dijous, 7 abril de 2011

PASTÍS DE FORMATGE I XOCOLATA BLANCA

Una recepta del bloc de la Gemma, La cuina de casa. És un pastís de formatge que queda finíssim, tant de textura com de sabor. La Gemma proposa fer-lo amb una base de pa de pessic o amb galetes esmicolades. Jo el vaig fer amb una base de pa de pessic que vaig veure a la recepta d’un pastís de mousse de llimona amb cobertura de maduixes, al bloc de la Mercè, Cuina per llaminers. Com podeu veure, dues amigues blocaires de referència!.

Ingredients:

Una base de pa de pessic o de galetes esmicolades amb mantega
500 g de formatge cremós (tipus philadelphia)
150 g de xocolata blanca
120 ml de nata líquida per muntar
125 g de sucre en pols
2 ous

Ingredients per a la base del pa de pessic:


 2 ous
40 g de farina
40 g de sucre
25 g de cacau en pols

Per preparar la base de pa de pessic:

Batre els ous amb el sucre fins que quedi una mescla escumosa i blanquinosa. Afegir-hi la farina tamisada i el cacau en pols i barrejar-ho amb compte per tal de no desmuntar els ous. Abocar la massa dins un motlle desmuntable de 23 cm de diàmetre (si és de silicona, millor), i coure cou al forn, prèviament escalfat, durant 10 min a 180ºC.

Per preparar el pastís:

Posar la base de pa de pessic dins el motlle.

Fondre la xocolata blanca al bany Maria.

Amb el túrmix, barrejar el formatge, la nata i el sucre. Afegir l’ou i la xocolata fosa i tornar a barrejar amb el túrmix.

Coure el pastís al forn a 160º, amb el forn prèviament escalfat, durant 45 minuts i deixar-lo refredar dins el forn.

Desemmotllar i reservar a la nevera fins el moment de servir.

30 comentaris:

  1. quina combinció més bona!!!! sí que ha de quedar fi sí!!! petonets guapos

    ResponElimina
  2. Hola,
    Sense dubte, venint d'elles èxit total! Una combinació molt bona. apa! a pendents! Petonets

    ResponElimina
  3. gloria, després de "la manita" de anit del Barsa, tan sólament faltava per veure aquesta maravella de pastís,.........abraçades paco

    ResponElimina
  4. Ohhhhhhh Glòria a aquesta hora no puc veure aixó, quina pinta tant bona!!!!!! La foto del tall m'encanta.
    Petonets

    ResponElimina
  5. Nena!!! Si les fons són les dues que anomenes el resultat ha de ser una passada, a la força!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Uau, us ha quedat motl bé! Jo també el vaig fer però no em va quedar massa bé, massa dolç, suposo que el tema va ser la xocolata. El vostre té una pinta que et diu MENJA'M!
    Una forta abraçada família!

    ResponElimina
  7. Tiene que estar genial, con la pintaza que tiene

    ResponElimina
  8. Si tu ho dius i elles també aquest pastís és un èxit assegurat. Recepta apuntada!! Un petó!

    ResponElimina
  9. Aquest pastís em porta molts bons records ja que la recepta me la va passar en Jaume, un company de departament aficionat a la cuina amb qui vam compartir moltes receptes de postres... Va aprovar les oposicions i ara està a un altre Institut, però quan li expliqui que heu fet la seva recepta segur que es posarà molt content :)
    La base amb cacau ha de quedar molt bé al pastís!

    ResponElimina
  10. m'agraden molt els pastissos de formatge i la xocolata blanca en postres també, així que m'imagino que la combinació deu ser extraordinaria!

    Un petó :)

    ResponElimina
  11. Quina gran idea barrejar dues receptes de les nostres grans blocaires pastisseres de referència, són unes cracks! Bé, com tu Glòria... que t'ha quedat un pastís genial!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  12. La combinació de receptes de dues grans blocaires havia de ser bona, i és que fa una cara!! Ha de ser boníssim!

    ResponElimina
  13. Gloria a mi tambien me gusta mas las bases con pa de pessic que con galleta.Un gran pastel de la mano de un unas buenas blogers de dulces, que tu has plasmado muy bien quedando una vista magnifica y el gusto brutal
    peto
    miquel

    ResponElimina
  14. Un pastís que no ha de fallar mia, enhorabona
    Ester

    ResponElimina
  15. Ja ha de ser bona ja... veient la fotografía no fa falta dir res mes!que potser vau celebrar alguna cosa?...ji,ji,ji...Una abraçada!

    ResponElimina
  16. Que guapo!!! La combinació de la xocolata blanca amb el formatge ha de ser impressionant!

    ResponElimina
  17. Quina bona pinta.
    M'agrada el contrast de sabors i com porta xocolata, amb el teu permis me la copio.
    Petonets

    ResponElimina
  18. Doncs t'ha quedat boníssim!!! Això d'unir el tàndem Gemma+Mercè és brutal!!! Quines postres més bones!!! Salutacions

    ResponElimina
  19. Amb les referències de base no podia ser nomes que un èxit, t’ha quedat la mar de bé.
    Petonets

    ResponElimina
  20. El pastís de formatge em xifla!! és deliciós... però si a més li poses xocolata blanca...ja és bestial!!
    Molts petonetsss

    ResponElimina
  21. Les preparacions amb xocolanta blanca m'agraden molt, i em van bé per reciclar la xocolata blanca de les figures de les mones que al final no es menja ningú. Això si, aquest pastís segur que se'l mengen.

    ResponElimina
  22. Molt bo deu estar...el tall de la foto em diu: menja´m, menja´m...

    ResponElimina
  23. Boníssim!!! els pastissos de formatge m'agradan molt, aquesta recepta la provaré segur!
    Bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  24. Una combinació d'ingredients molt temptadora, i el resultat aquí està, amb aquest tall.

    ResponElimina
  25. mmm, una bona combinació que segur que deuria estar boníssima, i més si venen de dues grans mestres com són la Gemma i la Mercè! Resultats assegurats!

    ResponElimina
  26. Molt bo, aquest pastís de formatge. Amb la xocolata blanca, genial. Per cert, he llegit això del cacau en pols, com és això? No ha eixit de color marró, o és que encara no sé què és el cacau en pols...?

    ResponElimina
  27. Exel"lent combinació i segurament deliciós a jutjar pels ingredients i les fotografies.

    ResponElimina
  28. Ostres Glòria quina combinació més deliciosa!!! Molt bona idea la de fer-hi un pastís de formatge i xoco blanca amb una base de pa de pessic amb cacau en pols. :)
    Petons!

    ResponElimina
  29. Una deliciosa forma d´ajuntar dos dels millors blocs que conec...un petonet

    ResponElimina