diumenge, 15 de juny del 2008

ÀNEC AMB PERES

Amb aquesta recepta participo al MEME dedicat a la Montserrat Seguí de Queralt, iniciativa a la qual podeu accedir des del logo que hi ha a la dreta del bloc. Tal com ella ens explica, aquest és un plat típic de la Cerdanya. Jo he posat la recepta tal com l’explica ella, i he posat el temps que he tardat jo en coure-la, perquè ella no ho detalla.

Ingredients per a 6 persones:

- Un ànec de 2 kg
- 1 pera per persona
- 3 grans d’all
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 1 l de brou
- 2 cullerades de vinagre
- 2 cullerades de farina
- Sal
- Pebre
- Picada: 2 grans d’all, julivert, 30 g d’ametlles torrades i 2 o 3 ametllats

Preparació:

Netejar l’ànec, tallat a trossos. Salpebrar-lo i daurar-lo en oli a foc viu.

Després, retirar els trossos de la cassola i preparar la salsa, fent un sofregit amb la ceba tallada a llunes i la pastanaga tallades a rodanxes. Afegir-hi l’all picat, donar-li unes voltes, afegir-hi la farina i deixar-ho coure tot junt uns minuts.

A continuació, mullar el sofregit amb el brou i quan torni a bullir, posar els trossos d’ànec una altra vegada a la cassola, tapar-la i posar-la al forn (jo he posat temperatura de 200º, amb l’escalfor de baix) fins que la carn sigui tendra, uns 50 minuts aproximadament en total.

Mentrestant, preparar la picada posant al morter primer l’all, després el julivert, després les ametlles torrades i finalment els ametllats. Quan tot estigui com una pasta fina, afegir-hi les dues cullerades de vinagre i acabar de desfer la picada amb una mica de salsa de la cocció.

Pelar les peres i fregar-les amb llimona. Posar-les en un cassó amb aigua bullint i coure-les tres minuts. Refredar-les en aigua freda i reservar-les.

Quan falti poc per acabar de coure l’ànec (uns 10 minuts abans) apartar-lo, colar la salsa i tornar a posar-ho tot a la cassola: l’ànec, la salsa, la picada i afegir-hi les peres.

19 comentaris:

  1. Aquest ànec amb peres té un aspecte fantàstic! Et felicito!

    Carme

    ResponElimina
  2. bona aportació al meme, una proposta gustosa, a l'abast i que tal i com la presentes, no desentonaria a cap taula.

    ResponElimina
  3. Segur que estar per llepar-s'hi els dits.
    Moltes felicitats
    Ester

    ResponElimina
  4. A casa no acostumem a menjar ànec...a no ser que sigui magret!...Així que amb aquesta recepta potser m'animo...pq fa una pinta!!!! Felicitats!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  5. HAHAHAHAHAHA!!!! Ostres, Glòria, que bo!!!! Saps que he menjat avui per dinar?... Doncs pollastre amb peres!!! Sí, sí... De debò!!!, ja que li vaig dir a la meva sogra que el fes tal i com ja el feia la seva mare, la família de la qual venia de la Garrotxa, perquè així l'aprendria a fer i penjaria la recepta al bloc.

    La de la meva sogra, tot i que és amb pollastre, és semblant, però diferent. Ja la penjaré més endavant! ;)

    Els plats guisats amb fruita, tan propis de la cuina catalana, sobretot de les comarques gironines i del Rosselló, em tornen "lelo", i aquest ànec amb peres, Glòria, t'ha quedat ESPECTACULAR!!!

    ResponElimina
  6. Glòria, a nosaltres el teu ànec també ens torna 'lelos', com a l'Enric! Aquest és un plat de Festa Major, eh!
    L'haurem de preparar per la festa major de Mollet que és a l'agost! Espectacular, bonica!

    ResponElimina
  7. Si que heu anat ràpid a fer els deures!
    L'ànec és un plat que em fa molta por, penso que no em quedarà prou tou, o que serà sec i asserreït (com s'escriu això???) , que serà poc gustós... però a veure si amb aquesta recepta vostra m'atreveixo a provar-lo...
    Estic d'acord que és uh plat de festa, d'aquells per fer a la família el dia de Nadal. Tinc tot un any per practicar-lo! ;)

    ResponElimina
  8. Ostres quina pinta fa l'ànec amb les peres! Encara estic esperant que m'arribe el llibre de cuina per poder participar al MEME. Ja veurem com va tot. Hauré d'escriure-li a la Gemma que m'envie alguna recepta "facileta" i a veure si m'hi pose. Salutacions.

    ResponElimina
  9. Carme,

    Moltes gràcies. És un plat que m'agrada demanar-lo quan dinem a fora però no l'havia fet mai. És clar que amb les instruccions de la Montserrat Seguí, és garantia que ens en sortim.

    Manel,

    Moltes gràcies. No va ser fàcil triar. Havia vist un conill amb xocolata que m'agradava, però no el vaig fer per no repetir recepta de conill.

    Ester,

    Sí que era bo i la salseta... per sucar-hi pa!

    Eva,

    Prova-ho a veure si us agrada!. És un d'aquells plats de cuina catalana boníssim!

    Enric,

    Digues-li a la teva sogra que te l'expliqui ben bé. Aquestes receptes de família són les que no s'han de perdre i si les podem aprendre, millor que millor.

    Txell i Kike,

    Moltes gràcies. Sí que és veritat que els rostits i els plats de xup xup són de festa major. Així doncs, nosaltres l'haurem de repetir per la Mercè!

    Gemma,

    Com que és un plat que es fa amb xup xup (i al forn, cosa molt pràctica) no queda gens sec i és molt agraït. Les peres van quedar boníííííssimes!. Si ho proves, ja m'ho explicaràs.

    De moment, ja tenim primers i segons plats. Ara ens falten algunes postres al MEME. L tebva recepta ho serà, oi?.

    Francesc,

    Si no t'arriva el llibre, si vols, digue'm de què la vols fer, i jo també et puc enviar alguna recepta. Així pots triar, d'acord?.

    Petonets i fins aviat

    ResponElimina
  10. Gemma: En el cas, com molt bé et diu la Glòria, molt improbable que l'ànec et sortís eixut, diries que t'ha sortit "eixarreït" ("eixarreïda" en femení). Un petó i fins dijous.

    Glòria i Josep: Que GAUDIU força demà en el concert d’en Carreras!!! Jo me'l miraré per TV3, encara que em perdré el començament ja que arribo a casa que són ben bé tres quarts de deu.

    ResponElimina
  11. Ostres Gloria!! a casa som uns fans de l'ànec, ens el mengem de totes les maneres (amb pera, amb taronja, amb pometes almiver, amb mermelada de fruites del bosc, amb mel, etc...)

    Es que l'ànec fa molta festa i esta bonissim, jo sempre tinc al costa un bon brou amb molta verdura pq l'anec ja es molt greixos i si vec que se'm te "eixugar" massa la cassola ni vaig posant i queda bonissim!

    Felicitats per aquest plat noia, lleparia la pantalla ;))

    ANNA DE LA VILA

    ResponElimina
  12. Enric,

    No saps com espero el recital d'aquesta nit!. Nosaltres serem al Liceu però ja he deixat l'encàrrec perquè una amiga me'l enregistri de la tele.

    Aquest vespre, afanya't a arribar aviat a casa. El Josep Carreras ben bé val un sprint pels passadissos del metro!.

    Ja en parlarem el dijous!.

    Fins aviat!

    ResponElimina
  13. Anna,

    A veure si ens passes alguna de les teves receptes d'ànec, eh?. Aquesta de la melmelada de fruits del bosc és molt atractiva!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  14. Glòria: gràcies pel teu oferiment. La Gemma ja me l'ha passada. Demà provaré de fer-la. Salutacions ;)

    ResponElimina
  15. He enviado una receta de Montserrat Seguí muy sencilla y divertida de hacer como todas las que hay en el libro, ¿se puede enviar alguna mas? Ramon.

    ResponElimina
  16. Hola, Ramon

    Me has dejado un comentario donde me dices que has enviado una receta de Montserrat Seguí. A que blog la has enviado?. Quizás la has enviado al blog al cual te lleva el logo del MEME, y quizás no lo han actualizado todavía.

    De cualquier forma, si quieres mándamela (si tienes una foto mejor) a gmorenoolive@gmail.com y la publicaremos y, sin lugar a dudas, puedes mandar más recetas.

    Hasta pronto

    ResponElimina
  17. has rebut les receptes? RAMON

    ResponElimina
  18. Deu-vos-guard Gloria, m'agradaría saber si has rebut les receptes que us vaig enviar, doncs el no dir-me res no ho sé si les tens el teu poder. Em sabría molt de greu que després sortisin publicades i agafades per un altre persona. Salutacions JOSEP.

    ResponElimina
  19. Glória, t'ens algún "truco" per emportar-me aquest Anec amb peres?, doncs sembla que el tingui que agafar i deixar el plat, tal com el venen a las botigues, ben net. Mmmmmmm que bó.

    ResponElimina