Aquesta és una recepta de la Carme Ruscalleda, que vaig veure fa temps al bloc de l’Eva (El cullerot festuc) i que encara no havia publicat. El turbot és un peix molt saborós i a més, no té massa espines, per tant, és ideal per als que no en són gaire amics.
Fer el peix al forn és una manera saludable de cuinar-lo, fet sobre un llit de patates, que moltes vegades desperten el comentari que “són més bones que el peix”!.
Ingredients per a 4 persones:
Un turbot fet a talls
1 kg de patates tallades a rodanxes gruixudes
1 porro picat pi
4 tomàquets ratllats sense llavors
4 grans d’all
Julivert picat molt fi
50 g d’olives negres d’Aragó
100 ml de xerès sec
Aigua mineral
Sal
Pebre blanc
Oli d’oliva verge extra
Sofregir el porro amb una mica d’oli, a foc suau fins que estigui cuit, evitant que quedi molt daurat. Salpebrar-lo.
En un bol, barrejar el tomàquet, l’all, el julivert, el xerès, sal i un bon raig d’oli.
Escampar el porro al fons d’una safata per anar al forn, posar les patates a sobre, amanir-ho amb oli, sal, pebre i un rajolí d’aigua. Tapar la safata amb paper de forn i posar-la al forn ben calent a 190º durant 20 minuts. Passat aquest temps, retirar el paper de forn, salar els talls de peix i posar-los a sobre les patates, amanir-ho amb la barreja de tomàquet, all, julivert, xerès, sal i d’oli i repartir les olives tallades a trossos. Tornar a posar la safata al forn 6 minuts a 190º, ara destapada.
Servir-ho directament a taula amb la mateixa safata de cocció.
si,si las patatas estan siempre mejor que el pescado,buena receta y mas sana al horno sin lugar a dudas,viniendo de la Carme,de la Eva y de ti exito seguro de la receta.
ResponEliminaGlória; Doncs sí, moltes vegades ja passa, que és més bo el farciment que no pas el pollastre, en aquest cas les patates al forn, l'hi donen aquest toc de gràcia a un peix -el turbot- que de ben segur "sona" molt i molt bé.
ResponEliminaQue vagi de gust Glória¡¡ :-D
El turbot m'encanta! Fet amb aquesta recepta ha de ser una autèntica delícia, ens l'apuntem!
ResponEliminaPetons
Sandra
Quina recepta!
ResponEliminaGloria, qué maravilla de pescado a horno, y la presentación de cine,.........saludos paco
ResponEliminaQuina bona pinta que fa aquest turbot!!! Per ací no és fàcil de trobar. Només hi trobes un "parent" seu, el rèmol. Supose que deu tenir un sabor semblant. El teu fa un aspecte deliciós. Això de les espines que expliques m'agrada. No en sóc gaire amic de les espines, jo. Millor si no en té. Salutacions
ResponEliminaAixò de que les patates són més bones que el peix també ho he sentit a dir a casa. Tal i com has preparat aquest turbot, amb les olivetes negres, ha de ser molt saborós!
ResponEliminaQue bona que queda aquesta recepta de la Rusca...m'has fet pensar que fa molt que no la faig! Hauré de posar remei! :)
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Quin senyor turbot! Jo a vegades en compro però de mida individual...
ResponEliminaI és clar que a vegades les patates són tan bones com el peix: estan a sota, agafen tot el seu gust!!! Ara només falta una bona llesca de pa per acabar sucant-lo i deixar la plata ben neta!
Petons
Es un dels peixos que mes m'agrada. Cuina t de qualsevol manera... i per descomtat,la que has fet tú fa una pinta.....
ResponEliminaPetonets.
El turbot és el meu peix preferit. Des que el vaig descobrir a Les Cases d'Alcanar (allà n'hi diuen rom) que l'he fet un munt de cops a casa. A la plaxa o al forn amb un llit de patates està de mort. Però la presentació que li heu donat és fantàstica i el toc del tomàquet, el julivert i les oliven negres li va de perles. M'ha encantat! Segur que us el copio!
ResponEliminaPetonets!
Anna
M'encanta el peix al forn basicament perquè si porta patates acaben sent més bones, com tu dius. Però és que t'ha quedat d'escàndol, aquesta plata és per fer un OHOHOHOHHHH un cop s'acosta a taula, quina fila!
ResponEliminaExacte, a mi ell que més m'agrada és el llit de patates! Aquest turbot ha de ser boníssim, m'emporto la recepta!
ResponEliminabon cap de setmana!
Quina pinta i que bo ha de ser! no he menjat mai turbot però fa temps que tinc ganes de fer-ne, es clar que haurà de ser un dia que no cuini només per mi sola, que els turbots són molt grans! :) De totes maneres m'apunto les indicacions! ah i el llit de patates amb el peix al forn també m'encanta! petonets
ResponEliminaA casa ens encanta el turbot, és un dels meus peixos preferits. I ha de quedar ben original amb les olives... penso que la Ruscalleda té debilitat per les olives negres, oi? He vist que les posa a llocs ben originals ;)
ResponEliminaMolt bo!!!! el peix al forn guanya moltíssim!!! aquesta recepta caurà segur ben aviat!
ResponEliminaPetonets
a mi m'agraden també molt les patates amb tot el gustet del peix, però el turbot no el deixaria pas :-)
ResponEliminaMiquel,
ResponEliminaSegur que les patates sense el sabor del peix no serien el mateix, així que un bon complement!.
Josep,
Un peix molt bo per a una ocasió diferent.
Sandra,
Aquesta recepta és una variant de la "bàsica", je, je.
Cristina,
Deliciosa!
Paco,
ResponEliminaMoltes gràcies!. La veritat és que aquest turbot era molt "fotogènic", je, je.
Francesc,
Sí, el rèmol i el turbot són cosins germans i si no m'equivoco, podríem dir que és el mateix peix però de diferents mars d'origen.
Mª Àngels,
Ja està bé això de valorar les patates, però és que sense el peix... no serien el mateix, oi?.
Eva,
Doncs ja ho saps, a rescatar el llibre de la prestatgeria, o la recepta del bloc, je, je.
Montse,
Els turbos que jo he vist sempre són grans o mooot grans, no n'he vist mai de mida individual, ha d'anar molt bé.
Gemma,
ResponEliminaA casa ens agrada molt el peix i aquest és una bona opció per variar dels clàssics de sempre.
Anna,
Jo em copio el suggeriment de fer-lo a la planxa, no ho he fet mai.
Helena,
I en aquest cas, també per la mida d'aquest turbot, que era gegant!. Millor, en va sobrar una mica i era ben bo tot i reposat!.
Albota,
Doncs tota teva, a veure si us agrada!
Bet,
ResponEliminaTens raó, si el trobes gran com aquest, s'ha de compartir, que si no, durarà massa dies, je, je.
Gemma,
En aquest cas, donen un punt saladet a la salseta i al peix que trobo que van molt bé. És que la Rusquí és molta Rusqui!
Maria,
Queda taaaant melós el peix al forn, que és una delícia!.
Manel,
Tens tota la raó, que les patates queden com queden perquè hi ha el turbot, que si no...
Amb olives? Ha de ser boníssim, la propera vegada el preparo així, a casa és un del peixos que més ens agraden. Petons!
ResponEliminaFeia dies que no us veia res publicat de cuina. Només em sortien reflectides les entrades literaries. Se'm feia estrany i avui he aprofundit i veig que si que teniu coses noves. El turbot m'encanta i així ha d'estar diví
ResponEliminaAquest turbot fa una pinta deliciosa, tant que miraré si en trobo per fer-lo així
ResponEliminaPetons
Glòria,
ResponEliminaEm sembla que faig tard, que ja no en deu quedar ni una trista patatona, oi?
Em sembla una bona aportació la de posar-hi porro enlloc de ceba que segurament és més habitual. Realment té una pinta fantàstica i la incorporació d'olives negres seria com la cirereta d'aquest gran pastís.
Enhorabona.
M'agrada molt fer servir el forn. I sobretot pel peix! Trobo que el cou i el deixa tan melós! Petons
ResponElimina