dimecres, 21 de setembre de 2011

ESCUMA DE PRÉSSECS SOBRE GELATINA DE LLET D’AMETLLES


Aquesta recepta de nom una mica llarg és una variació d’una que vaig veure en un llibre de Les indispensables de Mastrad dedicat a les escumes, per fer servir el sifó. Originàriament, és feta amb albercocs, però com que ara no n’hi ha, vaig fer servir préssecs de vinya i el resultat va ser molt bo. És una recepta que combina dues textures diferents, l’escuma i la gelatina, amb un resultat molt agradable.


Ingredients per al sifó de ½ l. i una càrrega:

2 préssecs de vinya
30 cl de suc de préssec
30 cl de llet sencera
30 g de sucre
50 g d’ametlles moltes
5 fulles de gelatina
30 g d’ametlles laminades

Preparació:

En un bol amb aigua freda, posar a remullar tres fulles de gelatina.

Triturar els préssecs pelats amb el suc de préssec. Escalfar-ho lleugerament i fora del foc, afegir-hi les tres fulles de gelatina escorregudes. Passar la preparació per un tamís, omplir el sifó de ½ l i posar una càrrega de gas. Agitar el sifó i reservar-lo a la nevera un mínim de 3 hores.

En un altre bol amb aigua freda, posar a remullar les dues fulles de gelatina restants.

Coure la llet amb l’ametlla en pols i el sucre. Fora del foc, afegir-hi les dues fulles de gelatina escorregudes.

Posar la llet d’ametlles en el fons de les copes de servei i refredar a la nevera un mínim de 2 hores.

Una vegada la llet d’ametlles hagi quallat, cobrir-la amb l’escuma de préssecs i decorar amb les ametlles laminades torrades.

24 comentaris:

  1. Oh... aquestes són l'estil de postres que m'agrada! Lleugeres, amb fruita, una presentació exquisita i una combinació de textures i sabors que m'agrada molt. Recepta apuntadíssima! A més, ideal per fer servir el sifó ;)
    El suc de préssec és envasat, oi?

    ResponElimina
  2. Apa, quina passada de recepte. Has fet bones vacances a l'estiu, pero has tornat a tope!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Gràcies per publicar receptes amb sifó, a veure si li trec la pols! jajaja Té una pinta tremenda això!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Jo també el sifó a l'armari i em costa de treure'l, és clar que veient aquesta copa m'hi enfilaré ara mateix!

    ResponElimina
  5. Com a usuari i degustador oficial haig de dir que, les postres amb escuma feta amb sifó son, pel meu gust, INSUPERABLES. Nosaltres també tenim el sifó "massa" ben desat, però de tant en tant, em faig l'orni i el trec a veure si la Glòria "pica" i cau alguna escuma de postre.

    ResponElimina
  6. mare meva! aquesta copa és la bomba!!!! m'agrada la combinació d'ingredients. Molts petonets

    ResponElimina
  7. No sóc massa de gelatines, però la combinació de llet d'ametlla i préssecs de vinya ha de ser la bomba!!

    petonets

    ResponElimina
  8. Uau!! no tinc sifó però la combinació d'ingredients m'encanta! quines super postres Glòria!! :D petonets
    Bet

    ResponElimina
  9. Josep i Glória; Uns postres, força ben "equipats" que quasi poden servir com un primer plat¡¡
    Que vagi de gust Glória i Josep¡¡ :-D

    ResponElimina
  10. Gloria, aixó no es fá, es pura provocassió, no sec si está ben escrit, es igual, massa bó......paco

    ResponElimina
  11. Josep oido y a pendientes sifon directo

    ResponElimina
  12. Aixpo del sifó és una indirecta directa, oi? Doncs jo no en tinc...:-C

    ResponElimina
  13. Una recepta molt interessant per a fer servir el sifó que el tinc mort de fàstic a un racó
    Petons

    ResponElimina
  14. Gemma,

    L'excusa per a aquesta recepta era fer servir el sifó, però la gelatina de llet d'ametlles per sí sola, és una delícia!. Sí, el suc de préssec que vaig fer servir era envasat.

    Gemma,

    Què et sembla la rentrée?. Ara no recordo si tu tens sifó, si no, ja saps què et toca, je, je.

    Sandra,

    No ho dubtis ni un segon, val la pena!. Me n'adono que jo tampoc el faig servir tant com voldria el Josep, ja, ja.

    M. Àngels,

    No et faci mandra, la textura de les postres fetes amb sifó és fantàstica i crec que tot és perdre-li la por.

    ResponElimina
  15. Josep,

    Bé, vaja, no el guardarem tan amagat, així el faré servir més sovint, ara que ja no em fa respecte. Suggeriments per a la propera recepta?.

    Judith,

    Barrejar les dues textures era molt agradable i es notaven ben bé els dos sabors. El sifó és un estri que val la pena fer servir.

    Albota,

    No és una gelatina molt gelatina, d'aquelles que belluguen (a mi tampoc no em són gaire simpàtiques) només és per donar consistència a la crema, i queda molt fina.

    Bet,

    Doncs pot ser una proposta de regal d'aniversari, o per Nadal, o pels Reis, en fi, ocasions ja n'hi ha, eh?.

    ResponElimina
  16. Josep,

    Unes postres ben "equipades" però no gens carregoses, i bones, bones!.

    Paco,

    No era la meva intenció... o sí!, ja, ja. La veritat és que és una combinació de sabors molt agradable, lleugera i refrescant.

    Miquel,

    Veig que el Josep t'ha convençut, oi?. "No hase falta desir nada más!".

    Cristina,

    A veure si ara hi haurà una venda extraordinària de sifons, je, je. Si te'l compres, segur que no te'n penedeixes!.

    Sion,

    A mi també em va costar començar a fer-lo servir, encara que no el faci servir tant com el Josep voldria, je, je.

    ResponElimina
  17. Una copa molt abellidora. M'agrada molt el préssec i també la llet d'ametla, així que la combinació ha de ser boníssima i ha quedat molt ben presentat. Besets.

    ResponElimina
  18. Un postre de luxe!, i això sense celebrar res?, sense convidats?, "porque yo lo valgo"?...Doncs sí!, una abraçada amics!

    ResponElimina
  19. Glòria, jo encara no tinc sifón!!! Aquestes postres són les que tenen més èxits, lleugeres i boníssimes!
    Petons!

    ResponElimina
  20. Quin postre mes deliciós.
    No ting sifó, però ja m'inventaré algo per tunejar-ho.
    Petons

    ResponElimina
  21. El sifó és un pendent que tinc entre cella i cella, quan me n'oblido torno a veure receptes com la teva i em torna a venir la falera de comprar-me'l. Ara que ve el meu sant qui sap si potser caurà, ;))

    ResponElimina
  22. Què bona recepta!!!! per a fer servir el sifó, ja la tinc impressa!
    T'ha quedat una copa molt elegant!!!
    Petonets

    ResponElimina
  23. Asela,

    A més, crec que són unes postres ambivalents, perquè l'escuma es pot aplicar a altres preparacions, igual que la gelatina, segons la imaginació de cadascú!.

    Mercè,

    Doncs "porque yo lo valgo" ja estaria bé, per què no?, però en realitat celebràvem l'aniversari de la meva tia.

    Mercè,

    Doncs si et decideixes, segur que no te'n penediràs, si no, pregunta-li al Josep pels resultats, je, je.

    Isabel,

    Ja m'explicaràs la teva versió, a veure què tal!.

    Mercè,

    És un bon moment per demanar que algú te'l regali, segur que li treuràs un bon rendiment!

    Maria,

    Prova-ho, t'agradarà!

    ResponElimina
  24. Ai el sifó!!! Crec que està darrere de tot el prestatge!!! a veure si amb aquesta recepta m'animo a treure-li la pols! :))
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina