dijous, 29 de setembre de 2011

AMANIDA AMB OLI DOP BAIX EBRE – MONTSIÀ

L’estiu ha marxat però la calor encara no del tot, per tant, encara venen de gust les amanides i aquesta és una proposta senzilla amb la particularitat de fer servir oli DOP Baix Ebre – Montsià per a l’amaniment.

L’oli DOP Baix Ebre – Montsià és un oli verge obtingut a partir de les varietats d’oliva morruda, sevillenca i farga, que es conreen a la zona. És un oli saborós, una mica afruitat i de color groc verdós a groc daurat, segons l’època de la collita.

Sempre que podem, val la pena fer servir productes de la nostra terra, no us sembla?.

Ingredients:

Ensiams variats
Tomàquets cirerol
Rúcula
Alvocat
Nous
Formatge fresc
Bastonets de surimi
Brots d’alfals
Sal
Oli DOP Baix Ebre - Montsià

Posar els ensiams variats i la rúcula al fons del plat, disposar a sobre els tomàquets tallats per la meitat, l’alvocat i el formatge fresc tallats a daus i els bastonets de surimi a rodanxetes. Decorar amb les nous tallades a trossos no gaire petits i els brots d’alfals. Salar i amanir amb un bon raig d’oli DOP Baix Ebre-Montsià.

13 comentaris:

  1. la amanida es pot fer de moltes formes, peró la mare de totes les amanides és un bón oli d´oliva.......abraçades paco

    ResponElimina
  2. Ei, parella,. Ja heu tornat???
    Realment, una amanida, per senzilla que sigui, si la amanim amb un bon oli, i si es dels nostres millor, sempre queda bonissima!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. L'amanida fantàstica, però sense el toc d'un bon oli d'oliva no seria pas el meteix!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. Psco,

    I que el rajolí sigui una mica generós, que l'oli d'oliva és ben sa!.

    Gemma,

    No, encara no hem tornat, aquesta crònica encara "és des de l'exili", tornem demà.

    Sandra,

    L'amaniment és el toc final i tenim la sort de tenir bons olis on triar.

    ResponElimina
  5. En aquest exili hi ha bons aliments ehhhh! Jo personalment m'estimo també posar-hi un toc cìtric a la amanida, concretament a la vinagreta. Si puc un pèl de llima o de suc de llimona. M'encanta :)

    ResponElimina
  6. és importantíssim tenir un bon oli d'oliva a casa!!!! els menjars guanyen molt! bons petonets

    ResponElimina
  7. Per mi, tan important és què porta l'amanida com el què l'amaneix, oi? I sovint és el punt feble de les nostres amanides.
    Ha de ser bona de veritat!

    ResponElimina
  8. A aquesta amanida no li falta de res. I estic amb la gemma, tan importants són els ingredients com l'oli amb qu s'amaneix! Sobretot si fem país!

    ResponElimina
  9. Les amanides son la meva perdicció, m'encanten.
    Aquesta amb aquest oli.....
    Bonissima.
    Petons

    ResponElimina
  10. M'encanten les amanides, però coincideixo amb vosaltres s'ha d'amanir amb un bon oli i un bon vinagre! És el tot!
    Petons!

    ResponElimina
  11. Totalment d'acord, s'ha de fer país ;) i aprofitar el que tenim! aquesta amanida és boníssima!! personalment a l'hivern me'n continuo fent (tret dels dies que fa molt molt fred) però incorporant ingredients com mel, taronja... petons! :)

    ResponElimina
  12. Les amanides tenen un altre gust amb un oli tan bo com aquest!

    ResponElimina
  13. Amb un oli com aquest visca les amanides!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina