dimecres, 23 de març de 2011

SEMIESFERES DE MANGO I FOIE

En la trobada blocaire a l’Empordà i el Pla de l’Estany, varem conèixer el Manu, d’El Rebost de l’Empordanet, un artesà de melmelades que té el seu obrador a Sant Pere Pescador.

El Manu elabora un producte que anomena llàgrimes, semblant a la gelea però amb molt menys contingut de sucre. En el seu bloc podeu trobar unes cúpules de violeta, que va fer amb les llàgrimes de violeta. Alhora, ens suggeria fer alguna cosa similar amb llàgrimes de mango i foie. Jo vaig recollir ràpidament el suggeriment i vaig fer aquestes semiesferes, una combinació deliciosa de textures i sabors que queda molt elegant per als pica-pica que tan ens agraden. Us explico com les vaig fer i us les recomano!.

Ingredients per a 16 semiesferes:

Un pot de llàgrimes de mango
Tres fulls de gelatina
200 g de foie

Preparació:

Posar els fulls de gelatina a remullar en aigua freda.

Liquar les llàgrimes de mango al bany maria, sense afegir-hi aigua, no cal, així es conserva tot el sabor de les llàgrimes.

Un cop remullada la gelatina, escórrer-la bé, afegir-la a les llàgrimes i remenar fins que quedi ben dissolta.

Utilitzar un motlle de silicona amb semiesferes. Posar una mica de líquid al fons de les cavitats, posar-hi una bola de foie a dins i acabar de cobrir amb més líquid.

Deixar a la nevera fins que qualli. Va molt bé fer-ho d’un dia per l’altre.

Desemmotllar les semiesferes (és molt fàcil) i presentar-les de la manera que més agradi. 

38 comentaris:

  1. Caram! Una mossegada de luxe. La combinació ha de se deliciosa. M'encanta el mango, i del foie no en parlem. Em sembla qu el'hauré de provar. A veure si sorgeix alguna ocasió especial per presentar aquesta delicia... ;)
    petonets!!

    ResponElimina
  2. Ho trobo genial, i amb aquest mateix procediment es poden fer semiesferes de moltes coses, uuuuuuuffff!!!! . Quan tots vàreu explicar la trobada ja em va fer moltes ganes provar les llàgrimes . Gràcies per a compartir-ho . Una abraçada

    ResponElimina
  3. Tant la combinació de sabors com la presentació m'han encantat!! Me l'apunto!! Gràcies!

    ResponElimina
  4. Quina presentació de luxe! i la combinació de gustos espectacular!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Caram Glòria, caram!!! És una recepta de restaurant de luxe, queden unes semiesferes espectaculars! Tant de forma com de sabor, m'han encantat!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. Quina cucada, aquestes boles són pròpies de l'alta cuina, moltes felicitats
    Ester

    ResponElimina
  7. Uau, em sembla un aperitiu sensacional, amb una presentació exquisita i una combinació de sabors fantàstica!
    Ja sabeu que jo no sóc gaire de foie, però us asseguro que aquestes esferes les provaré! Han de ser ideals per a un dia que tens convidats i has de quedar molt bé ;)
    A veure si puc aconseguir aquestes llàgrimes de mango...

    ResponElimina
  8. Espectacular! Ha de ser una combinació de sabors boníssima! i a més molt ben presentat!

    ResponElimina
  9. Quina cullereta més atractiva...foie amb mango!!! No em puc imaginar el sabor...s'ha de probar, no?
    Ptnts
    M

    ResponElimina
  10. Un aperitiu ideal per en Miquel, li encanta el foie i a mi gens, li faré i fins i tot intentaré provar-la ja que porta mango
    Petons

    ResponElimina
  11. Marina,

    Si t'agraden aquests sabors, segur que t'agradarà, a més, queden taaant boniques!.

    Xisca,

    I tant, es pot aplicar la idea a altres versions, la imaginació al poder!

    Albota,

    El sabor és molt bo i a més, entren pels ulls!.

    Elisabet,

    És d'aquells aperitius que em sembla que quedaran com un clàssic a casa nostra!.

    Sandra,

    Amb el motlle de silicona de petites semiesferes, van quedar perfectes!. I el motlle, comprat a la Cristalleria Casas, al carrer de Sants!

    ResponElimina
  12. m'he quedat amb la boca ben oberta al llegir el títol!! això ha d'estar impressionant, no??? M'ho apunto...m'encanta aquest aperitiu...un 10!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  13. Ester,

    És d'aquelles coses que fan quedar bé i a més, són delicioses!.

    Gemma,

    Encara que no siguis massa de foie, en aquestes semiesferes hi va una boleta petita, només per donar el contrast de sabors, així que em sembla que t'agradaria. I amb el mateix sistema, altres opcions.

    Marta,

    Fins i tot sabia greu agafar-les, de tan boniques que eren!.

    Marta,

    Prova-ho!. A més, tu ja tens experiència amb les llàgrimes de mango, recordo el teu risotto.

    Sion,

    Segur que si ho tasta el Miquel, se'n menjarà més d'una!. I tu, també!

    ResponElimina
  14. Eva,

    Estic contenta que t'agradi aquest aperitiu, a tu que ets molt de culleretes i d'aperitius. Jo me n'he copiat més d'un de teu!. Petonets al Jan!.

    ResponElimina
  15. Quin aperitiu i quina combinació segur que tenien que estar molt bones. Petons

    ResponElimina
  16. no calen pas grans artilugis per esferificar, oi? em sembla una gran idea, i senzilla de fer, a més el mango i el foi lliguen molt bé. i encara hi posaria per sobre un puntet de vinagre de mòdena reduït, o de crema vinagre de pedro ximenez.

    ResponElimina
  17. Això és de bulli o més!, quina presència!, m'ho apuntaré per quan vingui gent a casa ja que a mi a sabeu que el foie...una presentació molt i molt bonica!

    ResponElimina
  18. Gloria, sólament veure la pinta, já en diu devórame,, que bó gloria........paco

    ResponElimina
  19. Quantes culleres hi ha per cap? Jo no en faig prou amb una...

    ResponElimina
  20. Quina meravella. No coneixia les llàgrimes, remenant pels blocs ja he trobat en quina botiga de Reus en tenen. surto corrents a comprar-ne, aquest cap de setmana cauen segur! La idea per a fer-ho amb altres combinacions és genial.

    ResponElimina
  21. Això és un delicatessen d'última generació!!!!
    No sóc gaire amant del foie, però amb aquesta combinació m'atreviria a tastar-lo!
    Petons

    ResponElimina
  22. Gloria me encanta este aperitivo te ha quedado de maravilla una presentacion que con solo verla enamora.Este me lo llevo a pendientes y cuando encuentre las lagrimas de mango (ya se donde hay en la Boqueria)lo haGO SEGURO.
    PETO
    MIQUEL

    ResponElimina
  23. Mare meva... quina coseta més espectacular! El gust, sense dubte ha de ser exquisit, i la presentació és meravellosa. Posar això a taula, deu ser un ohhhhhh brutal. Petonets

    ResponElimina
  24. Mai havia sentit aixó de les llagrimes de mango, pero vaja el Miquel ja m'ha dit on trobar-les...
    jo vull tastar aixó.
    petonets

    ResponElimina
  25. Guapo, guapíssim. Un aperitiu per copiar, i ben aviat!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  26. No sé on deuen vendre aquestes llàgrimes de mango; en tot cas, aquest aperitiu ha de ser una autèntica delícia per al paladar. Explèndid! Una abraçada.

    ResponElimina
  27. Àngels,

    És d'aquells capricis que a més de bonics, són deliciosos!.

    Manel,

    Si esferificar vol dir fer esferes, doncs és això el que hem fet!. De totes maneres, em sembla que la textura de l'esferificació "made in Ferran Adrià" és consistent per fora i més líquida per dins. M'apunto el suggeriment de la reducció, tot just un punt a sobre, potser?

    Mercè,

    Tot i que no t'agrada el foie, així, embolcallat de llàgrimes de mango, quasi estic segura que t'agradaria.

    Paco,

    No podies ser més explícit, eh?. Això és el que varem fer a taula, no en va quedar ni una!.

    M. Àngels,

    Potser tres aniria bé?. A mi em sembla que sí!.

    ResponElimina
  28. Ohhhh! oh! iohhhh! Quina cosa mes bonica i deliciosa! De luxe.
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  29. Margarida,

    I si no agrada el foie, segur que vosaltres podeu posar-hi imaginació i fer-ho amb altres sabors, amb la mateixa forma, això sí!.

    Miquel,

    Agraeixo els teus elogis, tu que ets tan aficionat als aperitius. Per si et fallés la Boqueria, un altre lloc que tenen llàgrimes és a Can Gispert, al carrer Sombrers, 23, prop de Santa Maria del Mar.

    Elena,

    Els convidats primer s'ho miraran i després, quan ho tastin, veuràs quins elogis!

    ResponElimina
  30. Neus,

    També hi ha llàgrimes de Pedro Ximénez. Amb la mateixa idea amb el foie a dins, què et sembla?

    Glòria,

    Quan vulguis!

    Asela,

    No sé si les llàgrimes arriben a València, tot és qüestió de buscar-les, si no, també es pot comprar per internet a la pàgina del Rebost de l'Empordanet. T'ho poso fàcil, eh?

    Anna,

    Això és el van dir a taula, i és que queden tan boniques i rodonetes, que conviden a tastar-les immediatament!

    ResponElimina
  31. Ohhh!!! Un 10 de recepta!! M'encanta!!!!!!

    ResponElimina
  32. Espectacular i exquisit.
    De estrella Michelen.......
    Es una recepte per quedarse amb els convidats.
    Felicitats Gloria.

    Per cert,on trobes les llàgrimes?....

    ResponElimina
  33. Hola Gloria, me acaba de decir Jaume que ha probado esta receta en tu casa, y que es exquisita! Aquí lo tengo a mi lado. Yo no conocía tu blog, a partir de ahora, te visitaré
    besos

    ResponElimina
  34. Per la presentació i per la combinació d'ingredients aquest cop has superat totes les expectatives!ç
    Gràcies per compartir-ho

    ResponElimina
  35. Paula,

    Fa molta patxoca i no és gens difícil de fer, què més podem demanar?.

    Isabel,

    Realment queda molt bé i molt espectacular. Les llàgrimes les venen a Can Gispert, al carrer Sombrers, 23, prop de Santa Maria del Mar.

    ResponElimina
  36. Antonia,

    Bienvenida al Cafè de Nit!. Ya veo que Jaume me hace muy buena propaganda!. Yo tampoco conocía tu blog, a partir de ahora, te visitaré a menudo. Un abrazo.

    ResponElimina
  37. Marta,

    De res, em fa il·lusió compartir-ho i si us animeu a fer-ho, encara més!

    ResponElimina
  38. feia dies que no venia per aqui i només treure el nas, ja he vist dues receptes que passen directament a pendents.... aquesta i els canelons que vaig ara mateix a veure .. això és tenir sort, dos magnifiques propostes d'una tacada...!!
    Una abraçada

    ResponElimina