Ara fa un any que la
Sandra i el Xavi (Els Fogons de la Bordeta) i la Marina (Xocolata Desfeta), van
engegar la iniciativa de la Recepta del 15, sense cap pretensió especial, quasi
bé com un joc. En la primera edició, la proposta eren els calamars i varem ser
sis blocaires que hi varem participar. Però cada mes que passava, eren més els
blocaires que s’hi anaven afegint fins que hi ha hagut propostes que han
aconseguit recollir fins a 90 receptes. Felicitats, nois, i a seguir
proposant!.
Per a aquest mes de
gener l’ingredient estrella és la carxofa, i la meva participació és una
amanida tèbia amb carxofes i favetes, a veure què us sembla!.
Ingredients per a 4
persones:
Una bossa d’ensiams
variats
6 carxofes
Un pot de favetes
conservades en oli
Dauets de pernil salat
2 tomàquets
Per a la vinagreta:
1 cullerada de vinagre
de xerès
4 cullerades d’oli
Sal
Julivert picat
Saltejar una mica el
pernil i reservar. Pelar els tomàquets, eliminar les llavors i tallar-los a
dauets.
Pelar tres carxofes,
deixar els cors ben nets, tallar-los a talls ben primets i fregir-los fins que
quedin cruixents. Les altres tres carxofes, tallar-les a grills i fregir-les.
Afegir-hi les favetes i saltejar-ho tot junt.
Fer la vinagreta amb la
proporció d’una cullerada de vinagre per 4 cullerades d’oli i afegir-hi sal i
julivert picat.
Per muntar el plat,
posar els ensiams al centre del plat, afegir-hi les carxofes i les favetes, el
pernil i el tomàquet i amanir-ho amb la vinagreta. Decorar amb els talls de
carxofa cruixents.
Tot just fa un any que ens ensenyàveu aquells calamars... quins records! I pensar que va començar tot com una tonteria i ara s'hi engresca tanta gent!
ResponEliminaAquesta amanideta m'encanta, caurà algun dia segur!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Una amanida deliciosa, amb un bon contrast de sabors i temperatures.
ResponEliminaPetons
Doncs em sembla un plat molt saludable i amb molt de color!
ResponEliminaMolt bé la proposta d'aquest mes de la Recepta del 15! És un ingredient molt versàtil. He vist fins i tot un flam dolç!!!
Petons
Qui ens ho havia de dir quan fèiem els calamars...
ResponEliminaAquesta amanida fa molt bona cara! i les tèbies ara a l'hivern entren millor.
petonets
Aquesta recepta em recorda la primavera i amb el fred que fa avui ja va bé.
ResponEliminaPetons.
Sóc una fan de les favetes amb pernil. I amb aquesta recepta se m´amplia el repertori.No se m´havia passat mai pel cap d´afegir-hi carxofa-
ResponEliminajijijiji, mira de 6 hem passat a ser un munt!!! ;P m'encanta la vostra proposta!! crec que somiaré amb carxofes avui. petonets
ResponEliminaquina amanida mes vistosa.... I ben adient per mantenir la línea despres de festes !!!
ResponEliminaPetonets.
Que què ens sembla? Una amanida deiliosa... i la carxofa cruixent és com més m'agrada! Quin plat més bonic que t'ha quedat! petons
ResponEliminaMmmm amb el que m'agraden les amanides tèbies a l'hivern, ja en tinc una altra per fer, boníssima la combinació d'ingredients! :)
ResponEliminaQuina amanida mes bona, felicitats!
ResponEliminaUn petonet
Quina amanideta tant temptadora!, la combinació dels ingredients és molt encertada!. Una abraçada macos!
ResponEliminaM'encanta aquesta amanida!!! De fet, m'encanten les amanides tebies.... jijijiji... per que ric? doncs perque la meva proposta tambe es una amanida tebia!!! ;-)
ResponEliminaUn petonas
Sònia
Una amanida d'aquestes sempre ve de gust, oi?
ResponEliminaPer cert, acabo de visitar el vostre bloc de fotos i sabeu què? Que el meu home també en té un de fotos i trobo algunes tenen el mateix "aire".
Si us ve de gust, mireu-vos-el i ja em direu.
aracomara.blogspot.com
Salut
una amanida molt bona i molt be combinada i el toc tebia millor
ResponEliminabona setmana
M'agraden moltíssim les carxofes cruixents, una amanida fantàstica!
ResponEliminaHola
ResponEliminaAmb el que m'agraden les favetes, el pernil i les carxofes.. aquesta és la meva amanida ideal!!!
Petons
Yo no soy mucho de habitas pero esta ensalada tiene una pinta deliciosa.
ResponEliminaLa probaré.
Besos
Quina amanida mes bona!!!!!!
EliminaEm sembla que la faré aquesta nit.
Per sopar hummmmmmm.
Petons
M'agrada molt la combinació, te que estar bonissima. Una abraçada.
ResponEliminaUna amanida esplèndida
ResponEliminaPetons
El temps passa volant!
ResponEliminaEts la reina de les amanides tèbies, que ja saps que a mi m'encanten. I aquesta d'avui em sembla una proposta sana i molt original.
Glòria, una amanida ben original!! I combina dues verdures que m'encanten: les carxofes i les faves!! mmm!
ResponEliminaUna combinació d'ingredients ben pensada i el resultat està a la vista, és per a començar a menjar ja... si és que n'ha quedat una mica.
ResponElimina