dimecres, 13 d’agost del 2008

VACANCES AGOST 2008 – OBJECTIU GASTRONOMIA

Els objectius de les nostres vacances d’aquest mes d’agost han estat música, romànic i gastronomia, aquest últim comú a totes les nostres vacances, ja que sempre ens agrada descobrir algun restaurant on poder tastar plats apetitosos.

A l’Alt Empordà, vàrem dinar al Trull d’en Francesc, a Boadella d’Empordà, un restaurant que ja coneixíem i que volíem repetir perquè creiem que val molt la pena perquè és un referent de la cuina empordanesa. Està situat en un paratge encantador al costat del riu la Muga. Aquí els plats que vàrem menjar van ser “amanida de tomata de la pera amb mongeta verda tendra i formatge ampurità; patates farcides de bacallà amb fons de sofregit de tomata; cuixa de xai a la brasa al romaní; sorbet de menta fresca amb cruixent de xocolata negra i sopeta de meló amb gelat de figues i encenalls de xocolata”.

Al Pla de l’Estany vàrem trobar el Capitell, un petit restaurant a la plaça Major de Banyoles, no el coneixíem i va ser una bona experiència. Aquí els plats que vàrem tastar van ser “amanida amb formatge de cabra gratinat; crema de carbassó amb formatge de cabra, foie gras i codony i magret d’ànec amb salsa de poma”.

A la Cerdanya, hi vàrem trobar Can Cofa a Llívia, a la plaça Frederic Bernades, 1, un restaurant molt acollidor i amb un tracte molt amable. Tot un descobriment. Els plats varen ser: “sopa freda de síndria i tomàquet; sopa de meló amb virutes de pernil; calamars a la planxa; bacallà a la musselina d’alls; carpaccio de pinya amb gelat de coco i Cointreau i ravioli de pinya amb gelat de mango. Quines postres!!!!.

A l’Alt Urgell, a la Seu d’Urgell, vàrem dinar a la Bàmbola, una pizzeria-creperia, que a més de pizzes i crepes, tenien carta de plats. Vàrem triar “vichyssoise amb bacallà i picada de pebrots del piquillo; textures de meló amb pernil; tortelloni de ricotta amb coulis de tomàquet a la farigola i botoni de bolets amb formatge brie i salsa de tòfona.

Ja de tornada cap a casa, vàrem dinar a Berga, a la Fonda de la Bruixa, on vàrem prendre un bon gaspatxo fet a casa, ben refrescant, i unes albergínies farcides.

Aquí us deixem unes quantes fotos dels plats que hem esmentat, perquè si us agraden i teniu ocasió, els proveu.

11 comentaris:

  1. Com us cuideu!!!! Quines fotos més suculentes!!! Tindrem en compte les propostes que ens heu fet!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  2. Alça, Manela!!! Jo, dos "posts" més avall, xerrant pels descosits d'òpera, i guaita el que hi havia aquí dalt!

    Noctàmbuls, com deia la meva àvia, si això és la guerra, que no vingui la pau!

    ResponElimina
  3. Ostres, quanta raó te l'Enric!!! quines fotos. Em feu una enveja tots amb tots posts de les vacances, ohhh.

    Jo i pujo divendres a la Cerdanya, nosaltres tenim per costum anar a "Cal tia de Viliella", el restaurant es cassolà amb un punt diferent i el poblet no cal dir-ho com tota la cerdanya ESPECTACULAR.

    Doncs ara a tornar a la vida normal que marxo jo de vacances, jejejeje jo vaig a New york nou dies de viate de nuvis. Si, si em caso!! bueno a legalitzo la meva situacio amb l'Andreu, jijiji!!!

    Fins aviat!!

    ANNA DE LA VILA

    ResponElimina
  4. Apa, nois! com us cuideu!!! tots els plats semblen deliciosos i espectaculars!! que per molts anys us pugueu anar mimant i que per molts anys ens ho pogueu anar explicant!
    petons.

    ResponElimina
  5. Això sí que són unes bones vacances! L'excusa gastronòmica és la millor per descobrir món... i la veritat, és que per menjar bé no cal anar gaire lluny, oi?
    Gràcies per descobrir-nos aquests restaurant, a tots aquest pobles a prop del Pirineu hi vaig sovint al llarg de l'any, i m'agrada tenir un repertori de llocs recomanats per menjar-hi bé...
    A més, trobo que trieu uns plats molt a l'estil dels que triaria jo ;)

    ResponElimina
  6. Ostres nois!!!!! Això es menjar bé, eh? I quines fotos ...em fan venir gana, tot i que acabo de dinar.
    El Trull del Francesc, fa temps que el tinc pendent ja que tothom me n’ha parlat molt bé. Dels altres en prenc bona nota

    Una abraçada

    Xaro

    ResponElimina
  7. Josep y Glòria, com us cuideu!! Quina meravella de restaurants i de menjars tan ben escollits. La fotogràfie com sempre, estupenda!!

    Petons
    Núria

    ResponElimina
  8. Eva,

    Sí que ens hem cuidat una miqueta, je, je. Crec que haurem de fer alguna hora extra de gimnàs, però els plats s'ho valien.

    Enric,

    Ens agrada "xerrar" d'òpera amb tu, eh?. Pensa que aquest any un dels objectius de fer vacancetes a Peralada era anar al concert del Juan Diego Flórez. Els altres dos objectius de les vacances eren la gastronomia i el romànic (ja en parlarem).

    Anna,

    Queda anotat el teu suggeriment de restaurant per a la propera vegada que visitem la Cerdanya, un paisatge que trobo preciós i, com tu dius, espectacular.

    Vosaltres sí que em feu enveja amb el vostre viatge a Nova York. M'agradaria molt anar-hi però em fan pànic tantes hores d'avió (espero superar volar més de quatre hores, el meu màxim).

    Felicitats i que us vagi bé!.

    Parella,

    Que per molts anys tots nosaltres poguem seguir fent-nos suggeriments i recomanacions i compartint experiències.

    Hem triat restaurants que se'ns fessin atractius i amb preus força raonables. A vegades es feia difícil triar el plat, perquè hi havia coses molt apetitoses. Ens haurem de fer una llista amb les recomanacions que ens anem fent, oi?.

    Esperem la teva opinió de ca l'Arguiñano.

    Xaro,

    Quan puguis, ves al Trull d'en Francesc, segur que no et decebrà. I el paratge és encantador, al costat del riu.

    Núria,

    Fins i tot era divertit anar fent fotografies dels plats. A més, d'aquesta manera segur que recordem exactament el que varem menjar, sense dubtes.

    ResponElimina
  9. Gemma,

    Això és el que et volia dir, però no sé que ha passat, que una part de la resposta no ha sortit i l'altra ha anat a la parella vermella (crec que ells no han anat a ca l'Arguiñano, ja, ja).

    Hem triat restaurants que se'ns fessin atractius i amb preus força raonables. A vegades es feia difícil triar el plat, perquè hi havia coses molt apetitoses. Ens haurem de fer una llista amb les recomanacions que ens anem fent, oi?.

    Esperem la teva opinió de ca l'Arguiñano.

    Fins aviat

    ResponElimina
  10. parella, em sembla molt bé que promocioneu la bona cuina que es fa a comarques, que no tot han de ser restaurants estrellats. ja m'hauria agradat fer un tour com aquest, però em sembla que l'hauré de deixar per l'any vinent.

    ResponElimina
  11. Manel,

    Creim que els restaurants que hem visitat són totalment recomanables, sobretot, el Trull d'en Francesc i Can Cofa. Molt bona qualitat, molt bona presentació i preus molt raonables. Quan et decideixis a fer el tour, si vols t'acompanyem, ja, ja.

    Fins aviat

    ResponElimina