Quan jo encara no tenia bloc, en un dels que visitava habitualment, llegia que era d’un noi que compartia amb la seva germana el gust per la gastronomia i que els dissabtes tenien per costum anar a la Boqueria a comprar per després cuinar plegats i fer petar la xerrada. Amb el temps, he tingut el plaer de conèixer personalment aquestes dues persones, són l’Òscar i la seva super-xermaneta Laia (tal com l’anomena ell), juntament amb la Cris, la parella de l’Òscar.
Amb ells hem compartit i continuarem compartint trobades, xerrades, anècdotes, i una cosa que també hem compartit és aquesta magnífica recepta de la Laia, molt bona i original, feta amb bacallà i amb trompetes de la mort (ara que s’acosta la temporada de bolets, caldrà tenir-la en compte) d’aquelles per quedar bé si tens convidats.
Ingredients:
Dues o tres albergínies
Dues o tres albergínies
Bacallà dessalat
Trompetes de la mort o un altre bolet (deshidratats si no és temporada)
Ceba o porro
All tendre
Crema de llet
Formatge al gust
Sal, oli i pebre
En una paella amb oli, enrossir una mica la ceba o el porro, afegir-hi l’all tendre, posar la polpa de l’albergínia i les trompetes de la mort ben netes (si són deshidratades, primer posar-les en remull i abocar-les a la paella una mica més tard que l’albergínia).
Quan l’albergínia ja s’ha cuit, afergir-hi el bacallà esqueixat tallat a trossos petits. Donar només dues voltes, perquè el bacallà es fa en pocs segons, i agregar la crema de llet, sal i pebre.
Coure-ho tot junt una mica i amb el resultat omplir les albergínies.
Posar format ratllat per sobre i gratinar.
L’Òscar suggereix que si es fa amb albergínies baby, el resultat és molt vistós. Veieu com és un plat adequat per a convidats?
Molt bona aquesta recepta, un farcit lleuger i original
ResponEliminaAmb bacallà ha d'estar deliciós
ResponEliminaem sembla una gran idea!
ResponEliminapel que fa als bolets, no s'acosta la temporada, sinó que ja s'està acabant... i sense que se n'hagin fet :-((
em sembla que ens farem un tip de menjar bolets deshidratats, que en el cas de les trompetes, guanyen en aroma.
Un farcit ben original, han de ser ben bones!
ResponEliminaI això que s'acosta la temporada de bolets... això espero, perquè molts ja la donen per perduda!
Petons
Sandra
Osties, a mi m'ha fet il.lusió en format líric però quan demà la Laia vegi aquesta entrada crec que encara li farà més!!
ResponEliminaMoltes gràcies!! Quin regal tan maco i inesperat. Osties, em quedo sense paraules... :))))
Caray me gusta esta receta y la combinacion mas, me la llevo,esto hay que probarlo,tengo un bacalao en la nevera que compre en la Boqueria que le voy a dar salida
ResponEliminabon dia parella
Recepta super-original, i com sempre...amb la seva història al darrera!!!
ResponEliminaPtnts
Quina combinaciO, bacallà i trompetes de la mort! Són agraides les albergínies oi? les podem farcir ben bé de tot que sempre queden bé
ResponElimina;) Petons!
Una recepta molt original! El bacallà ha de lligar molt bé amb les albergínies i és una manera molt original de farcir-les, per variar les típiques farcides de carn.
ResponEliminaLa part de fora com la cous? Bullida?
M'apunto la recomanció de fer-ho amb les baby ;)
recepta de 10 i per convidats o no ...
ResponEliminapetonets
Han d'estar boníssimes amb bacallà, sempre les faig de carn... molts petonets parella!
ResponEliminaOooooo...
ResponEliminaquina il.lusió que m'ha fet aquesta entrada!!
I si, un nadal amb les baby las vam fer i van quedar molt i molt resultones.
En aquest cas no les vam bullir. Vam marcar amb un ganivet l'interior que desprès havíem de buidar (perquè fos mes fàcil), les vam mig fregir, buidar i desprès vam acabar de fer el farcit per una banda i al final tot al forn...)
Amb un somriure a la face igual de maco que vosaltres:
Gràcies oooooooooo..... :)
Laia
Que bones!!! amb el que m'agrada a mi el bacallà dessalat i les trompetes de la mort...ha veure si en trobo a la plaça!!!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Ester,
ResponEliminaOriginal i ben bona, per repetir-la!
Núria,
El bacallà és un dels meus plats preferits i en aquest plat trobo que hi queda molt bé, amb un puntet de sal, això sí.
Manel,
És que amb aquesta calor em sembla que l'època dels bolets encara ha d'arribar, però si no plou... és veritat que ho tenim malament, oi?. Però sempre hi ha recursos!
Sandra,
Veig que tu tampoc no ets gaire optimista amb això dels bolets. No pot ser que ens quedem sense!.
Una manera diferent de farcir les albergínies i pel que comentes, Glòria, els diferents ingredients hi lliguen la mar de bé. Queda anotada.
ResponEliminaUna abraçada.
Òscar,
ResponEliminaHa estat un plaer, en el "De cuina" hi ha moltes coses per aprendre!.
Miquel,
Segur que us agradarà, ja ho veuràs, a més queden molt boniques.
Marta,
Una recepta original i amb garanties, venint d'on ve, no hi ha dubte!.
Helena,
Va molt bé tenir diferents opcions per fer els farcits, a més del tradicional de la carn picada. Aquest és molt original i molt bo.
Gemma,
Sí, jo les vaig escaldar una mica perquè perdessin la fermesa. També hi ha qui les fregeix, però a mi no m'agrada perquè agafen massa oli.
I si les fem baby, podríem fer un variat d'horatalisses baby amb diferents farcits. És una idea.
Isabel,
Tens raó, aquesta vegada nosaltres ens les varem regalar. Però per convidats, perfecte!
Judith,
ResponEliminaÉs una bona alternativa al farcit de carn. Jo també les he fet amb peix, però aquestes de bacallà, són el "top of the top".
Laia,
Estic molt contenta que t'hagi agradat l'entrada. Moltes gràcies per compartir la recepta, molt bona i original. Jo ja l'he repetit més d'una vegada i segur que hi tornaré. M'anoto les instruccions per fer-les baby, a veure si a la propera en trobo. Segur que en aquells grans magatzems que tothom coneix n'hi deu haver. Una abraçada.
Eva,
Segur que sí, al mercat hi ha de tot!. A veure què et semblen!.
Manel,
És una combinació de sabors que dóna molt bon resultat. El bacallà en el seu punt just de sal, que es noti una mica però sense passar-nos.
Aquesta és d'aquelles receptes que em deixen emvaladida... i tú ho saps. M'agraden molt les verdures farcides i les albergínies una de les que més!, però és que amb bacallà... ja és sublim!, quin platet tan bo... Un abraçada.
ResponEliminaMarededéunostrusenyor!!! quina cosa més bona!! m'emporto la recepta immedatament!!
ResponElimina...Déu vos guard! Ja m' imagino el gustet...
ResponEliminaL'aspecte d'aquesta albergínia és imponent, o sigui que el sabor ha de ser impressionant!
ResponEliminaQue bona Glòria, m'agraden molt les albergínies farcides... de tota mena!! això que amb bacallà no les he menjat mai i no tardarem a fer-ho! L'altre dia vaig tenir l'oportunitat de conèixer l'òscar, la laia i la cris, són genials! :) petons
ResponEliminaOstres, quina combinació més original!! L'aspecte és deliciós i venint de la vostra cuina, devia ser boníssim!!
ResponEliminaPetons!
Tan les albergínies com el bacallà, son un dels meus plats preferits.
ResponEliminaMe les apunto, deuen ser bonissímes
Petons
Hola Glòria, me'l apunto per fer-ho aviat perque te que estar mooolt bo! Un petó
ResponEliminaAquesta combinació no l'he menjada mai.
ResponEliminaHa d'estar bé.