dilluns, 28 de novembre del 2011

SOPA DE POMA AL IOGURT AMB POMA CARAMELITZADA


Per a aquest mes de novembre, la Mònica i la Judith per al Memòries d’una cuinera, ens proposaven receptes de sopes. La meva aportació és una sopa de poma dolça, per a unes postres lleugeres i refrescants, i que a més queda molt vistosa. És del llibre La paella pel mànec, de la Dolors Gómez, directora de l’Escola Lleure, de Manresa.

Ingredients per a la sopa, per a 4 persones:

2 pomes granny smith
1 poma golden
1 canó de canyella
Pell de llimona
Unes gotes de suc de llimona
½ l d’aigua
4 Iogurts grecs

Ingredients per a la poma caramel·litzada:

2 pomes golden
4 cullerades de sucre
50 g de mantega
Unes gotes de suc de llimona

Preparació:

Trossejar les dues pomes granny smith i una poma golden, sense pelar, i posar-les a coure juntament amb la canyella, la pell de llimona, l’aigua i el suc de llimona, durant 15 minuts. Retirar la canyella i la pell de llimona i triturar les pomes, colar-les i reservar-les.

Per caramel·litzar la poma, posar la mantega en una paella, afegir-hi les dues pomes golden restants pelades i tallades a daus, el sucre i unes gotes de suc de llimona, i deixar coure fins que agafin color de caramel.

Muntar el plat al gust, per exemple, en un plat fondo, posar el iogurt a la meitat del plat, posar-hi la poma caramel·litzada a sobre i abocar la sopa en l’altra meitat del plat.

19 comentaris:

  1. Queda preciós, i han de ser unes postres lleugeres i delicioses. ideals pels dies d'excessos que es van acostant!
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Ostres, quina proposta més original que heu fet!! Una sopeta més que fantàstica!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Quina sopa mes bona!!!!!
    Original, lleuger i super bó.
    Petons i fins dissabte

    ResponElimina
  4. Quina sopa més bona i dolceta Glòria! Una aportació molt bona al Memòries!

    ResponElimina
  5. Caram, quina proposta més bona! Normalment la poma la prenc amb gelat de vainilla, m'apunto aquesta opció!
    Petons i moltísismes gràcies per participar al memòries.

    ResponElimina
  6. Una sopa dolça, boníssim....penso que presentada en copa de postres també ha de quedar molt be...la guardo a pendents!!
    petons gastronòmics

    ResponElimina
  7. La barreja del iogurt amb la poma sempre em fa venir salivera, i així en forma de sopa... una passada!

    ResponElimina
  8. Ostres, un joc visual tremendo i ja es veu que també ho serà al paladar :)

    ResponElimina
  9. Glòria, amb el teu permís la copiaré... m'agrada molt, aquesta proposta. És tan delicada i fa tan de goig... Petons

    ResponElimina
  10. Fantàstica, aquesta sopeta de poma....
    Estic pendent de les culleretes,eh!
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Ostres Gloria!!! aquesta proposta és ideal per acabar un bon menú de Nadal!!!! ha d'estar boníssima. Moltíssimes gràcies per participar. Molts petonets

    ResponElimina
  12. bosissima i un 10 en presentació... ideal per aquests dies de festa que venen

    ResponElimina
  13. Aquesta sopa dolça ha d'estar super! és molt original!

    ResponElimina
  14. Hola,
    Que maca, original i que ben presentada que queda aquesta sopeta!!! M'ha encantat. PEtons

    ResponElimina
  15. La foto és una passada de bonica!!!!
    Veig que t'estàs espolsant la mandra... i amb una recepta d'allò més bona!!
    Molt bona aportació!
    Petons

    ResponElimina
  16. Una sopa deliciosa, aquesta segur que li agradaria a la Mafalda.
    Petons

    ResponElimina
  17. Caram, quina joia de sopa ens presentes avui per postres!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina