dimecres, 14 de març del 2012

AMANIDA DE CRÉIXENS I RÚCULA AMB LLENTIES I VINAGRETA DE FESTUCS


Per a "la recepta del 15" d'aquest mes de març, els amics dels Fogons de la Bordeta (Sandra i Xavi) i de Xocolata Desfeta (Marina) ens proposen elaborar receptes amb llenties.

Jo m’he decidit per aquesta amanida per diverses raons, perquè ja tenim la primavera a tocar i cada vegada venen més de gust les amanides, perquè tots els ingredients són rics en ferro i pot anar bé en moments en què es necessiti fer una dieta rica en aquest mineral, perquè trobo que els sabors combinen molt bé, perquè és senzilla i ràpida de fer, que també convé, perquè és una bona opció per a la carmanyola i a més fer una alimentació saludable, en fi, que per a mi té totes les virtuts, i per a vosaltres?.

Ingredients:

Créixens
Rúcula
Llenties
Festucs pelats
Oli
Vinagre
Sal

Preparació:

Triturar els festucs. Fer una vinagreta amb la proporció de tres cullerades d’oli per una de vinagre. Per presentar el plat, posar els créixens, la rúcula i les llenties al fons del plat, posar les festucs picats per sobre, salar i amanir-ho amb la vinagreta al gust. 

31 comentaris:

  1. Fresca i saludable! Molt bona! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ideal per a la primavera que ja està a la cantonada!

      Elimina
  2. NYAM!! M'encanten les amanides, i amb créixens encara més. La vinagreta i les llenties hi queden de meravella!

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Ens ha agradat molt aquesta proposta. Segurament perquè porta verdura i aquesta ens encanta a ESfruita ja que som una nova botiga online de fruites i verdures de qualitat. Avui venim a presentar-nos perquè hi facis un cop d'ull i per animar a la resta d'usuaris a visitar-nos: www.esfruita.com

    A més a més, si cliqueu "m'agrada" a la pàgina de Facebook aconseguireu un 25$ de descompte: www.facebook.com/Esfruita

    ResponElimina
  5. fresca i molt bona,una combinacio molt fresca
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. I nutritiva, i saludable, i si no em de fer gaire dieta, uns quants festucs més afegits, perfecte!.

      Elimina
  6. Es nota que tenim la primavera entrant per sota la porta :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, jo ja tinc ganes que arribi el bon temps, per això m'avanço amb les amanides, que a l'hivern em fan més mandra, tiro més de cremes de verdures.

      Elimina
  7. Quina meravella, quina frescura!Aquestes amanides són les que vénen molt de gust a l' estiu. A més estan farcides de moltes propietats.
    Per cert, les entrades musicals fantàstiques...he estat una mica liada i no he pogut fer-te un comentari adient.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro que t'agradi la meva amanida i no et preocupis, a tots ens passa que anem liats i no tenim prou temps per tot (i a vegades una mica de mandreta i tot, je, je.).

      Elimina
  8. Les llenties es la llegum que mes m'agrada.
    I així amb amanides boníssima!!!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també m'agraden molt. Quan era petita, m'agradava menjar llenties fregides de primer plat i sardinetes petites fregides de segon plat, enganxadetes per la cua, fent vanos, m'explico?.

      Elimina
  9. Una amanida molt bona i refrescant
    Petons

    ResponElimina
  10. Ai les llenties amb amanida, què bones són! I aquesta versió que ens proposeu és ideal per aquests dies de caloreta que està fent... molt refrescant!
    Estem esperant que arribi el 15 per saber amb què ens sopreneu! :P
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un plaer participar una vegada més en la recepta del 15!. Ja falta poquet per desvetllar l'enigma!

      Elimina
  11. Ei, quina amanida més guapa que ens has preparat, m'encanta els diferents tons de verd!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així encara entra més bé, començant per la vista!

      Elimina
  12. Amb aquesta amanida m'atreviré segur !!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que t'has d'atrevir, no té cap misteri i a més de ser molt saludable, és molt resultona!

      Elimina
  13. Una amanida molt saludables i refrescant per quan fa calor !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  14. la rúca (jo sempre li havia dit rúca en comptes de rúcula en català, ho hauria de mirar però em fa mandra, deixeu-m'ho dir a la meva manera, vaaaa :-P) no és pas la meva fulla preferida per a amanida. Potser se n'ha abusat una mica i m'he saturat.
    Però la combinació amb les llentíes i els creixens em barrufa molt!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla que tens raó, a mi no m'ha fet mandra, je, je, i he mirat el diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans (online, això sí, no m'he aixecat, je, je) i no he trobat rúcula. Ho confirmaré. I pel que fa al gust, a mi no m'agradava, però ara m'encanta!.

      Elimina
  15. Quina pina que té aquesta amanida... Ai, com m'agrada! S'agraeix aquest toc de frescor ara que ve la calor! Boníssima!!

    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una bona opció per variar les amanides i a més, saludable i adequada per al tupper.

      Elimina
  16. Una molt bona recepta, 100% vegetal!! M´acostumaré a prendre les llenties en amanida, no ho feia. ptons,

    ResponElimina
  17. Quina amanideta més bona!, això dels festucs m'ha agradat moltíssim!, jo només treuria la rúcula que ja saps que el punt amargant no m'agrada... Una presentació fantàstica!

    ResponElimina