Per això, quan l’estiu
passat al Festival de Peralada es va presentar la versió en anglès, amb el
títol de The opera cooks, aquella era la meva!, en anglès sí que el puc
entendre!.
Quan anem a veure alguna
òpera, miro si els cantants hi són al llibre per poder fer-los firmar la seva
foto i la seva recepta, per això, l’octubre passat, en ocasió del Faust al Liceu, vaig poder conèixer
personalment el tenor polonès Piotr Beczala que, simpatiquíssim, em va
recomanar que fes la seva recepta del Szarlotka,
(pastís de poma en polonès) que era boníssim!.
Així doncs, per estrenar
el llibre, em vaig decidir a fer-la i... tenia raó, era boníssim!. És un pastís
de poma que recorda el farcit de l’strudel,
és a dir, amb la característica dels pastissos de fruita cuita dels països de l’Europa Central. A veure si us
agrada!.
6 pomes grosses
6 cullerades soperes de farina
200 g de mantega
2 rovells d’ou
3 cullerades de sucre
½ cullerada de llevat
½ cullerada de sucre avainillat
100 g de panses (remullades en rom)
100 g d’ametlles laminades
½ cullerada de canyella
2 cullerades de cacau en pols
El suc de mitja llimona
Preparació:
Pelar les pomes,
ratllar-les gruixudes i barrejar-les amb les panses el suc de llimona i la
canyella.
Barrejar la farina
tamisada amb la mantega fosa, els rovells d’ou, el sucre, el sucre avainillat i
el llevat. Dividir la massa en dues parts. D’una de les meitats, separar-ne
dues cullerades, barrejar-les amb el cacau en pols i reservar-les. Amb la resta
d’aquesta meitat, cobrir el fons del motlle i
enformar-lo a 160º durant 20 minuts. Posar l'altra meitat .de la massa al congelador.
Afegir la barreja de
pomes al motlle, treure la massa del congelador i ratllar-la per sobre de les
pomes. Escampar per sobre les ametlles laminades i amb la massa de xocolata,
fer petits pessics a mode de boletes per decorar. Enfornar a 170º durant una
hora.
Quina història tan entranyable Glòria! m'emociona que hagis fet la recepta que el mateix Piotr et va recomanar!
ResponElimina:)
Parella,
EliminaUna bona manera d'unir dues de les meves aficions, oi? i amb una recomanació de primera mà!
Un postre elaborat, però els resultats espectaculars.
ResponEliminaTípic del pais de procedencia, fred i amb necessitat de calories.
Podriem fer un esforç, jajajaja.... amb l'excusa de la fresqueta que fa per aqui.
Petons
I tant que sí, amb un bon cafetó o un bon te, perfecte!
EliminaHola,
ResponEliminaLaboriós però segur que val la pena!! Me l'apunto que tot el que porti poma m'encanta!!!
Petons
No ho hés de laboriós, potser ho sembla per això d'anar fent meitats de la pasta, però no costa de fer i el resultat s'ho val!
EliminaRealmnt, el tall és espectacular!. Ja desitjo veure els preferits de la resta de cantants!Una abraçada!
ResponEliminaAquest tot just és el primer!. Hi ha cada cosa...
Eliminaboa noite,tudo de bom!, beijos.
ResponEliminachocolatesdocemel.blogspot.com
Bem-vindo ao café à noite. Visitate seu blog encantado
EliminaA quina hora es el berenar????
ResponEliminaQuina pinta, mare meva...
Cuida't.
Petonets.
Qualsevol hora és bona per menjar una delícia com aquesta, eh?. Veus que apanyada sóc escrivint només amb una mà?
EliminaHola Glòria, el pastís ha de ser boníssim, fa una pinta!!! Tanmateix, hi ha alguna cosa a les instruccions que no l'acabe d'entendre. Salutacions
ResponEliminaAvui, precisament, he vist que en una fruiteria que hi ha a prop de casa tenen pomes reineta, que no és gens habitual, i com que diuen que els pastissos de poma fets amb aquesta varietat resulten millors que no pas amb la golden, he pensat que faria un pastís de poma, però el volia fer diferents dels dos que acostumo a fer..., i he vist aquest!
EliminaTé una pinta magnífica, però, com en Francesc, trobo que alguna cosa falla a les explicacions.
Es deuria quedar ben, i agradablement, sorprès el Beczala per signar en un lloc tan original com ho és el llibre de què parles, oi?
Enric,
EliminaVolia respondre també al Francesc però no sé què em passa que no puc afegir comentari al seu. Bé, en qualsevol cas, l'errada a la recepta ja està esmenada, teníeu raó, faltava explicar això de posar la massa al congelador. Que vagi bé!
mare meva quina pinta.... he vist molts pastissos de poma però aquest tan ben engalardonat fa una sensació de ser d'un bo..... Per un bon esmorzar de día de fred siberià és ideal! jeje
ResponEliminaPetonsss :)
Helena,
EliminaNo hi ha dubte, els pastissos de poma són tot un clàssic però sempre n'hi ha algun de diferent per afegir a la llista!
Oooooh! Que bo! Us ha quedat preciós! Ara mateix en faria una queixalada!
ResponEliminaFelicitats per l'autògraf!
Que passeu un feliç cap de setmana i protegiu-vos del fred, que baixen!!!
Gemma,
EliminaLa veritat és que els cantants se sorprenen agradablement quan els porto el llibre, ho troben divertit i a mi em fa il·lusió!.
Aquest pastís fa una pinta sensacional.És laboriós però segur que es recompensa amb el tast. I és molt xulo això del llibre! Recollir autògrafs li dóna un valor increïble i molt personal! Molts petons Glòria!
ResponEliminaMontse,
EliminaEra taaaant bo!. Per repetir!. I amb la signatura del cantant-cuiner-autor de la recepta... què més es pot demanar?
fantastico este pastis y muy bien la idea de recoger las firmas de los prota del libro,luego tendras una joya de libro
ResponEliminabon cap de setmana parella
El pastís, boníssim i el cantant, fantàstic, una bona combinació!
EliminaUna història i trobada operística preciosa amb un final dolç!
ResponEliminaNo sé què triaria primer, si el pastís o l'òpera, ja, ja
EliminaFrancesc,
ResponEliminaNo puc respondre el comentari a sota del teu. És veritat, hi havia una errada a la recepta, ja està corregit, és que això de traduir del polonès m'ha costat una mica, ja, ja
I això que tu i jo, teòricament "parlem polonès",segons alguns entesos en llengües i que ens estimen tant, com ja sabem... Besades Glòria
EliminaQuina pinta Glòria, apa, me'l apunto a la llibreta de pendents ;) Una abraçada
ResponElimina