dijous, 29 de maig del 2008

RESPOSTA A L'ENDEVINALLA

Hi ha hagut respostes que s’hi han acostat, però la Gemma, de La cuina de casa, ha fet diana de ple a l’endevinalla que us proposàvem.

Efectivament, és una sal impregnada en vi, però no només ha encertat això, sinó que també ha especificat la varietat. Felicitats!.

Es tracta de la Sal Fleur de Merlot, sal impregnada amb vi fet amb la varietat de raïm merlot, segons una recepta, fruit de la casualitat, de la Valentine Cornier, àvia d’en Pascal Delbeck, enòleg de Bordeus.

S’explica que en l’època de les grans travessies marítimes, la Valentine, que era la dona d’un taverner, es va quedar amb unes partides de sal que es van tacar com a conseqüència d’unes fuites de les botes que contenien el vi. Ella va macerar la sal en espècies i l’afegia als plats que preparava per a la taverna.

En Pascal Delbeck ha actualitzat la recepta i ara l’elabora amb sal marina de l’illa de Re, a la costa atlàntica de França, que també la macera en espècies i la impregna en diferents tipus de vins. Sobre les espècies, es guarda gelosament el secret, i pel que fa als vins, es pot trobar impregnada en merlot, cabernet sauvignon o syrah.




La varietat que jo he escollit és amb vi merlot, perquè me la van recomanar per combinar amb foies i carns de tipus magret, a Olisoliva.com, del mercat de Santa Caterina de Barcelona, on a més de bons productes, també t’emportes bones recomanacions.

Ben aviat us proposaré una recepta per utilitzar aquesta sal i gràcies a tots per participar.

4 comentaris:

  1. Tot un descobriment aquest blog.
    Som Pep Lluis des de Mallorca, jo també tenc un blog on m'agrada mesclar cuina, opera i musica tradicional. Vos felicite per el vostre blog i vos agregaré en el llistat de blogs favorits, el meu blog es htpp:/muixeranga.balearweb.net.
    Una forta aferrada

    ResponElimina
  2. Ooeee, oe oe oeeeee, ooeee ooeee!
    Je je je...
    Espero amb ganes la recepta que fareu amb aquesta sal ;)
    I ja estic esperant la següent endevinalla...

    ResponElimina
  3. Molt benvingut al nostre blog. Com tu ja saps, això de visitar blogs, et porta de l'un a l'altre sense adonar-te'n i jo fa poc vaig anar a parar al teu des del de la Shitaki, la valenciana que viu a Mallorca, que alhora vaig trobar als comentaris que ella havia fet a la Gemma, de la cuina de casa.

    Així doncs, com que tenim gustos comuns, ben segur que els seguirem compartint!

    Fins aviat!

    Josep i Glòria

    ResponElimina
  4. Pep Lluís,

    M'he deixat de posar el teu nom al missatge de benvinguda. Hauràs deduït que és per a tu, oi?.

    Una abraçada

    ResponElimina