diumenge, 22 de juny del 2008

VIVALDI

La matinada d’ahir va començar l’estiu i hem estat pensant quina podria ser la millor manera d’il•lustrar la nova estació que sobtadament, ens ha envaït amb sol i altes temperatures, i ràpidament m’han vingut al cap “Les Quatre Estacions” de Vivaldi.

Antonio Lucio Vivaldi va néixer a Venècia el 4 de març de 1678 i va morir a Viena el 28 de juliol de 1741. Va ser un reconegut violinista i un dels principals compositors del barroc.

A la imatge de la dreta podeu veure l’església de Santa Maria della Pietá, on Vivaldi va estrenar gran part de les seves obres fins l’any 1740.

De les moltes obres que Vivaldi va escriure, cal destacar els quatre concerts per a violí que va compondre cap a l’any 1725 amb el títol original de “Le Quattro Stagioni” i que amb els anys esdevindria una de les obres més conegudes de tota la història de la música.

El fragment que tot seguit us proposem és el “presto”, corresponent al concert número 2 en sol menor, conegut com l’estiu. Els intèrprets són “I musici” un dels grups amb més prestigi interpretant Vivaldi.

Que gaudiu de l’estiu i de Vivaldi.

7 comentaris:

  1. Molt bona aquesta del Vivaldi! Totes aquestes històries que acompanyen els posts de música són ben interessants. Salutacions i bona revetla.

    ResponElimina
  2. Gràcies Francesc, aquí ja estem a punt de "queixelar" la coca de Sant Joan. No sé si per terres valencianes és típic menjar-ne, el que sí suposo que esteu a punt és per a les fogueres.
    Bona revetlla i fins una altra!

    ResponElimina
  3. Josep,
    L'altra dia un xicot que té un blog de nom "Salarino" deia que Vivaldi sempre quedava bé, que era com aquells texans amb camisa blanca que sempre ens escauen...em va fer gràcia la comparació per certa. El podem escoltar en el racó ombrívol d'una plaça, o a casa resguardats, i sempre reconeixem en ell els sons que el distingeixen, i que ja fa fa molt anys que ensw van acompanyant.
    Feliç revetlla i dia de Sant Joan.

    ResponElimina
  4. Glòria,

    En Salarino té tota la raó, es ben cert que Vivaldi sempre queda bé i si a sobre en gaudeixes, oli en un llum.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Per ací també "mengem coca". Salutacions.

    ResponElimina
  6. I Musici em porten un record inovidable: El primer cop que vaig entrar al Palau de la Música, tenia 18 o 19 anys, amb l'entrada que em vaig comprar fent "moros" a la meva mare, a qui li entregava el sou sencer cada mes, va ser per anar a escoltar "Les quatre estacions", interpretades per aquest esplèndid grup, cap membre d'aquella època del qual, com és de suposar després de tants anys, ja no en forma part en l'actualitat.

    Entre la bellesa de l'interior de l'edifici, la música de Vivaldi, la brillantíssima interpretació i el so amb instruments d'època, vaig quedar, ho recordo com si fos ara, MERAVELLAT!

    ResponElimina
  7. Enric,
    Jo no era tan jove com tu quan vaig veure I Musici, però també recordo, crec que en un cicle de concerts d'Ibercàmera al Palau, que vaig sentir-los interpretar entre d'altres, "les quatre estacions" i vaig quedar veritablement impresionat. Celebrem doncs, els bons records que ens porten Vivaldi i I Musici.
    Una abraçada

    ResponElimina