalleria Casas, al carrer de Sants!
m'he quedat amb la boca ben oberta al llegir el títol!! això ha d'estar impressionant, no??? M'ho apunto...m'encanta aquest aperitiu...un 10!!!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Ester,
ResponEliminaÉs d'aquelles coses que fan quedar bé i a més, són delicioses!.
Gemma,
Encara que no siguis massa de foie, en aquestes semiesferes hi va una boleta petita, només per donar el contrast de sabors, així que em sembla que t'agradaria. I amb el mateix sistema, altres opcions.
Marta,
Fins i tot sabia greu agafar-les, de tan boniques que eren!.
Marta,
Prova-ho!. A més, tu ja tens experiència amb les llàgrimes de mango, recordo el teu risotto.
Sion,
Segur que si ho tasta el Miquel, se'n menjarà més d'una!. I tu, també!
Eva,
ResponEliminaEstic contenta que t'agradi aquest aperitiu, a tu que ets molt de culleretes i d'aperitius. Jo me n'he copiat més d'un de teu!. Petonets al Jan!.
Quin aperitiu i quina combinació segur que tenien que estar molt bones. Petons
ResponEliminano calen pas grans artilugis per esferificar, oi? em sembla una gran idea, i senzilla de fer, a més el mango i el foi lliguen molt bé. i encara hi posaria per sobre un puntet de vinagre de mòdena reduït, o de crema vinagre de pedro ximenez.
ResponEliminaAixò és de bulli o més!, quina presència!, m'ho apuntaré per quan vingui gent a casa ja que a mi a sabeu que el foie...una presentació molt i molt bonica!
ResponEliminaGloria, sólament veure la pinta, já en diu devórame,, que bó gloria........paco
ResponEliminaQuantes culleres hi ha per cap? Jo no en faig prou amb una...
ResponEliminaQuina meravella. No coneixia les llàgrimes, remenant pels blocs ja he trobat en quina botiga de Reus en tenen. surto corrents a comprar-ne, aquest cap de setmana cauen segur! La idea per a fer-ho amb altres combinacions és genial.
ResponEliminaAixò és un delicatessen d'última generació!!!!
ResponEliminaNo sóc gaire amant del foie, però amb aquesta combinació m'atreviria a tastar-lo!
Petons
Gloria me encanta este aperitivo te ha quedado de maravilla una presentacion que con solo verla enamora.Este me lo llevo a pendientes y cuando encuentre las lagrimas de mango (ya se donde hay en la Boqueria)lo haGO SEGURO.
ResponEliminaPETO
MIQUEL
Mare meva... quina coseta més espectacular! El gust, sense dubte ha de ser exquisit, i la presentació és meravellosa. Posar això a taula, deu ser un ohhhhhh brutal. Petonets
ResponEliminaMai havia sentit aixó de les llagrimes de mango, pero vaja el Miquel ja m'ha dit on trobar-les...
ResponEliminajo vull tastar aixó.
petonets
Guapo, guapíssim. Un aperitiu per copiar, i ben aviat!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
No sé on deuen vendre aquestes llàgrimes de mango; en tot cas, aquest aperitiu ha de ser una autèntica delícia per al paladar. Explèndid! Una abraçada.
ResponEliminaÀngels,
ResponEliminaÉs d'aquells capricis que a més de bonics, són deliciosos!.
Manel,
Si esferificar vol dir fer esferes, doncs és això el que hem fet!. De totes maneres, em sembla que la textura de l'esferificació "made in Ferran Adrià" és consistent per fora i més líquida per dins. M'apunto el suggeriment de la reducció, tot just un punt a sobre, potser?
Mercè,
Tot i que no t'agrada el foie, així, embolcallat de llàgrimes de mango, quasi estic segura que t'agradaria.
Paco,
No podies ser més explícit, eh?. Això és el que varem fer a taula, no en va quedar ni una!.
M. Àngels,
Potser tres aniria bé?. A mi em sembla que sí!.
Ohhhh! oh! iohhhh! Quina cosa mes bonica i deliciosa! De luxe.
ResponEliminaPetons
Anna
Margarida,
ResponEliminaI si no agrada el foie, segur que vosaltres podeu posar-hi imaginació i fer-ho amb altres sabors, amb la mateixa forma, això sí!.
Miquel,
Agraeixo els teus elogis, tu que ets tan aficionat als aperitius. Per si et fallés la Boqueria, un altre lloc que tenen llàgrimes és a Can Gispert, al carrer Sombrers, 23, prop de Santa Maria del Mar.
Elena,
Els convidats primer s'ho miraran i després, quan ho tastin, veuràs quins elogis!
Neus,
ResponEliminaTambé hi ha llàgrimes de Pedro Ximénez. Amb la mateixa idea amb el foie a dins, què et sembla?
Glòria,
Quan vulguis!
Asela,
No sé si les llàgrimes arriben a València, tot és qüestió de buscar-les, si no, també es pot comprar per internet a la pàgina del Rebost de l'Empordanet. T'ho poso fàcil, eh?
Anna,
Això és el van dir a taula, i és que queden tan boniques i rodonetes, que conviden a tastar-les immediatament!
Ohhh!!! Un 10 de recepta!! M'encanta!!!!!!
ResponEliminaEspectacular i exquisit.
ResponEliminaDe estrella Michelen.......
Es una recepte per quedarse amb els convidats.
Felicitats Gloria.
Per cert,on trobes les llàgrimes?....
Hola Gloria, me acaba de decir Jaume que ha probado esta receta en tu casa, y que es exquisita! Aquí lo tengo a mi lado. Yo no conocía tu blog, a partir de ahora, te visitaré
ResponEliminabesos
Per la presentació i per la combinació d'ingredients aquest cop has superat totes les expectatives!ç
ResponEliminaGràcies per compartir-ho
Paula,
ResponEliminaFa molta patxoca i no és gens difícil de fer, què més podem demanar?.
Isabel,
Realment queda molt bé i molt espectacular. Les llàgrimes les venen a Can Gispert, al carrer Sombrers, 23, prop de Santa Maria del Mar.
Antonia,
ResponEliminaBienvenida al Cafè de Nit!. Ya veo que Jaume me hace muy buena propaganda!. Yo tampoco conocía tu blog, a partir de ahora, te visitaré a menudo. Un abrazo.
Marta,
ResponEliminaDe res, em fa il·lusió compartir-ho i si us animeu a fer-ho, encara més!
feia dies que no venia per aqui i només treure el nas, ja he vist dues receptes que passen directament a pendents.... aquesta i els canelons que vaig ara mateix a veure .. això és tenir sort, dos magnifiques propostes d'una tacada...!!
ResponEliminaUna abraçada