Per a "la recepta del 15" d'aquest mes de
març, els amics dels Fogons de la Bordeta (Sandra i Xavi) i de Xocolata Desfeta (Marina) ens
proposen elaborar receptes amb llenties.
Jo m’he decidit per
aquesta amanida per diverses raons, perquè ja tenim la primavera a tocar i cada
vegada venen més de gust les amanides, perquè tots els ingredients són rics en
ferro i pot anar bé en moments en què es necessiti fer una dieta rica en aquest
mineral, perquè trobo que els sabors combinen molt bé, perquè és senzilla i
ràpida de fer, que també convé, perquè és una bona opció per a la carmanyola i
a més fer una alimentació saludable, en fi, que per a mi té totes les virtuts,
i per a vosaltres?.
Ingredients:
Créixens
Rúcula
Llenties
Festucs pelats
Oli
Vinagre
Sal
Preparació:
Triturar els
festucs. Fer una vinagreta amb la proporció de tres cullerades d’oli per una de
vinagre. Per presentar el plat, posar els créixens, la rúcula i les llenties al
fons del plat, posar les festucs picats per sobre, salar i amanir-ho amb la
vinagreta al gust.
Fresca i saludable! Molt bona! Petons
ResponEliminaIdeal per a la primavera que ja està a la cantonada!
EliminaNYAM!! M'encanten les amanides, i amb créixens encara més. La vinagreta i les llenties hi queden de meravella!
ResponEliminala vinagreta de festucs és un vici!
EliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaEns ha agradat molt aquesta proposta. Segurament perquè porta verdura i aquesta ens encanta a ESfruita ja que som una nova botiga online de fruites i verdures de qualitat. Avui venim a presentar-nos perquè hi facis un cop d'ull i per animar a la resta d'usuaris a visitar-nos: www.esfruita.com
ResponEliminaA més a més, si cliqueu "m'agrada" a la pàgina de Facebook aconseguireu un 25$ de descompte: www.facebook.com/Esfruita
No us coneixia, visitarem la vostra pàgina.
Eliminafresca i molt bona,una combinacio molt fresca
ResponEliminauna abraçada
I nutritiva, i saludable, i si no em de fer gaire dieta, uns quants festucs més afegits, perfecte!.
EliminaEs nota que tenim la primavera entrant per sota la porta :)
ResponEliminaI tant, jo ja tinc ganes que arribi el bon temps, per això m'avanço amb les amanides, que a l'hivern em fan més mandra, tiro més de cremes de verdures.
EliminaQuina meravella, quina frescura!Aquestes amanides són les que vénen molt de gust a l' estiu. A més estan farcides de moltes propietats.
ResponEliminaPer cert, les entrades musicals fantàstiques...he estat una mica liada i no he pogut fer-te un comentari adient.
M'alegro que t'agradi la meva amanida i no et preocupis, a tots ens passa que anem liats i no tenim prou temps per tot (i a vegades una mica de mandreta i tot, je, je.).
EliminaLes llenties es la llegum que mes m'agrada.
ResponEliminaI així amb amanides boníssima!!!!
Petons
A mi també m'agraden molt. Quan era petita, m'agradava menjar llenties fregides de primer plat i sardinetes petites fregides de segon plat, enganxadetes per la cua, fent vanos, m'explico?.
EliminaUna amanida molt bona i refrescant
ResponEliminaPetons
I ben senzilla de fer, que també és important!.
EliminaAi les llenties amb amanida, què bones són! I aquesta versió que ens proposeu és ideal per aquests dies de caloreta que està fent... molt refrescant!
ResponEliminaEstem esperant que arribi el 15 per saber amb què ens sopreneu! :P
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
És un plaer participar una vegada més en la recepta del 15!. Ja falta poquet per desvetllar l'enigma!
EliminaEi, quina amanida més guapa que ens has preparat, m'encanta els diferents tons de verd!
ResponEliminaAixí encara entra més bé, començant per la vista!
EliminaAmb aquesta amanida m'atreviré segur !!!!
ResponEliminaI tant que t'has d'atrevir, no té cap misteri i a més de ser molt saludable, és molt resultona!
EliminaUna amanida molt saludables i refrescant per quan fa calor !!!
ResponEliminaPetonets.
I nmolt rica en ferro, que això dóna energia!
Eliminala rúca (jo sempre li havia dit rúca en comptes de rúcula en català, ho hauria de mirar però em fa mandra, deixeu-m'ho dir a la meva manera, vaaaa :-P) no és pas la meva fulla preferida per a amanida. Potser se n'ha abusat una mica i m'he saturat.
ResponEliminaPerò la combinació amb les llentíes i els creixens em barrufa molt!! :)
Em sembla que tens raó, a mi no m'ha fet mandra, je, je, i he mirat el diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans (online, això sí, no m'he aixecat, je, je) i no he trobat rúcula. Ho confirmaré. I pel que fa al gust, a mi no m'agradava, però ara m'encanta!.
EliminaQuina pina que té aquesta amanida... Ai, com m'agrada! S'agraeix aquest toc de frescor ara que ve la calor! Boníssima!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets!!
És una bona opció per variar les amanides i a més, saludable i adequada per al tupper.
EliminaUna molt bona recepta, 100% vegetal!! M´acostumaré a prendre les llenties en amanida, no ho feia. ptons,
ResponEliminaQuina amanideta més bona!, això dels festucs m'ha agradat moltíssim!, jo només treuria la rúcula que ja saps que el punt amargant no m'agrada... Una presentació fantàstica!
ResponElimina