diumenge, 18 de setembre del 2011

CAP DE SETMANA BLOCAIRE : Taller, Trobada i ... Webos Fritos

Aquest cap de setmana hem tingut diverses activitats relacionades o derivades del bloc.  Per començar, després de vacances, divendres uns quants blocaires varem iniciar el curs a l’Espai Consum del Bonpreu, amb una classe amb el Pep Nogué, on ens va proposar tres receptes saludables, d’elaboraciò senzilla però no per això menys saboroses: sopa de quinoa amb verduretes, bolets i miso; bacallà amb all i oli de poma i mel de flor de taronger i batut de figues, plàtan i quefir.

Una vegada més, el Pep Nogué va saber trobar l’equilibri perfecte entre la didàctica i el bon humor, amb anècdotes il·lustratives i entretingudes.



Més d’una vegada us hem parlat del Forn Baltà de Sants i de la botiga Baltà Farinetes on podem trobar diferents tipus de farines per fer pa a casa, ingredients per a pastisseria, estris de cuina... en fi, que és una temptació passar per davant i no entrar-hi.

Doncs bé, dissabte al matí, després d’un magnífic esmorzar a Can Baltà, el grup de blocaires de Sants varem tenir el privilegi de conèixer el nou espai que el Josep Baltà ha enllestit al barri: Fes-te Farinetes, un local situat al carrer Galileu equipat per fer diverses activitats, des de tallers on els més menuts poden aprendre a fer pa i pastissos; xerrades sobre els productes de la mà dels proveïdors,  tallers per als grans, trobades relacionades amb la gastronomia...

Prèviament a la inauguració oficial, el Josep Baltà ens ha volgut presentar als blocaires de Sants, el local on properament es desenvoluparan tot un seguit d’activitats on podran participar tots els blocaires que ho desitgin. Ja us mantindrem informats.



I dissabte a la tarda, una cosa que ens feia una il·lusió especial: conèixer personalment la Su i el Jesús, que van venir a Barcelona per signar exemplars del seu llibre Webos Fritos, recetas y momentos. Varen venir acompanyats de les seves filles i de la Júlia, la mare de la Su (la cap de cuina, tal com l’anomena ella). Segur que molts de vosaltres coneixeu el seu bloc, que respira calidesa pels quatre costats. Doncs així són ells, càlids, propers, simpàtics, amb paraules afectuoses per a tothom que feia cua per saludar-los. Varem poder xerrar una estoneta, que ens va semblar molt curta, per això, ja varem quedar que a la propera que vinguin a Barcelona o nosaltres anem cap a la Manxa, ens veurem amb més temps.


20 comentaris:

  1. Un cap de setmana "estresant"!!!!
    Pero ho varem passar molt bé a les tres activitats.
    Molt bona crònica.
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Un estrès agradable, oi?? Ja firmaria tenir-lo així tota la setman.

    ResponElimina
  3. Bonic comentaris sobre la trobada amb la Su.
    Sobre el forn Baltà que comentes, jo vaig anar-hi un dia, i tot i que està molt bè, jo prefereixo comprar la farina (molt mès económica) a "Jaime Renobell" al Passeig Picasso... de tota manera aquet nou taller amb cursos que parlas sembla molt interessant.
    Petons
    April's Kitch

    ResponElimina
  4. Mare meva, quantes coses bones aporta el bloc! M'alegra molt haver compartit amb vosaltres una de les 3 activitats! Un autèntic plaer, esperem que aviat poguem compartir més temps al taller!
    Una abraçada
    Sandra

    ResponElimina
  5. Apaaaaaaa...quin cap de setmana més complet!!!! Em va encantar veure's de nou i poder estar xerrant una estoneta!!!! Sort que erem dels primers...quina cua es va fer...
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  6. Quin cap de setmana més complet!! que guai, i tot això no t'ho imagines gens abans de fer un blog! A veure si puc venir a algun d'aquests tallers, aviat hauré de visitar el forn Baltà, ja n'he sentit a parlar massa vegades com per no haver-hi anat! ;) :P petons!

    ResponElimina
  7. Cap de setmana d'activitats blocaires! Jo, com la Sandra, m'alegro d'haver compartit una de les activitats amb vosaltres. Amb la bona crònica que feu, ja veig que les altres dues valien força la pena també! Ja estaré al cas si algú reprodueix les receptes d'en P.Nogué, tota una garantia! Una abraçada guapos! Ens veiem aviat!!

    ResponElimina
  8. Un cap de setmana "culinari" 100% !. Com sempre un plaer compartir amb vosaltres la il.lusió del que pot ser un punt de trobada ben divertit i profitós!. Una abraçada.

    ResponElimina
  9. un cap de setmana a tope,molt be
    bona setmana

    ResponElimina
  10. Caram, quin cap de setmana més intens!
    Tinc moltes ganes de visitar aquest nou espai de Farinetes Baltà, a veure si organitzaeu una taller per tots els blocaires, seria genial!

    ResponElimina
  11. Un beso enorme queridos amigos.
    LaSu

    ResponElimina
  12. Això sí que és un cap de setmana ben complert! Aquest nou espai de Farinetes té mooolt bona pinta!
    Petons!

    ResponElimina
  13. un cap de setmana aprofitat, sens dubte. em va saber greu no vuere la su, i prenc molt bona nota d'aquest lloc de can baltà per organitzar-hi qui sap quines noves celebracions i trobades.

    ResponElimina
  14. Oh quina pena que no us vaig conèixer. Jo també estava a la cua, però al menys ara conec el vostre bloc de webos. Una abraçada

    ResponElimina
  15. Gemma,

    Que tot l'estress sigui així!. I tant que ho varem passar bé. Tot i que varem aprofitar molt el temps, ens va quedar pendent una visita a CASA, je, je.

    Cristina,

    jo també m'apunto a aquesta classe d'estress, i tant que sí!.

    Abril,

    Va ser un plaer conèixer-nos. Pel que fa a Farinetes Baltà, té l'avantatge que pots comprar quantitats més petites per a ús de casa, i és clar, això sempre resulta una mica més car. I la botiga a què et refereixes, havia sentit comentaris que havia tancat, si no m'equivoco de botiga.

    Sandra,

    La trobada de dissabte al matí va estar molt bé, ara a programar activitats per estrenar l'espai.

    ResponElimina
  16. Núria,

    Tot va ser fantàstic!

    Eva,

    A nosaltres també ens va fer molta il·lusió veure-us i a tota la família en pes. I mira, a la cua anàvem fent "public relations", ja, ja.

    Bet,

    A veure si t'ho pots combinar i ens veiem en algun taller, t'agradaran.

    Montse,

    Nosaltres també encantats d'haver compartit matí de dissabte. I les receptes, de moment, la Gemma ja ha posat les postres, com no podia ser d'una altra manera!.

    Mercè,

    Un cap de setmana blocaire 100%, això és tot un món ple de sorpreses agradables!.

    ResponElimina
  17. Miquel,

    Aprofitat al 100%!.

    Gemma,

    Segur que organitzarem alguna cosa per a tothom. De moment, farem una prova pilot amb els de Sants, per veure com funciona tot, si cal millorar alguna cosa, etc. i després, a fer propostes!

    ResponElimina
  18. Su,

    Nos hizo mucha ilusión conoceros aunque nos supo a poco. Así que a la próxima que vengáis a Barcelona o nosotros hacia tierras manchegas, nos vemos!.

    Mercè,

    Segur que s'hi faran coses interessants, a veure quan l'estrenem!.

    Manel,

    Comença a rumiar, que segur que se t'acudiran coses força interessants, a veure quan en parlem!.

    Ana,

    Déu n'hi do de la cua que hi havia, eh?. La Su s'ho mereix!. Segur que hi haurà una altra ocasió per conèixer-nos!

    ResponElimina
  19. Un cap de setmana ben atapeït de trobades blocaires
    Petons

    ResponElimina