dissabte, 28 de juny del 2008

ARRÒS VERD

De l’última classe de la Mireia Carbó, he fet la seva recepta de l’arròs verd (originàriament amb cloïsses).

En aquest cas, i seguint la seva filosofia de “si no en tens no en posis, o si no t’agrada no en posis”, he fet dues variacions que han sigut no posar les cloïsses i substituir els espinacs per carxofes, ja que ella va suggerir que es podien canviar les verdures al gust.

Així doncs, un deixo aquesta recepta, abans de marxar una setmana de vacances. Ja us ho explicarem a la tornada!

Ingredients per a 4 persones:

- 400 g d’arròs
- 1 manat d’espàrrecs verds
- 4 carxofes
- 50 g de pèsols
- 100 g de mongetes tendres
- 1 ceba tendra
- 2 grans d’all
- 1 l d’aigua (aprox.)
- Julivert fresc
- Oli d’oliva

Preparació:

Fer un sofregit amb la ceba picada, els alls, les carxofes tallades petites, els espàrrecs tallats a rodanxes (reservant les puntes) i les mongetes. Quan estigui una mica sofregit, afegir-hi els pèsols i les puntes dels espàrrecs.

Quan el sofregit estigui llest, afegir-hi l’arròs i coure’l 1 minut. Afegir l’aigua calenta i coure l’arròs durant 15-18 minuts.

Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció, afegir-hi el julivert picat.
.

13 comentaris:

  1. Apa, la primera...
    Jo també vaig fer improvisacions a l'arros de la Mireia, amb bledes en lloc d'espinacs i sense pèsols, i també va resultar bo.
    La profe fa coses resultones sempre, veritat?
    Be, parella musical, unes bones vacances allà on aneu i ja explicareu....
    Petons

    ResponElimina
  2. M'ha agradat eixa filosofia de "si no en tens, no n'hi poses" o "si no t'agrada no n'hi poses". Per altra banda, l'aspecte sembla bo, tot i que no sóc massa de l'arròs blanc cuit amb aigua. Ja en parlarem. Salutacions

    ResponElimina
  3. Glòria, hem descobert el teu punt feble amb els espinacs... ;) Però com molt bé diu la Mireia, "Si no t'agrada, no n'hi posis!"
    Ara, les cloïses sí que les hauria posat... deuen deixar un gustet molt bo :)
    I ja veig que la polèmica aigua-caldo continua, oi Francesc? ;)
    Glòria i Josep, que passeu molt bones vacances, que reposeu, que disfruteu, i que gaudiu d'uns dies molt ben guanyats! Esperarem la crònica i les fotos al vostre retorn!

    ResponElimina
  4. Glòria que aplicada! en Jordi també em va comentar que l'havia fet. Té molt bona pinta i les carxofes també combinen molt bé en aquesta recepta.
    Passeu-vos-ho molt bé a les vacances!

    ResponElimina
  5. Acabo de dinar, però am la fila que fa aquest arròs me'n menjaria un bon plat
    Bones vacances
    Ester

    ResponElimina
  6. Jo no vaig venir a la classe de la Mireia,però com que tant m'agraden els espinacs com les carxofes ...seguint les seves dites el faré amb el que tingui en aquell moment.
    Però com la Gemma hi possaré les cloïses.
    Bones vacances a tots dos.
    Un petó
    Xaro

    ResponElimina
  7. Extraordinària, la pinta d'aquest arròs!

    Jo, sobretot quan tinc vacances i puc dinar a casa, en faig més d'un cop, d'arròs de verdures i, com que m'agraden totes les verdures, ja pensava fer-ne un de verd com aquest que va explicar la Carbó.

    Us desitjo que gaudiu força aquesta setmana!

    ResponElimina
  8. Maria,

    Hem après aviat això de canviar els ingredients, eh?.

    Demà marxem cap a la vall de Baztán, al Pirineu Navarrès, i no he pogut evitar donar una última repassada al bloc!.

    Francesc,

    Una altra filosofia de la Mireia és que no diguis si és un arròs caldós o un arròs sec fins que no vegis el resultat final (això dit amb un toc d'humor, eh?).

    A nosaltres l'arròs ens agrada de totes maneres, des d'un arròs senzill com aquest per a un dia de cada dia, fins a una paella de peix i marisc per a un dia de festa.

    Gemma,

    Haig d'aclarir que qui té el punt feble amb els espinacs és el Josep (només li agraden en crema), al contrari que a mi, que m'agraden de totes maneres.

    Rubén,

    Dius que el Jordi també ha fet aquest arròs. No té fotos per penajr-les al bloc?.

    Ester,

    Moltes gràcies. A la tornada, ja us explicarem com ens han anat aquests dies.

    Xaro,

    Segur que si el fas tant d'una manera com d'una altra, el resultat serà ben bo.

    A la propera classe ens veiem.

    Enric,

    El de la Mireia era més verd, però com que al Josep no li agraden els espinacs ni les bledes en fulla, doncs mira, el meu va quedar una mica més descolorit, què hi farem, però era ben bo!.

    Una abraçada per a totes i tots, i fins la tornada!

    ResponElimina
  9. Bones, boníssimes vacances! Josep i Glòria que ho passeu molt i molt bé allà on aneu, que disfruteu dels productes de la terra i que ens trobeu una mica a faltar.
    fins ben aviat!

    ResponElimina
  10. Glòria i Josep, disfruteu mooooolt de les vacances!!! Quina sort que teniu...jo fins a finals de setembre! :( A la tornada volem crònica, eh?? jeje!!! I quina pinta que fa aquest arròs...que aplicada Glòria!, ja has fet els deures!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  11. Fa molt bona pinta, jo el vaig fer diumenge passat i també vaig fer un parell de variacions perquè no tenia cloïsses ni mongetes i vaig possar bròquil, també verd, va quedar molt bo.
    Que passeu unes bones vacances.
    Petonets

    Eva

    ResponElimina
  12. ens deixes un bon regal abans d'anar de vacances, espero que us vagi molt i molt bé a tu i el josep, tot i que no us podrem veure divendres a la classe d'en lienas. un altra dia serà, bon viatge!

    ResponElimina
  13. Aquest arròs fa molt bona pinta. Al poso a la llista. Jo també faig com vosaltres, quan no tinc algun ingredient o no m'agrada, en busco un altre i així vaig provant.
    Per cert, Glòria, l'altre dia vaig fer per sopar la tarta de ricotta amb albergínies amb pasta de full perquè voltava per la nevera i encara s'estan llepan els dits. Va quedar boníssima.!!!
    Bones vacances i fins aviat.
    Susanna.

    ResponElimina