diumenge, 15 de gener de 2012

AMANIDA TÈBIA DE CARXOFES I FAVETES

Ara fa un any que la Sandra i el Xavi (Els Fogons de la Bordeta) i la Marina (Xocolata Desfeta), van engegar la iniciativa de la Recepta del 15, sense cap pretensió especial, quasi bé com un joc. En la primera edició, la proposta eren els calamars i varem ser sis blocaires que hi varem participar. Però cada mes que passava, eren més els blocaires que s’hi anaven afegint fins que hi ha hagut propostes que han aconseguit recollir fins a 90 receptes. Felicitats, nois, i a seguir proposant!.

Per a aquest mes de gener l’ingredient estrella és la carxofa, i la meva participació és una amanida tèbia amb carxofes i favetes, a veure què us sembla!.

Ingredients per a 4 persones:

Una bossa d’ensiams variats
6 carxofes
Un pot de favetes conservades en oli
Dauets de pernil salat
2 tomàquets

Per a la vinagreta:

1 cullerada de vinagre de xerès
4 cullerades d’oli
Sal
Julivert picat

Preparació:

Saltejar una mica el pernil i reservar. Pelar els tomàquets, eliminar les llavors i tallar-los a dauets.

Pelar tres carxofes, deixar els cors ben nets, tallar-los a talls ben primets i fregir-los fins que quedin cruixents. Les altres tres carxofes, tallar-les a grills i fregir-les. Afegir-hi les favetes i saltejar-ho tot junt.

Fer la vinagreta amb la proporció d’una cullerada de vinagre per 4 cullerades d’oli i afegir-hi sal i julivert picat.

Per muntar el plat, posar els ensiams al centre del plat, afegir-hi les carxofes i les favetes, el pernil i el tomàquet i amanir-ho amb la vinagreta. Decorar amb els talls de carxofa cruixents.

24 comentaris:

  1. Tot just fa un any que ens ensenyàveu aquells calamars... quins records! I pensar que va començar tot com una tonteria i ara s'hi engresca tanta gent!
    Aquesta amanideta m'encanta, caurà algun dia segur!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Una amanida deliciosa, amb un bon contrast de sabors i temperatures.
    Petons

    ResponElimina
  3. Doncs em sembla un plat molt saludable i amb molt de color!
    Molt bé la proposta d'aquest mes de la Recepta del 15! És un ingredient molt versàtil. He vist fins i tot un flam dolç!!!
    Petons

    ResponElimina
  4. Qui ens ho havia de dir quan fèiem els calamars...
    Aquesta amanida fa molt bona cara! i les tèbies ara a l'hivern entren millor.
    petonets

    ResponElimina
  5. Aquesta recepta em recorda la primavera i amb el fred que fa avui ja va bé.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Sóc una fan de les favetes amb pernil. I amb aquesta recepta se m´amplia el repertori.No se m´havia passat mai pel cap d´afegir-hi carxofa-

    ResponElimina
  7. jijijiji, mira de 6 hem passat a ser un munt!!! ;P m'encanta la vostra proposta!! crec que somiaré amb carxofes avui. petonets

    ResponElimina
  8. quina amanida mes vistosa.... I ben adient per mantenir la línea despres de festes !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  9. Que què ens sembla? Una amanida deiliosa... i la carxofa cruixent és com més m'agrada! Quin plat més bonic que t'ha quedat! petons

    ResponElimina
  10. Mmmm amb el que m'agraden les amanides tèbies a l'hivern, ja en tinc una altra per fer, boníssima la combinació d'ingredients! :)

    ResponElimina
  11. Quina amanida mes bona, felicitats!
    Un petonet

    ResponElimina
  12. Quina amanideta tant temptadora!, la combinació dels ingredients és molt encertada!. Una abraçada macos!

    ResponElimina
  13. M'encanta aquesta amanida!!! De fet, m'encanten les amanides tebies.... jijijiji... per que ric? doncs perque la meva proposta tambe es una amanida tebia!!! ;-)
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  14. Una amanida d'aquestes sempre ve de gust, oi?
    Per cert, acabo de visitar el vostre bloc de fotos i sabeu què? Que el meu home també en té un de fotos i trobo algunes tenen el mateix "aire".
    Si us ve de gust, mireu-vos-el i ja em direu.
    aracomara.blogspot.com
    Salut

    ResponElimina
  15. una amanida molt bona i molt be combinada i el toc tebia millor
    bona setmana

    ResponElimina
  16. M'agraden moltíssim les carxofes cruixents, una amanida fantàstica!

    ResponElimina
  17. Hola
    Amb el que m'agraden les favetes, el pernil i les carxofes.. aquesta és la meva amanida ideal!!!
    Petons

    ResponElimina
  18. Yo no soy mucho de habitas pero esta ensalada tiene una pinta deliciosa.
    La probaré.
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina amanida mes bona!!!!!!
      Em sembla que la faré aquesta nit.
      Per sopar hummmmmmm.
      Petons

      Elimina
  19. M'agrada molt la combinació, te que estar bonissima. Una abraçada.

    ResponElimina
  20. El temps passa volant!
    Ets la reina de les amanides tèbies, que ja saps que a mi m'encanten. I aquesta d'avui em sembla una proposta sana i molt original.

    ResponElimina
  21. Glòria, una amanida ben original!! I combina dues verdures que m'encanten: les carxofes i les faves!! mmm!

    ResponElimina
  22. Una combinació d'ingredients ben pensada i el resultat està a la vista, és per a començar a menjar ja... si és que n'ha quedat una mica.

    ResponElimina