dijous, 1 de maig del 2008

TRONQUETS DE CARBASSÓ AMB MOZZARELLA I NOUS

Els carbassons es poden menjar de moltes maneres. Avui us proposo una manera de farcir-los que resulta molt suau i lleugera.



Ingredients:

- 1 kg de carbassons
- 1 ceba mitjana
- 1 ou dur
- 150 g de mozzarella
- 50 g de nous
- 25 g de formatge parmesà ratllat
- Sal
- Oli

Preparació:

Escalfar el forn a 220º, amb l’escalfor de baix i amb l’aire, si es disposa d’aquesta opció.

Rentar el carbassons, tallar-los les puntes i fer-ne tronquets de 5 cm de gruix. Amb un pelador de patates, tallar tires de pell, perquè quedi una ratlla verda i una ratlla sense pell.

Buidar els carbassons, sempre deixant una petita base, i picar la polpa que haurem extret. Salar una mica els trossos de carbassó buits.

Posar oli en una cassola i estofar la ceba picada. Quan agafi una mica de color, afegir-hi la polpa del carbassó picada, l’ou dur picat, la mozzarella tallada a trossets, les nous també tallades, no picades, i sal. Coure-ho tot junt dos o tres minuts, perquè la barreja quedi lligada.

Omplir els tronquets amb aquesta mescla, posar-los en una safata per anar al forn, regar-los amb una mica d’oli i posar el parmesà ratllat per sobre.

Coure els carbassons al forn, durant 30 o 35 minuts.

Bon profit!

18 comentaris:

  1. Ostres ostres...Ni el dia del treballador no descanses, eh??...jejeje!...Quina bona pinta que fan aquests carbassons....m'ho apunto a la llargaaaa llista de pendents!!
    Petunets,
    Eva (Terrassa)

    ResponElimina
  2. Eva,

    Com que la recepta no dóna gaire feina, trobo que va bé per al dia del treballador.

    Fins aviat

    ResponElimina
  3. que macos, aquests carbassons, tens molta traça per presentar els plats. i pels ingredients que porten, deuen estar igual de bons. felicitats!

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies!. Queden molt molt bons i molt suaus. De tant en tant, ja convé una recepta una mica més lleugera, oi?. Pel que fa a les fotos, t'he de dir que el mèrit és del Josep, jo presento els plats i ell busca el millor angle per fotografiar-los.

    Fins aviat

    ResponElimina
  5. Felicitats als dos! Quin bon equip que feu, eh? Plat fantàstic i molt bona fotografia! Nosaltres també ens l'apuntem a la llista de pendents! Petons als dos!

    ResponElimina
  6. uns cabassons estupendíssims, ja en faig uns de semblants amb formatge fresc, la recepta com no, és de la Mireia Carbó
    Un petó
    Ester

    ResponElimina
  7. Ummmm, han de estar deliciosos i amb aquesta presentació qualsevol s'hi resisteix!!
    Jo també m'els apunto per un sopar que tinc pendent amb uns amics.
    Fins aviat
    Xaro

    ResponElimina
  8. Parella vermella,

    Hi ha vegades que les fotos queden millor que altres i la veritat, aquesta ha quedat força bé, encara que no té res a envejar a les vostres, eh?.

    Ester,

    Ja buscaré aquesta altra recepta de la Mireia. Uf, se m'acumula la feina!

    Xaro,

    Si els fas, ja m'explicaràs com ha anat!.

    Un petó per a tots

    ResponElimina
  9. Hola Glória:
    Aquets carbassons tenen una pinta boníiiiiiiisima i són molt fàcils de fer. La veritat és que no n'he fet mai i crec que ja és el moment. Aquest tipus de receptes són les que m'agraden.
    Felicitats.
    Susanna.

    ResponElimina
  10. Susanna,

    A mi també m'agraden aquestes receptes que no donen gaire feina i que són diferents del que fas per al dia a dia i, a més, lleugereta, que també interessa!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  11. M'apunto aquests carbassons, que segur que són molt bons i queden molt estètics, ideals per algun sopar amb amics.

    ResponElimina
  12. Glòria! Trobo molt interessant el teu bloc, m'agrada. I aquesta recepta també m'agrada i a més crec que tinc tots el ingredients per fer-la ben aviat. Ja t'explicaré!
    Ruben

    ResponElimina
  13. Senzillíssima de preparar, i de ben segur que deliciosa... Per cert, la setmana passada, al restaurant on dino molts dies tenien uns carbassons de la mida justa per fer farcits, ja que tenien forma com de carbasseta. Li vaig preguntar a la mestressa d'on els havia tret i em va dir que els havia comprat a la Boqueria.

    ResponElimina
  14. Glòria, si no recordo malament la recepta dels carbassons farcits la vaig treure del blog BCN mon amour i era una de les que fa la Mireia al Club Social Caprabo.
    Una abraçada
    Ester

    ResponElimina
  15. Darrerament estic visitant molts blogs gastronòmics perquè m'encanta la cuina i aprendre coses noves. Aquest blog és un dels més creatius que he trobat, ja que presentes els plats amb molta cura. Alguns semblen petites obres d'art. Els colors, les mescles de sabors, de textures... Em sembla molt interessant! Intentaré fer la crema de carabassa i els timbals de carbassó... A veure com surt!

    ResponElimina
  16. Enric,

    Ben segur que el restaurant on dines ho deuen fer molt bé. Això de comprar a la Boqueria és una garantia, no et sembla?.

    Ester,

    Ja miraré el blog de la Gemma de bcnomonamour, a veure com és la recepta. Sempre va bé conèixer diferents opcions.

    Anna,

    Moltes gràcies pels teus elogis. No et coneixia i ràpidament he anat a fer una primera visita al teu blog que, no ho dubtis, visitaré habitualment. M'ha agradat molt i les teves fotos són magnífiques. He vist uns ous sobre llit de fècula i sobrassada de Mallorca, que estan dient "menja'm, menja'm".

    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Glòria! Dijous a la nit vàrem sopar això. Boooníssim! Recomano aquesta recepta a tothom!
    Una salutació,
    Ruben

    ResponElimina
  18. Ruben,

    M'alegro que us agradés la recepta. Gràcies per fer-me propaganda!.

    Fins aviat!

    ResponElimina