dissabte, 29 de març del 2008

CLASSE DE CUINA AMB EL DAVID LIENAS

Finalment va arribar el dia 28 !. La cita era la classe de cuina amb el David Lienas, a l’Espai Consum, del Bonpreu. Els assistents varen ser els següents: Cristina, Enric, Ester, Eva (de Terrassa), Gemma C., Glòria M., Maria (del Caprabo), Mar, Mercè (de Barcelona), Gemma, Pebbles, Sara Maria, Anna (amiga de la Mercè), Txell i Kike, Anna de la Vila, Sandra (amiga de l'Anna).


No cal dir que a tots ens feia molta il•lusió la classe i, tal com es va desenvolupar tot, no hi ha dubte que repetirem!.

Al principi, jo, molt prudent, vaig anar a preguntar si podia fer alguna foto mentre el David elaborava els plats. Em van dir que no hi havia cap inconvenient. Llavors, ja va ser un no parar!. Ja érem vàries persones que ens movíem per allà i ell, col•laborador en tot moment.

El David és molt bon comunicador i molt didàctic a l’hora de donar les explicacions. És una persona molt activa i amb mil i una experiències i anècdotes que va explicant mentre va fent els plats. Sabíeu que la manera de coure el peix a la sal ve de la Manga del Mar Menor?. I que sembla que l’origen de preparar els calamars farcits és a les Illes Balears?. I que les cloïsses que no són de viver es reconeixen perquè són rugoses?.

Les receptes que ens va preparar el David van ser una orada amb merengue de sal i uns calamars farcits.

De fet, podríem dir que van ser aquestes dues receptes i algunes més, perquè alhora que les anava preparant, feia algunes variacions sobre la mateixa recepta i suggeriments per fer-les diferents. Per exemple, us imagineu uns calamars farcits de carn i trompetes de la mort? . I de botifarra negra, ceba i poma? Mmmmmmm!!. Serà qüestió de provar-los.

Al final de la classe, vàrem poder estar força estona més xerrant amb ell, amb més fotografies i signatures de llibres.

Aquí teniu unes quantes fotografies per poder veure com va anar tot.










Eren les nou del vespre quan marxàvem les últimes persones!. La classe havia d’haver acabat una hora abans. I és que quan et trobes en bona companyia, el temps passa volant !

Fins aviat !

13 comentaris:

  1. Gloria!!...fantàstica la crònica!!!...Ens ho vam passar tots genial...i és q el David és un gran cuiner i comunicador...Vaig flipar que només dormís 3-4hores...i jo q si no dormo 8h no sóc persona!!!!
    A veure si proves de fer el calamar gegant amb diferents farciments... ;)
    Petunets,
    Eva (Terrassa)

    ResponElimina
  2. Un 10 pel David, va ser una classe fantàstica. Repetirem, oi?

    I molt bé les fotos :-)

    ResponElimina
  3. Molt bé les fotografies, faig un post enllaçat a les diferents cròniques. La fotografia de la cloïssa molt bona!!

    ResponElimina
  4. Glòria, molt bones les fotos! Però en posaràs més, oi? Tots esperem que ens facis un passi amb totes les que vas fer, please... ;)
    M'ho vaig passar molt bé, el David va estar genial!

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats per la teva crònica i per les fotografies, va estar molt bé i com tu deies vam aprendre un munt de coses, o com díriem a Badalona, ple de coses.
    Segur que repetim. Jo no em vaig poder quedar fins al final del tot, tenia uns cangurs impacients per sopar a casa, però li vau fer el suggeriment que incorporés una càmera i uns monitors com té la Mireia? Jo estava a última fila i es veia molt poc. Si no li diem en la propera ocasió, si no s'ha de molestar, és clar.
    Als meus cangurs, al meu germà i a la meva cunyada ja els hi he promés que la propera vegada que vinguin a dinar a casa els hi faré l'orada a la merenga de sal, a veure com em surt
    Gràcies
    Ester

    ResponElimina
  6. Està molt bé, la crònica.
    Jo també m'ho vaig passar molt bé. Per cert amb l'Ester vam comentar de dir-li al David el possar la càmara, però darrera que el parking tancava a les 9, vaig tenir que marxar corrents i no vaig pensar de dir res.
    Una altre vegada serà.
    Jo també tinc moltes ganes de repetir.

    ResponElimina
  7. Eva,

    Jo també m'ho vaig passar molt bé. Això que només dorm 3 o 4 hores no ho vaig posar a la crònica, però també me'n recordo. Jo també sóc de les teves, 8 horetes mínim !.

    De veritat, que els suggeriments del farcit són molt atractius. Ell explicava i em feia agafar ganes de fer calamars farcits!. A veure si els faig aviat !.

    Gemma (bcnmonamour)

    Estic d'acord, un 10 per al David. La classe va estar molt bé i la trobada amb la gent també. Llàstima que sempre queda la sensació que no s'ha pogut xerrar prou. Al final, com que sempre ens retardem, un o altre ha de marxar de pressa. Ho repetirem segur !.

    Sara Maria,

    M'ho vaig passar molt bé, amb la classe i amb les fotos. La de la cloïssa, va ser espontània i divertida !.

    Gemma (Sabadell)

    Com pots veure, de fotos n'hi ha unes quantes. Jo sempre en faig moltes per poder seleccionar les que han quedat més bé. Sí que en vaig fer més, però moltes són repetitives i algunes no van quedar bé del tot. La cosa és fer-ne 40, per poder posar-ne 10 de bones. Si en fes només 10, potser només en seleccionaria 2. I com que el David es va deixar...!

    Ester,

    Sí que li varem fer el suggeriment de la càmera i la pantalla. De fet, el David ens va dir que la càmera ja estava instal·lada. Diu que fa un any i mig més o menys que fan les classes, i que les coses van poc a poc, però que ja ho tenen en compte.

    Com que espero que no tardem a tornar-hi, potser encara no ho tindran sol·lucionat. A veure si podem seure més endavant.

    He llegit al blog de la Gemma de Sabadell que l'Anna de la Vila ja ha fet l'orada. Això sí que és fer els deures !

    Fins aviat !

    ResponElimina
  8. Pebbles,

    Sí que li varem comentar al David el tema de la càmera i, tal com també li explico a l'Ester, el tema ja està en marxa. Ja tenen la càmera instal·lada. Només falta la pantalla, i endavant !. A veure si s'afanyen a posar-ho en marxa !.

    Vas arribar a temps al pàrking, oi?

    ResponElimina
  9. Hola Gloria! A part d'una gran cuinera ets una gran fotògrafa: Tot ho fas igual?!
    Nosaltres ja tenim ganes d'una nova trobada i estem d'acord amb la Sara Maria, la foto de la cloïssa és espectacular.
    Creiem que el moment culminant de la tarda va ser quan en David et va acostar la cloïssa perquè la toquessis i tu la vas tocar amb els ulls (i així va sortir aquesta foto tan magnífica).
    Estimada, bona nit i a descansar les nostres 8 hores necessàries.
    Txell i Kike

    ResponElimina
  10. Ei!!! Quina crònica més maca has fet i quines boniques fotografies has posat. Reflecteixen ben be com va anar tot i com ens ho vam passar amb en David.
    Fins un altre dia.

    ResponElimina
  11. Hola Gloria! doncs si va ser una tarda explendida, jo si que confio en poder repetir.

    El dissabte em vaig aixecar aviat i cap a Valls a comprat una "orada" i no em vaig poder resistir en fer-la per ensenyar-li a la meva parella lo bé me m'ho havia passat a Barcelona!!

    Ara només em falta un blog!! jijiji

    Fins aviat!!!

    ANNA DE LA VILA

    P.D: em descuidava de dir-te qie les fotos són genial, felicitats!! és nota que t'agrada!

    ResponElimina
  12. Txell i Kike,

    Com que m'agrada la fotografia, tinc el "mal vici" de fer-ne moltes i poder triar. Quina responsabilitat si en fes poques i no quedessin bé!.

    Maria,

    Jo també m'ho vaig passar molt bé. Em va agradar tornar-nos a trobar. Ho repetirem segur !.

    Anna de la Vila,

    Has batut rècords en això de posar en pràctica les receptes, eh?.

    Ara només falta el blog perquè ens puguis ensenyar com de bé et va quedar l'orada !

    Fins aviat

    ResponElimina
  13. Veig que heu fet feina al bloc, i us en felicito. Genials les fotos!, però la de la cloïssa fantàstica!

    L'enhorabona perquè aquest bloc ja rutlla de valent.

    ResponElimina